سیاستمداران دنیا از چه شبکه های اجتماعی استفاده می کنند؟

 “لیدرهای دنیا در فیس بوک ۲۰۱۹” نام تحقیقی است که توسط (BCW (Burson Cohn & Wolfe، یکی از بزرگترین آژانسهای ارتباطی دنیا انجام شده است. در این تحقیق گزارش سالانه  Twiplomacy ، ارائه می شود که در آن عملکرد چهره های سیاسی دنیا در شبکه های اجتماعی  مورد بررسی قرار می گیرد. تمرکز این تحقیق برروی عملکرد سیاستمداران و دولتمردان ۱۸۲ کشور دنیا در شبکه های اجتماعی است.

توئیتر محبوب ترین شبکه اجتماعی سیاستمداران

توئیتر محبوبترین شبکه اجتماعی در بین سیاستمداران دنیاست. ۹۷% از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد، نماینده ای رسمی از بین سیاستمداران شان در توئیتر دارند. فیس بوک از این حیث در رتبه دوم است. روسای جمهور و وزرای امورخارجه ۱۷۹ کشور دنیا در فیس بوک صفحه رسمی دارند و ۹۳% از کشورهای عضو سازمان ملل، نماینده ای رسمی از بین دولتمردانشان در فیس بوک دارند.

اینستاگرام سومین شبکه اجتماعی محبوب بین دولتمردان است و ۸۱% از کشورهای عضو سازمان ملل متحد، دست کم یکی از دولتمردان شان را در اینستاگرام می بینند. یوتیوب در جایگاه چهارم است و ۸۰% از کشورهای عضو سازمان ملل متحد ، از این شبکه اجتماعی برای بازتاب ویدیوهایی استفاده می کنند.

توئیتر به علاوه، کانال اصلی دیپلماسی دیجیتال نیز به حساب می آید و ۱۳۱ وزیر امور خارجه و ۱۰۷ وزیر در این شبکه اجتماعی صفحات فعالی دارند. دونالد ترامپ با آیدی (@realDonaldTrump) پرفالوورترین لیدر جهانی در توئیتر است که بیش از ۵۲ میلیون فالوور دارد. بعد از رئیس جمهور آمریکا، فرانسیس، پاپ آرژانتینی واتیکان و نارندرا مودی، نخست وزیر هند در رده های بعدی هستند.

کاربری های توئیتر برای مقاصد سیاسی

توئیتر به کاربرانش اجازه می دهد تا مستقیما با این شخصیتهای سیاسی درتماس باشند؛ هرچند که معمولا جوابی از این سیاستمداران دریافت نمی کنند. درعین حال بگومگوهای سیاسی بین لیدرهای دنیا، از جمله اتفاقات عجیبی است که گهگاه در توئیتر شاهدش هستیم.

در چنین مواقعی، این اتفاقات حسابی خبرساز می شوند؛ ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، نقطه عطفی در دیپلماسی توئیتری بود؛ چرا که ترامپ بعد از انتصابش به سمت ریاست جمهوری آمریکا، با لحنی تهاجمی توئیت هایی را منتشر می کرد؛ هرچند که جامعه دیپلماتیک ها به نظر تصمیم گرفته اند تا مستقیم درمقابل توئیتهای ترامپ واکنش نشان ندهند و از جروبحثهای این چنینی دوری کنند.

جوردی کریسول، مشاور ارتباطات سیاسی Think o’clock دراین باره گفته:« توئیتر بیش از هرچیز، برای مطرح کردن سوژه هایی در مقابل چشمان عموم به کار می رود. گاهی وقتها هم برای اقدامات پوپولیستی و یا رو کردن رسوایی ها استفاده می شود. توصیه من این است که درمقابل این اقدامات واکنشی نشان نداد. چون این به نحوی ارزش دادن به این افراد است. »

از بین نامزدهای اصلی انتخابات ۲۸ آوریل در اسپانیا، پابلو ایگلسیاس ۲.۳ میلیون هوادار درتوئیتر دارد و آلبرت ریبیرا و پدرو سانچس هرکدام ۱.۱ و ۱ میلیون فالووئر دارند.

لیدرهای سیاسی جهان، در فیس بوک بیشتر از توئیتر و اینستاگرام مخاطب دارند؛ البته تغییر الگوریتم که کار را برای ارسال پست ها برای دوستان و گروه ها ساده تر کرده، باعث شده تا سیاستمداران سخت تر بتواند کاربران فعال در بزرگترین شبکه اجتماعی دنیا داشته باشند؛

اگرچه تعداد فالوورهای آنها ۱۰% افزایش یافته ولی فعالیت در صفحات دولتمردان در بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸، با کاهشی ۳۲.۳% همراه بوده.

فیس بوک برای فعالیتهای انتخاباتی بسیار جذاب و کاربردی است.آلمودنا آلونسو دراین باره گفته:« فیس بوک در انتخابات محلی خیلی به کار می آید؛ چون چهره های سیاسی به راحتی می توانند توجه افراد را با استراتژی های خاصی و با پرداخت کمی پول، جلب کنند و این تاثیر فراوانی دارد.»

در اوایل مارس ۲۰۱۹، پنجاه تا از ۶۹۲ صفحه آنالیز شده توسط BCW پستهایی تبلیغاتی را منتشر کردند.صفحه ترزا می، نخست وزیر انگلیس، ۷۴ تبلیغ (که پولشان پرداخت شده) را در دسامبر سال ۲۰۱۸ برای تبلیغ برنامه ها برای برگزیت منتشر کرد.

لیدرها و سیاستمداران دنیا ترجیح می دهند تا درکنار پستهایشان تصاویری را هم منتشر کنند و ۵۵% از فعالیتهایشان در فیس بوک است؛ ۳۴% از تمام تعاملاتشان هم درفیس بوک انجام می شود.

اگر بخواهیم محبوبترین لیدرهای جهان در فیس بوک را بشناسیم، باید بدانیم که در صدر رنکینگ نام نارندرا مودی، نخست وزیر هند دیده می شود؛ سپس دونالد ترامپ و ملکه رانیای اردن در رده های بعدی هستند.

البته از نظر تعاملات، ژایر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل در یک سال اخیر در صدر قرار گرفته و ۱۴۵ میلیون تعامل در صفحه رسمی اش در فیس بوک انجام شده که تقریبا دوبرابر تعاملات در صفحه ترامپ است.

رئیس جمهور فعلی برزیل، پربازدیدترین لایو فیس بوک را از روی تخت بیمارستان داشت؛ زمانی که از سوءقصد نافرجام در کمپین انتخاباتی (درسپتامبر سال ۲۰۱۸) جان سالم به در برده بود. در این لایو ۲۰ دقیقه ای، بولسونارو، فرصت را غنیمت شمرد تا به رقبای سیاسی اش حسابی حمله کند.

یولاندا وگا، یکی از مسئولان BCW  اسپانیا دراین باره گفته:« دیدن اینکه لیدرهای راست افراطی، بیشترین تعاملات را دارند، کمی تعجب آور است. دلیلش می تواند در نحوه تبلیغاتشان باشد؛ چرا که آنها به سراغ محتواهای احساساتی می روند.»

اینستاگرام با سریعترین رشد در بین سیاستمداران

اینستاگرام شبکه اجتماعی ای است که سریعترین رشد را در بین سیاستمداران سراسر دنیا، روسای جمهور و وزرای امور خارجه داشته؛ از بین سران G20، تنها ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در اینستاگرام صفحه رسمی ندارند. این دو کشور، کشورهایی هستند که بیشترین تلاشها را برای داشتن اینترنتی مستقل از اینترنت جهانی انجام می دهند.

استوری های اینستاگرام هم تبدیل به کانال مهم دیگری در دیپلماسی دیجیتال شده است؛ جالب اینجاست که سباستین پینیرئا، رئیس جمهور ۶۸ ساله شیلی  در پاسخ به این سوال که سیاستمداران چطور از اینستاگرام استفاده می کنند، در استوری اش پاسخ داده بود:« مثل افراد عادی.»

یا مائوریسیو ماکری، رئیس جمهور آرژانتین که بارها دراستوری های اینستاگرامش کاربران را درجریان فعالیتهای روزمره اش قرار داده.

سیاستمداران دنیا حتی گاهی سلفی یا عکسهایی با عزیزانشان را دراینستاگرام منتشر می کنند و از تمام ابزارهای اینستاگرام، مثل ایموجی ها و یا لایو استفاده می کنند.

کاربردهای اپلیکیشن های پیام رسان برای سیاستمداران

درنهایت باید به نقش تاثیرگذار و تعیین کنننده اپلیکیشن های پیام رسان مثل تلگرام و واتزاپ نیز اشاره کرد. به گفته جوردی کریسول:« اینها ابزارهای خشنی برای تماس گرفتن با شرکت کنندگان در انتخابات هستند که تا ۵ دقیقه قبل از انداختن رای شان به صندوق رای می توان با رای دهندگان درتماس بود.»

با بهره گیری از واتزاپ پیغام مستقیما به رای دهنده می رسد و خیلی سریع می توان محتوای پیغامهارا وایرال کرد. او ادامه داد:« مشکل اینجا این است که کنترل کردن روند پیشروی پیغامها خیلی سخت است و یک پیغام معتبر یا نامعتبر می تواندبه شیوه ای غیرقابل کنترل دراین شبکه های اجتماعی به حرکت دربیاید.»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/zimanew1/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home/zimanew1/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/zimanew1/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/zimanew1/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34