کنسول های نسل آینده چه ویژگی هایی خواهند داشت؟

شاید تاکنون تصور نسل آینده بازی های ویدیویی برایتان سخت باشد. احتمالاً شما در مورد پخش بازی ، پشتیبانی از ۸K و  ردیابی با پرتو یا Ray tracing ” چیزهایی شنیده اید. اما واقعا چه تصویری می توان از نسل بعدی بازی های ویدئویی و کنسول های نسل آینده متصور شد؟

استریم بازی، پادشاه دنیا می شود؟

استریم ها در حال حاضر  می توانند انقلابی ترین جنبه بازی های نسل بعدی باشد. احتمالاً تاکنون همه چیز در مورد Stadia شنیده اید ، استریم بازی ویدئویی گوگل که می تواند دنیا را تسخیر کند. با یک سرویس پخش بازی مانند Stadia ، می توانید از نظر تئوری هر زمان که بخواهید هر بازی را با کیفیت ۴K از هر جایی انجام دهید. و از آنجا که بازی ها به صفحه شما استریم می شوند، می توانید از نظر فنی بازی های AAA  سنگین را در هر دستگاهی از جمله لپ تاپ، گوشی هوشمند خود و حتی تبلت های بی نام و نشان چینی نیز انجام دهید.

حتی اگر به استریم بازی اهمیتی نمی دهید و فکر نمی کنید که انقلابی باشد اما باید تصدیق کنید که این استریم ها دنیایی از امکانات را پیش روی گیمرها می گذارد. استریم های بازی نیازی به کنسول گران قیمت یا رایانه شخصی برای بازی ندارد. شما فقط به یک اتصال اینترنتی مناسب نیاز دارید. به علاوه ، xCloud مایکروسافت و PlayStation Now سونی نشانه خوبی هستند که نشان می دهد بازی های سنتی ممکن است با ورود استریم های بازی فلج شوند.

گفته می شود که استریم های بازی فعلا حاکمیتی بر بازار ندارند اما در آینده این روند جریان ساز خواهد شد و فعلا روندی اهسته و کند دارد. این فناوری نسبتاً جدید است و برای اولین بار است که در حال آزمایش است. در حال حاضر فراگیر نشده است و یکی از دلایل آن را شاید بتوان نیاز به داده های اینترنت و سرعت آن دانست.

بیشتر آمریکایی ها دارای سرعت اینترنت ۳۵ مگابیت در ثانیه هستند که برای سرویس هایی مانند استادیا ضروری است و ظهور اینترنت ۵G مطمئناً سرعت اینترنت خانگی را در سطح جهان افزایش می دهد. اما بیشتر برنامه های اینترنتی دارای کلاه اطلاعاتd هستند.  و اگر استریم های بخواهند کل دنیا را بگیرند باید در کمتر از ۲۴ ساعت حداقل ۱ ترابایت داده را منتقل کنند.

این میزان سرعت برای بسیاری از شرکت ها مسئله ای نیست، اما برای گیمرها یک محدودیت جدی تلقی می شود. چرا که کاربران گیم افراد عادی در سراسر جهان هستند که بسیاری توان استفاده از اینترنت با داده نامحدود را ندارند. تا زمانی که اینترنت پرسرعت برای اکثر نقاط جهان در دسترس گیمرها قرار نگیرد، استریم هایی مانند استادیا پشت در باغ پنهان می مانند. اما در آینده ای نزدیک انتظار ترکاندن دنیا از سمت آنها را داشته باشید.

استریم بازی، پادشاه دنیا می شود؟

سخت افزارهای قوی تر

در بالا در مورد استریم بودن بازی ها صحبت کردیم، اما در آینده همچنان رایانه های رومیزی و لپ تاپ ها و کنسول های کنونی نیز وجود دارند و نیازمند آپدیت و ارتقا هستند. بنابراین انتظار می رود که سخت افزار بسیار قوی تری را از آنها شاهد باشیم.

شایعه شده است که ایکس باکس جدید (پروژه اسکارلت) روی پردازنده سفارشی Zen 2 AMD با رابط گرافیکی با وضوح بالا AMD Navi و ردیابی پرتوی کار کند. مایکروسافت نیز ادعا می کند که ایکس باکس نسل بعدی نیز از یک SSD فوق العاده سریع به عنوان RAM مجازی (در کنار رم GDDR6) استفاده می کند که سرعت لود کردن را به طرز چشمگیری افزایش خواهد داد.

در مورد PlayStation نسل بعدی نیز، می توانید به نوعی انتظار پردازنده ۸ هسته ای AMD Ryzen ، یک GPU که از گرافیک با رزولوشن بالا و ردیابی پرتوی ، و یک SSD فوق العاده سریع پشتیبانی می کند را داشته باشید. سونی هنوز مشخصات کنسول جدید خود را منتشر نکرده است، اما می توانید مقایسه زمان لود بین PS4 Pro و PlayStation نسل بعدی را توسط Takashi Mochizuki در توییتر مشاهده کنید.

سخت افزارهای قوی تر

بازی هایی با کیفیت ۴K HDR با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه ( یا شاید ۸K)

کنسولهای نسل فعلی (یعنی Xbox One X و PS4 Pro) قادر به تولید تصاویر ۴K  هستند. اما اکثر بازی های این کنسول ها با کیفیت ۴K در دسترس نیستند. و البته ، هنگامی که بازی ها از کیفیت ۴K  پشتیبانی کنند ، سرعت فریم را فدا خواهند کرد. خوشبختانه ، سونی و مایکروسافت تعهد خود را نسبت به  ۴K HDR در سرعت ۱۲۰ FPS ابراز کرده اند که این کنسول های جدید را حتی با بهترین رایانه های گیم همخوانی دارد. اما در مورد کیفیت ۸K چطور؟

مایکروسافت و سونی ادعاهای جسورانه و (البته مبهم و احتمالاً بی اساس) درباره پشتیبانی از بازی ۸K  ارائه داده اند. نکته این است که این کنسول ها به برخی از پردازنده های گرافیکی بسیار گرانقیمت نیاز دارند تا با کیفیت ۸K با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه همگام شوند. بنابراین ممکن است که آنها فقط از تکنولوژی ۸K برای اهداف چند رسانه ای (تماشای فیلم) پشتیبانی کنند.

در مورد استریم های بازی ، استادیا روی بازی های ۴K با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه تنظیم کرده است و سایر سیستم عامل های استریم بازی نیز احتمالا از همین جریان پیروی خواهند کرد. اما بعید به نظر می رسد که به دلیل محدودیت سرعت اینترنت ، بازی هایی با کیفیت ۸K را به زودی شاهد باشیم و باید آن را یکی از ترندهای جذاب آینده بدانیم.

نسل

رشد واقعیت مجازی و واقعیت افزوده ادامه دارد

VR و AR یا واقعیت مجازی و واقعیت افزوده هنوز راه درازی در پیش دارند، اما این فناوری هر روز بهتر و بهتر می شود و رو به رشد است. این بیشتر به لطف سخت افزارهای جدید مانند کارت های گرافیک فوق العاده قدرتمند ، دوربین های ToF و نمایشگرهای OLED با رزولوشن بالااست  (که در حال حاضر دنیای واقعیت مجازی را تکان داده است).

سخت افزار آن نیز در حال پیشرفت بوده و همیشه بهتر از پیش خواهد شد ، بنابراین مشکل واقعی VR و AR توسعه نرم افزار است. برای استفاده عمیق از VR و AR ، توسعه دهندگان بازی باید دریابند که چگونه می توانند در یک زمان کوتاه از محیط “واقعی” غول پیکر تهیه کنند. ردیابی خودکار پرتوی و نقشه برداری محیط سه بعدی باید کمک کند (شما می توانید یک اتاق واقعی را اسکن کنید و آن را در یک محیط مجازی بچسبانید) ، اما توسعه دهندگان VR و AR هنوز چیزهای زیادی برای فهمیدن دارند.

رشد واقعیت مجازی و واقعیت افزوده ادامه دارد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا