علیرغم افزایش عرضهی رایانههای شخصی در بازار، سهم بازار شرکت AMD از کارتهای گرافیک به سرعت و به طرز نگرانکنندهای رو به کاهش است.
پاندمی کرونا شرکت AMD، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کارت گرافیک در حال حاضر را تحت تاثیر قرار داده و در عین حال که گیمرها در پیدا کردن جدیدترین کارتها با مشکل مواجه هستند، AMD نیز به چالشی برخورده است. سهم بازار سازندهی کارتهای Radeon به سرعت در حال کاهش است و طی ۱۲ ماه گذشته به ۱۸ درصد نزول پیدا کرده است درحالی که در سهماههی چهارم ۲۰۱۹ به ۲۷ درصد میرسیده است.
طبق گزارش جدیدی از سوی John Peddie Research، سهم بازار شرکت AMD در سهماههی چهارم ۲۰۲۰ افتی ۳۳.۳۳ درصدی نسبت به همین بازهی زمانی در سال قبل داشته و این شرکت درحالی چنین افتی را تجربه کرده است که بازار رایانههای شخصی رشدی ۳۵.۷۶ درصدی نسبت به سال قبل به خود دیده است.
علاوه بر این، به گزارش PC Gamer کارت AMD’s RX 6800 XT در نظرسنجی اخیر استیم در زمینهی سختافزار تنها ۰.۷۴ درصد را در رقابت با GeForce RTX 3080 از انویدیا به خود اختصاص داده است که بیشک رقم بسیار ناچیزی به شمار میرود.
متاسفانه افت سهام بازار شرکت AMD در زمانی رخ داده است که جدیدترین کارتهای Radeon RX 6000 قابلیتهایی نظیر ری-تریسینگ بیدرنگ را دریافت کردهاند که آنها را در رقابت با سری GeForce RTX 3000 از انویدیا قرار میدهد و بهخاطر اجبار کار از خانه برای بسیاری از مشاغل و کسبوکارها برای کنترل پاندمی کرونا، عرضهی رایانههای شخصی افزایش پیدا کرده است. بررسیهای اولیه از Radeon RX 6000 عمدتاً مثبت بودهاند و عدهی بسیاری عملکرد قوی این کارت گرافیک را مورد تعریف و تمجید قرار دادهاند.
درحالی که تمایل و تقاضا برای رایانههای شخصی قدرتمند برای گیمینگ، سرگرمی و مشاغل همچنان بالا است، شرکت AMD همچنین با موانعی ناشی از اختلالات در زنجیرهی تامین و کمبود قطعات در سنایع نیمرسانا مواجه است. این کمبود پردازندهها و کارتهای گرافیک شرکتهایی نظیر AMD، انویدیا و اینتل را تحت تاثیر قرار داده است.
بهتازگی انویدیا پیشبینی کرده است که کمبود در سهماههی اول ۲۰۲۱ هم ادامه داشته باشد درحالی که پیشبینی شرکت AMD این بوده است که مشکلات کنونی در زمینهی زنجیرهی تامین میتواند بدین معنی باشد که تا نیمهی اول سال همچنان شاهد کمبود کارت گرافیک خواهیم بود. علاوه بر توسعهدهندگان، متخصصان و گیمرها، تقاضای استخراجکنندگان ارزهای مجازی یا بهطور دقیقتر «رمزارزها» (Cryptocurrency) در این روزها بسیار بالا است بهطوری که انویدیا به دنبال عرضهی کارتهایی گرانقیمت مخصوص استخراج ارز «اتریم» (Ethereum) است تا بتواند میزان تقاضا را حداقل تا حدی مدیریت کند.
علاوه بر کارتهای گرافیک برای رایانههای شخصی، کارتهای ساختهی شرکت AMD در کنسولهای نسل جدید سونی و مایکروسافت یعنی پلیاستیشن ۵ و ایکسباکس سریز ایکس/سریز اس به کار برده شده است. کمبود کارت گرافیک این مفهوم را میرساند که موجودی پلیاستیشن ۵ و ایکسباکس سریز ایکس در حال حاضر به شدت محدود است و وقتی این کنسولها دوباره در خردهفروشیهای عمده در دسترس قرار میگیرند، سریعاً موجودی انها به اتمام میرسد. باید منتظر ماند و دید که در آینده چه اتفاقاتی برای بازار کارت گرافیک خواهد افتاد.
لینک کوتاه: