ایالات متحدهی آمریکا بهتازگی تحقیقات خود روی فناوری رانندگی خودکار یا اتوپایلت خودروهای شرکت تسلا را که همواره مورد بحث بودهاند کلید زده است.
«سازمان ملی ایمنی عبور و مرور بزرگراهها» (The National Highway Traffic Safety Administration یا به اختصار NHTSA) در ایالات متحدهی آمریکا به دنبال ۱۱ تصادف از خودروهای تسلا از سال ۲۰۱۸ که خودروهای اضطراری را نیز در بر میگرفتند، تحقیقات خود روی سیستم رانندگی خودکار یا همان اتوپایلت این شرکت را آغاز میکند.
این سازمان اعلام کرده است که در برخی از موارد، خودروهای تسلا «مستقیماً با خودروهای امدادی برخورد کردهاند». تحقیقات مذکور حدود ۷۶۵ هزار خودروی این شرکت را که از سال ۲۰۱۴ تا به اینجا تولید شدهاند شامل میشود و این خودروها نیز عبارتاند از Model Y ،Model X ،Model S و Model 3.
سازمان ملی ایمنی عبور و مرور بزرگراهها در وهلهی اول نسبت به ناتوانی خودروهای تسلا در مقابل وسایل نقلیهی توقف کرده در جاده – از جمله خودروهای اضطراری که در صحنهی تصادف حضور دارند – نگران است و تحقیقات روی فناوریها و روشهایی که برای نظارت، کمک و اجرای تعاملات راننده با سیستم اتوپایلت مورد استفاده قرار میگیرند را آغاز میکند.
در ۱۱ مورد تصادفی که این سازمان را به سوی آغاز این تحقیقات سوق دادهاند، اتوپایلت یا سیستمی تحت عنوان «سامانهی بازدارنده سرعت آگاه» (Traffic Aware Cruise Control) پیش از وقوع تصادف فعال بوده است.
فناوری رانندگی خودکار تسلا در گذشته مورد انتقاد گسترده قرار گرفته است از آنجا که در واقع خودرو تماماً بهصورت خودکار حرکت نمیکند و رانندگان همچنان باید در طول مسیر هوشیار باشند. این شرکت در بازاریابی خود این قابلیت را تحت عنوان «اتوپایلت» معرفی کرده و وعدهی «رانندگی خودکار کامل» را داده است که هماکنون در قالب بتا در دسترس برخی از کاربران قرار دارد.
کاربران نیز همواره در استفاده از این سیستم سهلانگاری کردهاند؛ بهعنوان مثال میتوان به کار با گوشی همراه و بیدقتی به کنترل خودرو اشاره کرد. حتی در موارد متعددی کاربران کنترل خودرو را رها کرده و روی صندلی دیگری در خودرو نشستهاند بدون اینکه توجهی به آن داشته باشند.
از جدیدترین و مهمترین اخبار مرتبط با تسلا طی چند وقت اخیر میتوان به تعویق تولید رودستر تا سال ۲۰۲۲ اشاره کرد؛ خودرویی که پس از رونماییاش در ۲۰۱۷ قرار بود در ۲۰۲۰ به تولید برسد اما این امر به ۲۰۲۱ موکول شد و حال تاخیر دیگری را متحمل شده است. همچنین ایلان ماسک اظهار داشته که به دنبال این است که رودستر امکان معلقشدن در هوا را داشته باشد که بیشک قابلیت بسیار جذابی است اما چالشهای قابل توجهی پیش روی آن خواهد بود. پس از زمزمهها و اتهاماتی مبنی بر جاسوسی این شرکت از چین به وسیلهی خودروهای خود، ایلان ماسک به شخصه تمام این اتهامات را تکذیب کرد. علاوه بر اینها، درحالی که تسلا در ماه مارچ پذیرش بیتکوین در معاملات خودروهای خود را آغاز کرده بود، اخیراً در این زمینه تجدید نظر کرد و اعلام کرد که تسلا دیگر بهخاطر نگرانیها بابت گرمایش جهانی بیتکوین را نمیپذیرد از آنجا که «رمزارز ایدهی خوبی است اما نباید به ضرر محیط زیست تمام شود». ضمناً این شرکت در راستای افزایش ایمنی خودروهای خود، تصمیم به استفاده از دوربینهای داخل آنها جهت نظارت بر راننده گرفته است. عرضهی خودروی پرحاشیهی این شرکت یعنی سایبرتراک نیز تا سال ۲۰۲۲ به تعویق افتاده است.
لینک کوتاه: