یکی از راه هایی که آیفون های نسل فعلی برای سنسور عمق از آن استفاده می کنند، تکیه بر فناوری مادون قرمز است که برای نقشه برداری و اندازه گیری چهره شخص برای سیستم امنیتی Face ID استفاده می شود. با این حال، انتظار می رود که این تغییر در آیفون های ۲۰۲۰ لحاظ شود، جایی که به گفته تحلیلگر مینگ چی کو، خط تولید این شرکت در سال ۲۰۲۰ می تواند با سنسورهای سه بعدی time-of-flight (ToF) همراه باشد.
سنسورهای سه بعدی TOF در دوربین های آیفون
به گفته کو ، وی ادعا می کند که این سنسورهای ToF 3D حداقل در دو مورد از هر سه آیفون را که اپل قصد دارد آنها را در سال ۲۰۲۰ راه اندازی کند، ارائه دهد. انتظار می رود که این سنسورها در دوربین های عقب استفاده شود، جایی که امکان ضبط تصویر سه بعدی با کیفیت بالاتر و همچنین کاربردهای واقعیت افزوده را فراهم می کند.
اما چرا اپل می تواند به جای تکیه بر همان فناوری مادون قرمز مورد استفاده در Face ID با سنسورهای ToF پیش برود؟ اپل در شرایطی این تصمیم را گرفته است که می تواند از این سنسورها در محدوده بیشتری استفاده کند و عملکرد کلی آنها را بهبود بخشد.
نظر تحلیلگر معروف کو
کو پیش بینی می کند که این حرکت آینده اپل از استقبال خوبی برخوردار باشد و موجب پیشرفت های بعدی در آینده و شاید موجب ورود دیگر شرکت ها به این روند شود. همچنین استفاده از این دوربین ها در پهپادهای عکاسی و روبات های صنعتی نیز به طور فزاینده ای رایج شده است. این دوربین ها اکنون در برنامه های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی برای صنعت گیمینگ و بازی نیز راه خود را باز کرده اند. بنابراین ورود اپل به این حوزه استراتژی مطلوبی لحاظ می شود.
مینگ چیکو ارتباط تنگاتنگی با تأمینکنندگان قطعات اپل دارد. او هر چه در ارتباط با دوربین سه بعدی اپل شنیده بود، اعلام کرد: بین یک تا دو سال در ارتباط با قطعات مرتبط با این دوربین تحقیق و توسعه صورت گرفته است. او باور دارد که دوربین سه بعدی آیفون می تواند بهجای حسگر جلوی گوشی قرار بگیرد و از سه ماژول تشکیل خواهد شد.کاربرد این دوربین سهبعدی تجربه کاربری نوآورانه است.
مینگ چی کو می گوید: مدلسازی سه بعدی کاربردهای بسیار زیادی دارد، برای مثال می توان جایگزینی سر کاراکتر یک بازی را با سر کاربر از طریق یک سلفی (که دارای اطلاعات سه بعدی است) یا استفاده از یک سلفی سه بعدی (که اطلاعات عمیق تری نسبت به تصویربرداری دو بعدی ارائه می دهد) برای اپلیکیشن های واقعیت افزوده را نام برد.
تمرکز بر فناوری حسگر سه بعدی
تحقیقات اپل به تازگی به طور گسترده بر فناوری حسگر سه بعدی تمرکز دارد و این تحقیقات به طور خاص برای اپل صورت نپذیرفته است. حسگر سه بعدی صرفا برای گوشی های هوشمند بالا رده تولید می شود و اپل تقریبا ۷۰ تا ۷۵% این بازار را در اختیار دارد.
گزارش های اعلام شده نحوه عملکرد حسگر سه بعدی را نشان می دهند و بهصورت کلی اعلام می کنند که چه قطعاتی برای این حسگر مورد نیاز است: یک منبع نور، کنترل بصری، یک حسگر تصویر و یک چیپ سختافزاری.
گزارش قبلی این تحلیلگر همچنین حاکی از آن بود که آیفون های ۲۰۲۰ با تکنولوژی ۵G عرضه می شوند ، بنابراین اگر دلیلی برای به روزرسانی گوشی خود در سال ۲۰۱۹ ندارید، بهتر است تا سال آینده منتظر بمانید، چرا که گوشی های ۲۰۲۰ اپل می توانند انتظارات شما را برآورده کنند.
اما ویژگی TOF چیست؟
در ادامه بد نیست نگاهی به ویژگی TOF در گوشی های هوشمند بیاندازیم. ویژگی TOF یا time of flight یک ویژگی استاندارد است که برای خلق تصاویر بهتر از تکنیکی به نام تصویربرداری دامنهای استفاده میکند.دوربین های TOF از سرعت نور به جای صدا برای تشخیص اشیا و اندازه گیری فاصله ها استفاده می کنند و در نهایت عکس های واضح تری ارائه می دهند. آنها همچنین عمق موجود در یک صحنه عکاسی را اندازه گیری کرده و در هنگام نقشه برداری از محیط اطراف و ایجاد نمایه های سه بعدی اصلی از اشیا و موانع از آن استفاده می کنند.
طرز کار TOF چگونه است؟
همانطور که می دانید روش های مختلفی برای ثبت یک تصویر دامنه ای وجود دارد. یکی از این روش های time of flight است. در این حالت دوربین ToF پرتو شدیدی از نور را در نظر گرفته و زمانی که طول میکشد تا این پرتو به سنسوری خاص برگردد را اندازهگیری میکند. سپس نرمافزار این زمان را با سرعت نور (حدودا ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه) مقایسه میکند. وقتی بدانید سرعت حرکت آن پرتو چقدر بوده و چه مدت طول کشیده تا پرتو از دوربین خارج شود، میتوانید مقدار دقیق فاصله را به دست آورید.
لینک کوتاه: