گوشیهای میانرده هواوی و آنر جزو پرفروشترین مدلهای بازار هستند. چند وقتی میشود گوشی جذاب آنر ۹ ایکس با طراحی جذاب و قیمت مناسب وارد بازار شده است و حالا بعد از چند روز کار کردن با این دستگاه میخواهیم نگاهی موشکافانه به این گوشی داشته باشیم.
شرکت چینی آنر (Honor) یکی از زیرمجموعههای کمپانی هواوی است که در طول مدت فعالیت خود توانسته سهم قابل توجهی از بازار چین و دیگر بازارها را به خود اختصاص دهد. این برند از زمانی که به طور رسمی به صورت مستقل فعالیت خود را پیگیری میکند توانسته گوشیهای جذابی را به فروش برساند. این شرکت مدتی است محصولات رده بالا و جذابی تولید میکند، ولی همچنان از مدلهای میانرده نیز غافل نشده و به خوبی با ترندهای روز پیش میرود تا بتواند سهم بیشتری از بازار تصاحب کند.
چند وقتی است آنر ۹ ایکس (Honor 9X) به عنوان نسل جدید میانردههای سری X وارد بازار ایران شده است و تفاوتهای قابل توجهی با نسل قبل دارد. این گوشی برای نقد و بررسی تخصصی، توسط دفتر آنر در ایران در اختیار ما قرار گرفته است.
طراحی آنر ۹ ایکس
این روزها که میدان رقابت حسابی داغ است و تکنولوژی نیز پیشرفت چشمگیری داشته، حتی در طراحی محصولات میانرده نیز شاهد پیشرفتهای زیادی هستیم. بدون شک در همان نگاه اول شیفته طراحی و رنگبندی زیبای آنر ۹ ایکس خواهید شد. استفاده از ترندهای روز نظیر نمایشگر تمام صفحه بدون بریدگی قطرهای، دوربین جلوی پاپآپ، طراحی زیبا به کمک شکست نور و بدنه باکیفیت سبب شده تا با یک میانرده حرفهای مواجه باشیم.
در حالی که همچنان بسیاری از گوشیهای میان رده با بریدگی قطرهای یا ناچ (Notch) طراحی و تولید میشوند، آنر ۹ ایکس پا را فراتر گذاشته و با پیروی از ترند این روزها، به یک نمایشگر تمام صفحه مجهز شده است و فقدان بریدگی صفحه نمایش موضوعی است که در همان نگاه اول خودنمایی میکند.
این دستگاه در دو رنگ سیاه و آبی به فروش میرسد. رنگ سیاه برای بررسی در اختیار ما قرار گرفته بود، اما بدون شک رنگ آبی به مراتب زیباتر است.
آنر ۹ ایکس نیز مانند نسخه قبلی خود از یک بدنه پلاستیکی براق با فریم فلزی بهره میبرد که تقریبا در بسیاری از مدلهای میانرده امروزی به چشم میخورد. وقتی گوشی را برای اول در دست میگیرید، شاید همان ابتدا کمی متوجه وزن زیاد آن شوید، ولی بعد از کمی استفاده و کار کردن با دستگاه، کمکم این موضوع عادی میشود.
بدنه گوشی کیفیت خوبی دارد و کاملا حس خوبی را به شما منتقل میکند. در قسمت جلو که فقط یک نمایشگر ۶.۵۹ اینچی تمام صفحه به چشم میخورد. این نمایشگر دارای نسبت ۱۹.۵ به ۹ است و نسبت صفحه نمایش به بدنه ۹۱ درصد در نظر گرفته شده است. اگر کمی دقت کنید در قسمت وسط بالای نمایشگر میتوانید بلندگوی کوچک و باریک گوشی را مشاهده کنید.
در پشت آنر ۹ ایکس نیز شاهد یک بدنه شیشهای شکل براق هستیم که در رنگ مشکی اثر انگشت، گرد و غبار و لکههای چربی را به خود جذب میکند و باید آن را تمیز کنید. این موضوع در رنگ آبی به دلیل طراحی زیبا و سبکی از شکست نور که باعث ایجاد طرحی از حرف X میشود کمتر به چشم میخورد. در واقع جنس بدنه از پلاستیک است ولی ظاهر شیشهای را القا میکند.
در پشت دستگاه علاوه بر سنسور اثر انگشت در قسمت میانی به سمت بالا قرار گرفته است، میتوانید دوربین سه گانه AI Camera را در گوشه سمت چپ مشاهده کنید که فلش گوشی نیز زیر آنها قرار دارد. در قسمت پایین نیز لوگو و تایپوگرافی HONOR دیده میشود.
در حالی که سمت چپ Honor 9X کاملا خلوت است و هیچ کلیدی در آنجا تعبیه نشده است، در قسمت سمت راست شاهد کلیدهای فیزیکی تنظیم صدا و کلید پاور هستیم. نکته قابل توجه قرار گیری محل سیم کارت در قسمت بالای گوشی است که برای خروج این شیار باید از سوزنهای مرسوم استفاده کنید. اما شاید مهمترین قسمت در طراحی این دستگاه به دوربین جلوی پاپآپ آن بر میگردد که در قسمت بالا و کنار شیار سیم کارت تعبیه شده است. ضمن اینکه در بالای گوشی شاهد به کارگیری میکروفون دوم هستیم.
در زیر گوشی نیز پورت USB Type C، جک صوتی ۳.۵ میلیمتری، میکروفون و اسپیکر دستگاه قرار دارد.
ابعاد این گوشی ۸.۸ × ۷۷.۲ × ۱۶۳.۱ میلیمتر و وزن آن ۱۹۶.۸ گرم است که برای چنین محصولی کمی سنگین به نظر میرسد.
در مجموع آنر ۹ ایکس یک گوشی میانرده زیبا و جذاب با طراحی امروزی است که نهتنها از دست گرفتن آن راضی خواهید بود، بلکه کار کردن با آن حس خوبی به شما میدهد. به شرط اینکه حواستان باشد گوشی سُر نخورد!
نمایشگر
صفحه نمایش، یکی از همان ویژگیهای جذاب آنر ۹ ایکس است که در همان اولین لحظات مواجهه با این محصول، نظر شما را به خود جلب میکند. یک نمایشگر ۶.۵۹ اینچی LTPS IPS LCD تمام صفحه بدون کوچکترین بریدگی یا حتی حفره دوربین جلو، تمام آن چیزی است که در قسمت جلوی دستگاه مشاهده میکنید. رزولوشن این نمایشگر ۱۰۸۰ × ۲۳۴۰ پیکسل است که تراکم ۳۹۱ پیکسل در اینچ را برای محصول به ارمغان میآورد.
کمپانی سازنده، نسبت ۱۹.۵ به ۹ را برای صفحه نمایش Honor 9X در نظر گرفته است. نمایشگر این گوشی به عنوان یک محصول میانرده عملکرد بسیار خوبی دارد و فراتر از انتظار شما ظاهر میشود. نمایش رنگها در آن زنده و خوب است، میزان روشنایی قابل قبولی دارد و جزئیات در این نمایشگر به خوبی نمایش داده میشود. عمق رنگ مشکی در سطح قابل قبولی قرار دارد و خوانایی صفحه نمایش در شرایط نور زیاد و زیر نور خورشید نیز شما را راضی میکند.
هنگام کار کردن با این گوشی مشکلی در صفحه نمایش آن مشاهده نکردیم و با اینکه رقبای زیادی در این سطح دارد، ولی عملکرد نمایشگر آنر ۹ ایکس نیز در نوع خود فراتر از انتظار است.
دوربین آنر ۹ ایکس
همان طور که در بخش طراحی اشاره کردیم با توجه به پیشرفتهای صورت گرفته و رقابت سختی که در کلاس محصولات میانرده وجود دارد، کمپانیهای سازنده تلاش میکنند برای محصولات خود چیزی کم نگذارند. از این رو شاهد اضافه کردن قابلیتهای مهمی در این بخش هستیم. Honor 9X نیز از این قاعده مستثنی نیست و کاملا براساس ترندهای روز طراحی و تولید شده است.
در پشت گوشی شاهد یک دوربین سه گانه در کنار یک فلاش LED هستیم که این روز در بسیاری از مدلهای میانرده نیز به چشم میخورد. آنر ۹ ایکس از یک ماژول ۴۸ مگاپیکسلی PDAF با گشودگی دیافراگم f/1.8، یک لنز اولتراواید ۸ مگاپیکسلی با فوکوس ثابت و گشودگی دیافراگم f/2.4 و یک سنسور تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی با فوکوس ثابت و گشودگی دیافراگم f/2.4 مجهز شده است.
با اینکه ترکیب دوربین چندگانه در محصولات میان رده دیگر چیز عجیبی نیست، اما این روزها شرکتهای مختلف پا را فراتر میگذارند و تلاش میکنند کیفیت تصاویر خروجی خوب باشد. اگر بخواهیم آنر ۹ ایکس را به تنهایی و مستقل بررسی کنیم، باید بگوییم در کلاس کاری خود دوربین بسیار خوبی دارد که به ویژه در شرایط نور خوب و در روز عملکرد فراتر از انتظاری دارد.
سنسور ۴۸ مگاپیکسلی این گوشی در واقع یک لنز Sony IMX582 است که از فرایند ترکیب پیکسلها استفاده میکند. در واقع چهار آرایه موجود تصاویری با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل ثبت میکنند که کیفیت عکس خروجی به ۴۸ مگاپیکسل می رسد. این دوربین در شرایط نور کافی عملکردی بسیار خوب و فراتر از انتظار دارد و کاملا میتواند کاربران را راضی کند.
از سوی دیگر حالتهای مختلفی چون AI (هوش مصنوعی) یا حالت شب (Night Mode) نیز کمک میکند در شرایط مختلف بتوانید عکسهای بسیار خوبی شکار کنید. سیستم هوش مصنوعی این دوربین به گفته کمپانی سازنده میتواند ۲۲ موقعیت مختلف را شناسایی کرده و شرایط عکاسی را متناسب با دنیای واقعی تغییر دهد. ما برای تست این موضوع همانطور که در تصاویر میبینید از یک خودرو در شب عکاسی کردیم. با استفاده از قابلیت Night Mode نیز میتوانید تصاویر بسیار خوبی در شرایط نوری کم یا شب ثبت کنید.
البته حالتهای دیگری چون Pro، Portrait یا Aperture نیز وجود دارد که کمک میکند تا بتوانید به کمک دوربین آنر ۹ ایکس تصاویر حرفهای و خوبی را ثبت کنید.
اما در طرف مقابل بعد از عکاسی با دوربین سه گانه آنر ۹ ایکس در شرایط مختلف و دنیای واقعی متوجه میشوید که این دوربین میتوانست عملکرد بهتری ارائه کند و گاهی مشکلاتی در محدود دینامیک یا ثبت جزئیات به چشم میخورد و باعث میشود نتوانیم به این دوربین امتیاز کامل بدهیم.
لنز اولترواید دستگاه نیز در برخی موارد نمیتواند عملکرد خوبی از خودش به نمایش بگذارد و در بهترین حالت جزئیات را در سطح متوسط ثبت میکند. نکته قابل توجه دیگر اینجاست که گاهی شاهد نویزهای عجیبی هستیم که باعث میشود کیفیت تصاویر خروجی مطلوب ما نباشد.
آنر برای گوشی جدید خود از یک دوربین جلوی ۱۶ مگاپیکسلی پاپ آپ با گشودگی دیافراگم f/2.2 استفاده کرده است که در مجموع تصاویر این لنز واید ۲۶ میلیمتر میتواند نمره قبولی بگیرد. به محض فعال کردن دوربین جلو، این دوربین پاپ آپ توسط موتورهای تعبیه شده در زیر آن از بالای گوشی خارج میشود. نکته قابل تامل این است که سرعت خروج دوربین خوب است ولی احتمال کند شدن سرعت یا بروز مشکل برای موتورهای بالابر در آینده وجود دارد.
اگر دنبال فیلمبرداری با دوربین آنر ۹ ایکس هستید باید بدانید دوربین این گوشی میتواند کلیپهایی با رزولوشن 1080p و نرخ ۳۰ یا ۶۰ فریم در ثانیه ضبط کند. دوربین اولتراواید نیز فقط قابلیت فیلمبرداری 1080p با نرخ ۳۰ فریم در ثانیه را دارد. دوربین جلو نیز از امکان فیلمبرداری 1080p با نرخ ۶۰ فریم در ثانیه برخوردار است.
در ادامه میتوانید تصاویر ثبت شده با دوربین آنر ۹ ایکس را مشاهده کنید. اگر بخواهیم به تنهایی درباره ترکیب سهگانه دوربین این گوشی نظر بدهیم، میتوانیم آن را برای کاربران میانرده خوب تلقی کنیم، ولی رقبایی از هواوی، شیائومی، سامسونگ و نوکیا وجود دارند که عملکرد بهتری از خود به نمایش میگذارند.
اسپیکر
در زیر گوشی یک اسپیکر تکی به چشم میخورد که در بین محصولات میانرده موضوع مرسومی است. با اینکه در بخشهای دیگر بین شرکتها رقابت سختی وجود دارد و وسواس زیادی به خرج میدهند، اما موضوع اسپیکر در واقع حکم یک بخش کارراهانداز را دارد.
بلندگوی آنر ۹ ایکس در بررسیهای ما خوب بود و از نظر کیفیت، بلندی و شفافیت صدای خروجی کاملا میتواند خریدارانش را راضی کند. اما اگر بخواهیم حرفهای نگاه کنیم، قطعا میتوانست خیلی بهتر باشد و خروجی بهتری نیز ارائه کند. در کنار اسپیکر نیز جک صوتی ۳.۵ میلیمتری وجود دارد و خبری از حذف آن نبوده است.
باتری آنر ۹ ایکس
میزان استفاده کاربران از گوشیهای هوشمند نسبت به گذشته خیلی بیشتر شده و از این رو میزان ظرفیت و شارژدهی باتری اهمیت دوچندانی پیدا کرده است. ضمن اینکه روشن بودن دائمی اینترنت دیتا، کیفیت نمایشگر گوشیها و تماشای مداوم محتوای مختلف باعث میشود تا شارژ باتری خیلی زود به پایان برسد.
از این رو آنر از یک باتری لیتیوم پلیمر ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی برای گوشی 9X بهره گرفته است که از سیستم شارژ ۱۰ وات پشتیبانی میکند. در نیم ساعت، ۳۰ درصد از شارژ باتری پر میشود که مقدار قابل قبولی است، ولی فوقالعاده نیست. البته مدلهای دیگری در بازار با باتری ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی نیز به فروش میرسند.
در تست استانداری که روی باتری انجام دادیم، میزان روشنایی نمایشگر را روی ۵۰ درصد گذاشتیم و یک ویدیوی HD را در شرایطی پخش کردیم که تمامی اتصالات قطع بوده و گوشی رو حالت پرواز قرار داشت. باتری آنر 9X در نهایت توانست ۱۱ ساعت ۲۴ دقیقه شارژدهی مداوم داشته باشد که در مجموع کاملا خوب و راضیکننده است.
البته میزان شارژدهی دستگاه به شرایط استفاده شما از آن بستگی دارد و اگر اینترنت دیتا، GPS، وایرلس یا دیگر اتصالات روشن باشد، میزان روشنایی گوشی در سطح بالایی قرار بگیرد و دائما در حال تماشای محتوا و حضور در شبکههای اجتماعی باشید، قطعا میزان شارژدهی کاهش پیدا خواهد کرد.
سخت افزار
یکی از مواردی که کاربران هنگام خرید محصولات دیجیتال به ویژه دستگاههای قابل حمل به آن دقت میکنند و از طرف دیگر گاهی به عنوان منبع سودجویی فروشندگان شناخته میشود، مشخصات فنی و سختافزار دستگاه است. همیشه باید قدرت یک محصول در دنیای واقعی و بعد از کارکردن با آن سنجیده شود.
آنر ۹ ایکس از یک پردازنده هشت هستهای Kirin 710F با لیتوگرافی ۱۲ نانومتری به صورت چهار هسته Cortex A73 با فرکانس کاری ۲.۲ گیگاهرتز و چهار هسته کممصرف و ضعیفتر Cortex A53 با فرکانس کاری ۱.۷ گیگاهرتز بر پایه معماری Mali بهره میبرد. در کنار آن شاهد یک پردازنده گرافیکی Mali-G51 MP4 هستیم. این گوشی در سه نسخه ۴ گیگابایت رم و ۶۴/۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی و ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی به فروش میرسد.
نسخه بینالمللی و جهانی این گوشی که در ایران موجود است و ما آن را بررسی کردیم در واقع همان مدلی است که به ۶ گیگابایت رم و رام ۱۲۸ گیگابایتی مجهز شده است. اما نکته منفی اینجاست که در این نسخه برخلاف نسخههای چینی از پردازنده کایرین ۸۱۰ استفاده نشده است.
به طور کلی این گوشی عملکردی سریع و کاملا قابل قبول دارد، هنگام کار کردن با آن هیچ گونه لگ یا هنگی مشاهده نمیشود و دستورات شما بدون کندی و سریع انجام میگیرد. اما در مجموع پردازنده Kirin 710F با نسخه قبلی خود یعنی Kirin 710 تفاوتی ندارد و هر دو عملکرد یکسانی دارند. در نسخه جدید شاهد مدارهای یکپارچه متفاوت هستی ولی از نظر توانمندی تفاوتی مشاهده نمیشود.
اما همانطور که اشاره کردیم آنر ۹ ایکس در مجموع عملکرد بدون نقصی دارد و اعصاب شما را خرد نمیکند. با اینکه نسبت به آنر ۸ ایکس تفاوت چشمگیری وجود ندارد و در این بخش آنر ۹ ایکس ارتقای زیادی نداشته است و از طرف دیگر رقبای بهتری هم در بازار وجود دارند، اما به عنوان کاربری با بودجه محدود در کلاس محصولات میانرده، قطعا عملکرد این دستگاه در دنیای واقعی شما را راضی میکند.
این گوشی در بنچمارک آنتوتو ۸ توانست امتیاز ۱۸۷۴۸۰ و در بنچمارک Basemark OS II نیز توانست امتیاز ۲۳۹۰ را کسب کند که رکوردهای قابل قبولی هستند. تنها نکته قابل توجه در بخش سخت افزار به پردازنده گرافیکی این گوشی برمیگردد که مانند برخی دیگر از مدلهای هواوی و آنر، گاهی مواقع نمیتواند عملکردی چون تراشههای اسنپدراگون داشته باشد.
سنسور اثر انگشت
این گوشی از یک حسگر اثر انگشت خازنی و دایرهای در پشت دستگاه بهره میبرد که هنگام قفلگشایی مشکل خاصی با آن نداشتیم و عملکرد بسیار سریع و دقیقی دارد. تا یادمان نرفته بگوییم که این محصول از Face Unlock پشتیبانی نمیکند.
نرم افزار
آنر ۹ ایکس از سیستم عامل اندروید ۹ با رابط کاربری اختصاصی EMUI 9.1 بهره میبرد که براساس اندروید پای کار میکند. نکته مهم در مورد سیستم نرم افزاری گوشی این است که بعد از درگیریهای چین و آمریکا، روی سری جدید محصولات هواوی خبری از سرویسهای گوگل نخواهد بود. اما این موضوع شامل Honor 9X نمیشود و این گوشی نهتنها تمام سرویسهای گوگل را دارد، بلکه در آن به پلی استور کاملا دسترسی دارید. گفته میشود به زودی اندروید ۱۰ نیز برای آن منتشر خواهد شد.
یکی از ویژگیهای نرمافزاری جذاب و جالب این گوشی که در بسیاری از مدلهای هواوی و آنر دیده میشود، قابلیت قفل صفحه مجلهای است که براساس آن هر بار که صفحه روشن میشود، تصویر پس زمینه تغییر خواهد کرد.
علاوه بر اپلیکیشنهای مرسوم مانند پخش کننده موسیقی و گالری تصاویر و سرویسهای گوگل، میتوانید از قابلیتها و برنامههای اختصاصی آنر نیز استفاده کنید. این دستگاه به خوبی از قابلیت چندوظیفهگی (Multitasking) پشتیبانی میکند و در موقعیتهای مختلف کاربردهای زیادی دارد.
از طریق اپلیکیشن مدیریت گوشی نیز میتوانید به بخشهای مختلفی چون بخش پاکسازی حافظه دستگاه، تنظیمات باتری، شمارههای مسدود شده و… نیز دسترسی داشته باشید.
سخن پایانی
آنر ۹ ایکس جدیدترین میانرده کمپانی چینی Honor، یکی از تازهواردهای بازار ایران است که در بازه قیمتی خود رقبای سرسختی چون نوکیا ۷.۲، ردمی نوت ۸ پرو، پی ۳۰ لایت هواوی و می ۹ لایت شیائومی را پیشروی خود میبیند. این گوشی از طراحی زیبا و جذاب، کیفت ساخت خوب، نمایشگر تمام صفحه و دوربین پاپ آپ بهره میبرد و میتواند به خوبی رضایت کاربران این محدوده را برآورده کند.
این گوشی از نظر سختافزاری پیشرفت چشمگیری نسبت به آنر ۸ ایکس نداشته است، ولی ترکیب دوربین سهگانه آن میتواند به ویژه در شرایط نور کافی تصاویر بسیار خوبی را ثبت کند. شارژدهی باتری نیز نمره قابل قبول میگیرد و میتواند شما را راضی نگه دارد.
نقاط قوت
- طراحی زیبا و جذاب
- کیفیت ساخت بالا
- نمایشگر تمام صفحه با کیفیت
- دوربین خوب
- دوربین جلوی پاپآپ
نقاط ضعف
- عملکرد متوسط لنز اولتراواید
- عملکرد سخت افزاری مشابه نسخه قبلی
لینک کوتاه: