به گزارش روابط عمومی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال، محمد امین مرندی؛ دبیر کمیته صیانت و بازرسی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال گفت: هم اکنون تعدادی نرم افزار در رسانهها مختلف کشورمان تبلیغ میشوند که مجوز فعالیت را از این مرکز دریافت نکردهاند و رسانه ملی به این قانون توجه نمی کند.
مثلا در یک نرم افزار تبلیغ ورد ۲۰۱۵ می شد درحالیکه این ورژن ورد وجود ندارد یا یک شرکت در قسمتی از پکیج محصولش، محصولات شرکت دیگر را برداشته و حق مالکیت معنوی را رعایت نکرده بود.
وی در پاسخ به این سوال که اگر نرم افزاری مجوز مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال را ندارد پس رسانه ملی با کدام مجوز دستور پخش آن را می دهد، گفت: مسئولان رسانه با دیدن مجوز جاهای دیگر همانند آموزش و پرورش اقدام به این کار می کنند در حالیکه بر اساس قانون، تنها متولی صدور مجوز برای نرم افزارهای رایانه ای، مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
دبیر کمیته صیانت و بازرسی مرکز رسانه های دیجیتال نشانه یک نرم افزار دارای مجوز را اینچنین بیان کرد: محصول باید دارای جدول مصوب (توضیح محصول، شماره مجوز و …) به همراه هولوگرام مربوطه الصاق شده بر روی بسته باشد.
مرندی گفت: واحد صیانت و بازرسی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال از ابتدای راه اندازی خود در سال ۹۴ ، تاکنون بیش از یک میلیون محصول غیر مجاز را کشف و ضبط کرده و فعالین حوزه نرم افزارهای رایانهای که مجوز فعالیت در این عرصه را نداشتهاند را شناسایی و جهت دریافت مجوز راهنمایی کرده است.
وی افزود: با بررسی های صورت گرفته توسط کارشناسان مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال ، در هفته گذشته، محصولات مشکوک دیجیتالی شناسایی شد و پس از هماهنگی با پلیس امنیت و دریافت دستور مقام محترم قضایی ، به انبار محصولات مراجعه و بیش از سیصد هزار حلقه محصول غیر مجاز را کشف و ضبط کردیم و محل توسط پلیس امنیت پلمپ شد.
لینک کوتاه: