به گزارش سیارنیوز و به نقل از برات نیوز، طی یک ماه گذشته معاملات مسکن در بازار با رشد بیسابقه ۸۰۹ درصدی مواجه بوده است. باوجود چنین رشد عجیبوغریبی، میانگین نرخ رشد قیمت در بازار مسکن شهر تهران ۱۱ درصد رشد داشته که نسبتبه اردیبهشت سال گذشته تفاوت چندانی نکرده است. چنین رشدی ممکن است از این جهت که آیا این روند ادامه خواهد داشت یا خیر، سوال برانگیز باشد.
علت رشد نرخ مسکن در ماه اردیبهشت چیست؟
بررسیها نشان دادهاند بازار مسکن در ماههای اردیبهشت، شهریور و اسفند، بیشترین میزان معاملات را تجربه میکند. البته این شرایط بازهم به جو اقتصادی حاکم بر کشور و همچنین تاثیرگذاری بازار رقیب بستگی دارد.
طبق آماری که بانک مرکزی در رابطه با اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ منتشر کرده است، میانگین قیمت مسکن در تهران به متری ۱۶ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان رسیده است. این میزان نسبتبه ماه قبل با رشد ۱۱درصدی و نسبتبه بازه مشابه در سال ۱۳۹۸ با رشد ۳۳.۹ درصدی روبهرو بوده است. تعداد معاملات مسکن در این بازه نیز ۱۱هزار و ۳۱۰ فقره گزارش شده است که نسبتبه ماه گذشته رشد بیسابقه ۸۰۹ درصدی و نسبتبه بازه مشابه در سال ۱۳۹۸ کاهش ۶.۷ درصدی را تجربه کرده است.
بیشتر بخوانید: دولت بورس مسکن را بررسی میکند
با مقایسه رشد قیمت مسکن در اردیبهشت امسال با اردیبهشت ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ این نکته برداشت میشود که در دوسال اخیر رشد قیمت مسکن به کمترین میزان خود رسیده است. در اردیبهشت ماه سال ۹۷ شاهد تورم نقطه به نقطه ۳۴.۸ درصدی مسکن در تهران بودیم. اردیبهشت ماه سال بعد این رقم به ۱۱۲ درصد رسید که رشد قابل توجهی را نشان میدهد. حال باتوجه به پایداری تورم در بازار مسکن، این رقم برای اردیبهشت ماه سال جاری ۳۳.۹ درصد گزارش شده است.
مقایسه روند رشد معاملات و رشد قیمت مسکن در دوسال اخیر نشان میدهد که بازار معاملات مسکن با کاهش ۴۱ درصدی روبهرو بوده است. این موضوع درحالی مطرح میشود که اردیبهشت سال ۹۷ چیزی حدود ۱۹هزار و ۱۰۷ معامله و در بازه زمانی مشابه در سال ۹۸ ۱۲هزار و ۱۲۸ معامله به ثبت رسیدهاند. این عدد برای اردیبهشت شال جاری ۱۱ هزار و ۳۱۰ معامله در شهر تهران گزارش شده است.
مناطق کمتقاضا با رشد قیمت مواجه هستند
با بررسی منطقه به منطقه معاملات مسکن در شهر تهران متوجه میشویم که بیشترین رشد ماهیانه قیمت مربوط به منطقه ۶ و به میزان ۲۵.۷ درصد بوده است. این درحالیست که منطقه ۶ جزء ۱۰ منطقه پرتقاضا محسوب نمیشود. رشد قیمت در دیگر مناطق کمتقاضا به شرح زیر گزارش شده است:
منطقه ۱۶ به میزان ۲۳ درصد
منطقه ۷ بالغ بر ۱۹.۷ درصد
منطقه ۱۴ به میزان ۱۴.۴ درصد
منطقه ۱۲ بالغ بر ۱۴.۱ درصد
منطقه ۳ به میزان ۱۳.۳ درصد
منطقه ۵ بالغ بر ۱۳.۲ درصد
منطقه ۲۱ به میزان ۱۲.۷ درصد
منطقه ۱۷ بالغ بر ۱۲.۶ درصد
منطقه ۱۱ به میزان ۱۲.۵ درصد
از طرفی دیگر مناطق ۳، ۵، ۷ و ۱۴ جزو مناطق پرتقاضا در تهران محسوب میشوند که به ترتیب ۴.۴، ۱۵.۳، ۵.۹ و ۶.۳ درصد از کل معاملات شهر تهران به این مناطق اختصاص یافته است.
این مسئله نشان میدهد که رشد قیمت مسکن در تهران به روند غیرتورمی خود نزدیک میشود چراکه در ۱۰ منطقه پر تقاضای تهران رشد نجومی قیمت نسبت به اردیبهشت دوسال گذشته مشاهده نشده است.
یک کارشناس بازار مسکن اعتقاد دارد در سال ۹۹ مجموعه عواملی دست در دست هم دادند تا قیمت مسکن به ۱۷ میلیون تومان در هر متر مربع نزدیک شود. از این عوامل میتوان انباشت تقاضا بعد از رکود ناشی از کرونا، انتظارات تورمی، رشد بازارهای موازی، تحریمها و افزایش نقدینگی را نام برد. او همچنین اظهار کرد این روند رشد ادامهدار نخواهد بود و در تابستان ۹۹ بازار مسکن به ثبات خواهد رسید.
لینک کوتاه: