جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات پس از ۱۴سال برای اولین بار با حضور رییس جمهوری تشکیل شد و مقرر شد به شکل هفتگی دبیرخانه شورا گزارش پیشرفت دولت الکترونیک در دستگاهها را به رییس جمهوری ارائه دهد.
طبق اعلام دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات، به دلیل اهمیت و نقشی که توسعه دولت الکترونیک در بسیاری از برنامههایی که ریاست جمهوری داشت و بر اساس قوانین و مقررات مختلف خصوصا اسناد بالادستی و حتی سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری که روی آن تاکید داشتند امروز برای اولین مرتبه بعد از ۱۴سال در دولت روحانی جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات تشکیل جلسه داد.
رضا باقری اصل افزود: رییس جمهوری کاملا به جزئیات جلسه و اتفاقاتی که در این مدت رخ داده بود تسلط داشت و در این بین دستگاههایی بودند که برای استقرار دولت الکترونیک زیرساخت مناسب داشتند، کارهای خوبی نیز انجام داده بودند اما این سرویس ها منجر به استقرار دولت الکترونیک یا سرویس های قابل لمس و دارای ارزش افزوده برای مردم نبود، به همین دلیل نقدهایی به آنها وارد شد.
به گفته وی این جلسه مصوباتی داشت که بر اساس یکی از آن ها، دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات به عنوان کانون متمرکز نظارت بر توسعه دولت الکترونیک منصوب شد. دبیرخانه شورا موظف شد فعالیت دستگاه ها را به شکل هفتگی به ریاست جمهوری گزارش کند.
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات افزود: بند دوم مصوبه این بود که یک نفر به عنوان نماینده ویژه دستگاه و مسوول پاسخگویی در حوزه دولت الکترونیک معرفی شود. نظام تشویق و تنبیه که ما برای این کار درخواست کردیم نیز به همان شخص مربوط است و باید پاسخگو باشد.
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات اظهار داشت: جلسه اولی که در برنامه داریم را با معاون سازمان برنامه و بودجه برگزار و درباره ۲۳ پروژه اولویت دار بحث خواهیم کرد، از این پس اگر سازمانی بخواهد موافقت نامه بودجه بگیرد باید نظر دبیرخانه را مبنی بر نیاز یا عدم نیاز پروژه اخذ کند. بحث بعدی مالیکت داده بود که اگر دستگاه ها چالشی روی مالکیت داده دارند، رییس جمهوری تاکید کرد که دستگاه ها نباید در ارائه اطلاعات به همدیگر تعلل کنند و این جزو اختیارات دولت است که این مسائل را رفع و حل کند، هیچ دستگاهی حق ندارد دسترسی یک دستگاه دیگر را به داده های مورد احتیاج از بین ببرد، چارچوب نظارت بر این مساله نیز در کارگروه تعامل پذیری است.
طبق اعلام باقری اصل، هفته دیگر با دو وزرای اقتصاد و صمت و معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه جلسه ای برگزار خواهد شد و متعاقب آن باید در خصوص ۲۳ پروژه اولویت دار با تک تک وزرا جلساتی تشکیل شود. بر اساس ارزیابی های دولت الکترونیک، وزارت اقتصاد در این حوزه عنوان اولین وزارتخانه را به دست آورده، اما در حوزه تبادل اطلاعات که بحث تعامل پذیری مطرح می شود رتبه سوم را کسب کرده است، دستگاه اول در این حوزه ثبت احوال و دستگاه دوم سامانه وزارت ارتباطات ” شاهکار” است.
لینک کوتاه: