چهارمین دوره رویداد بلاک دی با هدف افزایش سطح دانش و هم افزایی جمعی متخصصان و علاقه مندان به فناوری بلاک چین در تاریخ ۵ مرداد ۱۴۰۱ برگزار شد.
به گزارش سیارنیوز، در هر رویداد بلاک دی، تلاش میشود تا از ظرفیتهای متخصصین داخلی و خارج از ایران در خصوص تکنولوژی بلاکچین در جهت گسترش دانش، تخصص و تجربه در این زمینه استفاده شود. هوش مصنوعی، قراردادهای هوشمند، ارزهای دیجیتال، بانکداری نوین با استفاده از بلاکچین، NFT و متاورس، از جمله موضوعاتی هستند که در این رویداد مطرح میشوند.
یکی از محورهای اصلی این رویداد، آشنایی افراد و ورود علاقهمندان به صنعت بلاکچین است. رشد روز افزون این تکنولوژی در دنیا و تاثیراتی که در صنایع مختلف به جا گذشته، یک امر غیرقابل انکار است که در کشور ما نیز باید جدی گرفته شود. نه تنها در زمینه مبادلات، بلکه بلاکچین در صنایعی از جمله تحصیل، زنجیره تامین، هنر، بیمه و موارد دیگر در حال یافتن جایگاه خود در سرتاسر دنیاست.
شرکت توزیع فناور فعال در حوزه بلاک چین و رمز ارزها با در اختیار داشتن هشت دپارتمان تخصصی در حوزههای تحقیق و توسعه، آزمایشگاه و برنامه نویسی، رمز ارزها، سرمایه گذاری، متاورس، آموزش، زیرساخت و رسانه به طراحی، تولید و پیاده سازی پلتفرمهای مبتنی بر شبکههای بلاک چینی میپردازد.
تاکنون با حمایت شرکت توزیع فناور، ۳ رویداد در شهرهای مشهد و اصفهان برگزار شده است. چهارمین رویداد بلاک دی نیز در در محل سالن همایشهای دانشگاه خاتم در تاریخ ۵ مرداد ۱۴۰۱ برگزار شد.
بلاک دی: اهمیت ورود به دنیای بلاکچین از دانشگاهها
فعالان حوزه بلاکچین بر این باورند که برای ورود به حوزه بلاکچین و توسعه ایران در این حوزه، باید با تربیت نیروی انسانی و توسعه دانش پایه این کار را از دانشگاهها آغاز کرد.
محمد طهرانی، بنیانگذار آزمایشگاه بلاکچین دانشگاه خاتم، در چهارمین رویداد بلاک دی اعلام کرد که با وجود تاسیس این آزمایشگاه در سال ۱۳۹۷، فعالان کمی وارد این حوزه شدهاند. او در این خصوص میگوید:
«هدف ما این بود که نیروی انسانی تربیت کنیم و دانش پایه را با استفاده از پایاننامههای کارشناسی و دکتری توسعه بدهیم. وقتی ما قصد ورود به یک فناوری مانند بلاکچین را داریم، نمیتوانیم با نگاه از بالا به پایین وارد این فناوری شویم. اگر میخواهیم ورودمان به این فناوری موفقیتآمیز باشد، باید از کف میدان که برنامهنویسان و دانشجویان هستند شروع کنیم.»
در ادامه نیز مصطفی نقیپورفر، دبیر انجمن فینتک ایران در خصوص وضعیت ضعیف بلاکچین ایران نسبت به دنیا گفت: «ما بسیار عقب افتادهایم. البته که زود شروع کردیم اما در برخی از حوزهها کسبوکارهای زیادی ایجاد شد که متناسب با نیاز کشور نبود.»
او ادامه داد: «هفت سال پیش رویدادهایی داشتیم که در آنها به طور منظم در مورد بلاکچین صحبت میکردیم اما متاسفانه در سالهای گذشته شاهد رفتارهای سلبی بودیم و ترمزمان کشیده شد و این در حالی بود که میتوانستیم هاب بلاکچین خاورمیانه باشیم چراکه پتانسیل نیروی انسانی خیلی خوبی داریم. اما حالا نیروی انسانی ما هم در حال خروج از کشور است.»
نقیپورفر همچنین اعلام کرد که اگر رگولاتور رفتار خود نسبت به این حوزه را تغییر ندهد، نگرانیهای زیادی به وجود خواهد آمد. برآورد شده که تا سال ۲۰۳۰، ارزش کسب و کارهای بلاکچین به ۳٫۵ میلیارد دلار خواهد رسید. تقیپورفر به این مسئله اشاره میکند که در این آمار باید سهم ایران حداقل به یک درصد برسد. اما در حال حاضر فاصله بسیار زیادی با این عدد داریم.
او ادامه داد: «هرچند تصویب قانون دانشبنیان بارقههایی از امید ایجاد کرد اما اگر از سوی رگولاتور و مجلس و سایر نهادها رفتارهای حمایتی انجام نشود، بیشتر عقب خواهیم افتاد.»
محمدرضا قدوسی، مدیر استارتاپ استدیو چینووا، در خصوص نگرانیهایی که از سوی رگولاتور ایجاد میشود گفت: «برای این فرصتهای ازدسترفته یا باید غمگین بود یا کاری کرد. من فکر نمیکنم راهکار این باشد که مواردی را که خارج از ایران انجام شده پیادهسازی کنیم. به جای آن باید سراغ ایدههای بکر رفت. تجربه شخصی نشان میدهد نباید از رگولاتور اجازه گرفت و باید در برابرش جسارت کرد. باید رفت و مرزها را جابهجا کرد و البته هزینه این جسارت را نیز پرداخت کرد.»
لینک کوتاه: