توسعه رمزارزها در کشور

بهانه تراشی‌های مسوولان برای ممانعت از توسعه رمزارزها در کشور

 

کارشناسان و متخصصان حوزه رمز ارز معتقدند مسوولان دولتی با بهانه تراشی‌های مختلف از توسعه رمزارزها در کشور جلوگیری می کنند.

به گزارش سیار نیوز، علی بابک نیا دبیر کمیسیون رمز ارز و بلاک چین سازمان نظام صنفی رایانه ای اظهار کرد:

درخصوص مشکلات صنعت برق درحدود دو سال است که با مسوولان وزارت نیرو درحال بحث و گفت و گو هستیم

و نسبت به تبعات این مشکلات به وزیر نیرو هشدار داده ایم .

وی درادامه گفت: وزارت نیرو تنها با فعالان حوزه رمز ارز درگیر نبوده و با نیروگاه داران بخش خصوصی که مسوولیت حدود ۶۰ درصد از برق تولیدی کشور به عهده آن ها است نیز همین مشکلات را دارد.

طلب ۲۶ هزار میلیاردی نیروگاه داران خصوصی از وزارت نیرو

بابک نیا ضمن اشاره به برخورد ناپسندیده وزارت نیرواظهار کرد:

با توجه به طلب ۲۶ هزار میلیارد تومانی نیروگاه داران بخش خصوصی از وزارت نیرو، آنها نه تنها طلب خود را از این وزارتخانه دریافت نکرده اند بلکه حتی موفق به ملاقات با وزیر نیرو درجهت رفع مشکلات و اتخاذ راهکار هم نشده اند.

اما هنوز پس از سه سال تلاش قادر به ملاقات با وزیر نیرو و رفع مشکلات خود نشده اند.

دبیر کمیسیون رمز ارز و بلاک چین سازمان نصر کشور اظهار کرد: با توجه به عدم حمایت وزیر نیرو از تولیدکنندگان صنعت برق، توسعه و افزایش ظرفیت تولید دور از ذهن نخواهد بود.

وی همچنین خاطر نشان کرد: نیروگاه داران خصوصی برای نگه داشتن سطح ظرفیت کنونی برق خود در یک حد نصاب ثابت نیاز به تعمیرات و به روز رسانی دارند اما درصورت عدم پرداخت مطالبات آن ها قادر به تعمیرات و نگهداری نیروگاه های خود نیستند.

بابک نیا خاطر نشان کرد: علی رغم مشکلات اقتصادی کشور،وزیر نیرو اجازه تعامل نیروگاه داران با فعالان حوزه استخراج رمز ارز را نیز نمی دهد.

عدم صدور مجوزتعامل نیروگاه داران با فعالان حوزه رمز ارز

وی درادامه گفت: درمواردی نیروگاه داران می توانند به شرط حفظ ظرفیت، مازاد تولید خود را به سایر بخش ها واگذار کنند که وزارت نیرو این موضوع را نیز نپذیرفت که تا نیروگاه داران مازاد تولید خود را در اختیار صنعت استخراج رمز ارز قرار دهند.

این مقام مسوول بیان کرد: نیروگاه داران می توانند با درآمد حاصل از عرضه مازاد تولید خود به پایداری در تولید و به روزرسانی سیستم ها نیروگاه ها برسند اما وزارت نیرو اجازه تعامل نیروگاه داران با فعالان حوزه استخراج رمز ارز را نیز صادر نکرده است.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به تمامی مشکلاتی که از سوی مدیریت وزارت نیرو نشات می گیرد اما این وزارتخانه مباحثی از جمله استخراج رمز ارز، افزایش تقاضا،کم آبی و گرمای زود رس را بهانه خاموشی های اخیر و کمبود برق در کشور اعلام کرده است.

بابک نیا همچنین درباره تعرفه گذاری نرخ برق اظهار کرد:از ابتدای تعرفه گذاری نرخ برق برای استخراج رمز ارز ما به شدت مخالفت خود را اعلام کردیم

و مطمین بودیم که با توجه به تعرفه های مصوب وزارت نیرو،فعالیت زیر زمینی استخراج کنندگان رمز ارز بیشتر خواهد شد.

عدم صدور مجوز احداث نیروگاه های گازی از سوی وزارت نیرو

وی درادامه تصریح کرد: وزارت نیرو مدعی است که کمبود برق دارد اما وقتی ما پیشنهاد تعامل با نیروگاه های موجود و یا احداث نیروگاه های جدید با تعرفه گاز صنعتی را ارائه کردیم با آن هم موافقت نشد.

دبیر کمیسیون رمز ارز و بلاک چین سازمان نصر کشور اظهار کرد:اگر اجازه احداث نیروگاه های گازی صادر می شد شاهد افزایش ظرفیت تولید برق نیروگاهی تا حدود ۲۰۰۰ مگاوات بودیم و دیگر فعالیت های زیر زمینی در حوزه رمز ارز وجود نداشت.

وی ادامه داد: سیاست های نادرست و فرافکنی های وزارت نیرو عواقب و مشکلات بسیاری را برای مردم و فعالان حوزه رمز ارز محقق می کند.

رمز ارزها، رمز دارایی یا محصول ارزشمند دیجیتال

بابک نیا همچنین درباره رمز ارزها اظهار کرد: در اغلب نقاط دنیا از رمز ارزها به عنوان رمز دارایی و یا محصول ارزشمند دیجیتالی یاد می کنند و با این تعبیر نهاد ناظر آن ها سازمان بورس است.

وی ادامه داد: اما درایران رمز ارزها را نوعی ارز تلقی کرده اند و به همین دلیل بانک مرکزی نهاد ناظر بر فعالیت در این حوزه شده است.

این کارشناس حوزه رمز ارز خاطر نشان کرد:سیاست های بانک مرکزی کنترلی و درجهت ثبات قیمت و تعیین مقدار عرضه و تقاضا است

درحالی که این سیاست ها با ماهیت رمز ارزها تناقض داردو امکان پذیر نیست و با آیین نامه و دستور العمل بازار رمز ارزها ساماندهی نمی شود.

وی اضافه کرد: برای رمز ارزها باید تعریف رمز دارایی مطرح شود و نرخ عرضه و تقاضای بین المللی در سازو کار آن تعریف شود.

دانش و آگاهی کافی سرمایه گذاران حوزه رمز ارز در کشور

بابک نیا خاطر نشان کرد: براساس مصوبه هیات وزیران که پیش از این اعلام شده بود هرگونه مسوولیت خرید و فروش و نوسان قیمت بر عهده فعالان حوزه رمز ارز است و متوجه دولت و بانک مرکزی نمی شود.

وی همچنین گفت: با توجه به استقبال عموم مردم برای سرمایه گذاری در این حوزه ، آیا دولت با ریزش ارزش ارزهای دیجیتال پاسخگوی متضرر شدن مردم خواهد بود و آیا کسی پاسخ این ضرر را از مسوولان دولت می خواهد یا خیر ؟

دبیر کمیسیون رمز ارز و بلاک چین سازمان نصر کشور اظهار کرد: افرادی که در سرمایه گذاری حوزه رمز ارز ورود می کنند دانش و آگاهی کافی دارند و از نوسانات بازار کاملا آگاه هستند.

این کارشناس حوزه رمز ارز تصریح کرد: بانک مرکزی نیز برای ممانعت از فعالیت درحوزه رمز ارز بهانه هایی مشابه وزارت نیرو مطرح می کند تا درجهت سلب مسوولیت وکاهش سطح نظارت و مسوولیت های اجرایی گام بردارند.

ضرورت همراهی مسوولان دولتی درجهت قانونمند سازی حوزه رمز ارز

بابک نیا درباره تغییر رییس کل بانک مرکزی بیان کرد: تغییر افراد در مسوولیت ها تغییری نسبت به وضعیت حوزه رمز ارزها ندارد

و هرکس مسوولیت این حوزه را برعهده می گیرد باید به مزایای رمز ارزها و اقتصاد دیجیتال آگاه و واقف باشند.

وی ادامه داد: درصورت پذیرش فعالیت رسمی حوزه رمز ارز در کشور از سوی بانک مرکزی، شاهد قانونمند شدن این حوزه خواهیم بود.

این مقام مسوول خاطر نشان کرد: با توجه به اعلام مواضع بیش از ۶۰ هزار فعال در حوزه رمز ارزها که خدمت رییس جمهوری و رییس مجلس شورای اسلامی اعلام شد برخورد با صرافی ها و دستور مسدود سازی درگاه های پرداخت آن ها متوقف شد.

بابک نیا ادامه داد: اما تبعات منفی اعلام این دستور العمل های قهرانه خروج حجم زیادی از سرمایه مردم از مراکز تبادل ارز داخلی به خارج از کشور است که هربار اتفاق می افتد.

تصمیمات آنی مسوولان و ایجاد عدم اعتماد مردم به فعالان حوزه رمز ارز

دبیر کمیسیون رمز ارز و بلاک چین سازمان نصر کشور اعلام کرد:با خروج سرمایه های مردم از پلت فرم های داخلی، فعالیت های زیر زمینی افزایش یافته و این فعالیت ها از رصد نهادهای اجرایی و نظارتی خارج می شود.

وی تاکید کرد : درخواست ما از تمامی قانونگذاران در این حوزه این است که این تصمیمات قهرانه و آنی را اتخاذ نکنند

زیرا هر بار که این تصمیمات اعلام می شود تشویش و نگرانی و عدم اعتماد کاربران نسبت به پلت فرم های داخلی قوت می گیردکه این تبعات منفی را در بر دارد.

 

 

 

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا