قرنطینه

آیا قرنطینه تصمیم درستی است؟ اطلاعات گوگل پاسخ می‌دهد

در حالی که خیلی‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا به قرنطینه اعتقاد دارند، بسیاری از دولت‌ها چنین اقدامتی را درست نمی‌دانند. اما واقعا قرنطینه چقدر موثر است؟

گوگل به‌تازگی گزارشی منتشر کرد که نشان می‌دهد به‌دلیل محدودیت‌هایی که از سوی دولت‌ها برای عبور و مرور شهروندان اعمال شده‌است، میزان بازدید از فروشگاه‌ها، فعالیت‌ها و اماکن کاری به‌طور چشم‌گیری در ماه مارس کاهش یافته‌است.

خبرگزاری رویترز منتشر کرده‌است که گوگل برای دستیابی به این داده‌ها، اطلاعات موردنیاز خود را از میلیاردها کاربر گوشی‌های هوشمند در سراسر دنیا که تاریخچه مکانی تلفن همراه آن‌ها فعال بوده‌است، با اعمال اقدامات امنیتی مناسب، جمع آوری کرده‌ و قصد دارد تا این اطلاعات مفید را در اختیار کادر درمان قراردهد.

گوگل برای اینکه بتواند آمار درستی از میزان عبور و مرور ارائه‌دهد و تاثیر قرنطینه خانگی، ترافیک مترو، قطارها، ایستگاه‌های اتوبوس، فروشگاه‌های موادغذایی و دیگر مراکز را از روز ۲۷ بهمن ۹۸ تا ۱۰ فروردین ۹۹، با ۵ هفته قبل از این بازه زمانی مقایسه و مورد ارزیابی قرارداده‌است. برطبق این گزارش، در ایتالیا که میزان شیوع بیماری به‌طور چشمگیری بالاست، بازدید از فروشگاه‌های خرده‌فروشی و مکان‌های تفریحی شامل رستوران‌ها و سالن‌های سینما، به میزان ۹۴  درصد، حضور در محل کارها ۶۳ درصد، مراجعه به فروشگاه‌های موادغذایی و داروخانه‌ها ۸۵ درصد و گردش در پارک‌ها ۹۰ درصد کاهش یافته‌است.

کالیفرنیا یکی از ایالت‌های آمریکاست که به نسبت باقی ایالات، تعطیلی گسترده‌تری را تجربه کرد؛ در این ایالت، بازدید از فروشگاه‌ها و مراکز تفریحی تا ۵۰ درصد کاهش یافته‌است. اما در آرکانزاس که از معدود ایالت‌هایی بود که تعطیلی گسترده‌ای گریبان‌گیرش نشد، مراجعه به مراکز مشابه تنها ۲۹ درصد کاهش داشته‌است.

این گزارش، علاوه بر اعلام کاهش مراجعه به مراکز نام‌برده شده، از افزایش آمار مراجعه به فروشگاه‌های موادغذایی در برخی کشورها نیز خبر داده‌است. به‌دنبال اعمال محدودیت‌های سفر، این افزایش آمار، درکشورهایی چون سنگاپور، بریتانیا، و برخی مناطق دیگر، دولت‌ها را با چالش جدیدی روبه رو کرده‌است.

همچنین در کشوری نظیر ژاپن که مقامات دولتی نسبت به اجرای طرح قرنطینه، سخت‌گیری کمتری از خود نشان داده‌اند، بازدید از فروشگاه‌ها و مکان‌های تفریحی تا ۲۶ درصد و حضور در محل‌کار، تا ۹ درصد کمتر گزارش شده‌است.

شنیده‌ها حاکی از آن است که فیسبوک هم اطلاعات تحلیل‌شده براساس داده‌های مکانی یک میلیارد کاربر خود را استخراج کرده و در اختیار محققان غیردولتی قرارداده‌است، تا بتوانند برای بعضی از مقامات دولتی کشورها، آمار موثقی از اثرات قرنطینه تهیه نمایند. با این وجود خود این شبکه‌ اجتماعی، تحلیلی بر این موضوع نداشته‌است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/zimanew1/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home/zimanew1/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/zimanew1/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/zimanew1/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34