ابتدای ماه جاری بود که اندروید ۱۱ برای اولین بار بهطور عمومی نمایش داده شد و فهمیدیم که گوگل این نسخه از سیستمعامل خود را هوشمندتر و کاربردیتر کرده است. این نمایش عمومی، بیانگر افزوده شدن قابلیتهای جذاب و هوشمندی بود که قطعا اندروید ۱۱ را از دیگر نسخههای منتشر شده محبوبتر خواهند کرد.
اما اینطور که بهنظر میرسد برخی از قابلیتهای اندروید ۱۱ قرار است بهصورت گزینش شده در اختیار تولیدکنندگان گوشیهای اندرویدی قرار گیرند. از همین روی، احتمال این وجود دارد که همه قابلیتهای اندروید ۱۱ در دسترس همه کاربران اندرویدی نباشد. حتی برخی از رسانههای آگاه معتقدند که این ویژگیها الزاما برای عرضه در گوشیهای هوشمند طراحی نشدهاند.
بهادعای کارشناسان XDA-Developers، گوگل با بروزرسانی سند Compatibility Definition Document قصد داشت تا قابلیتهای ضروری و انتخابی خود را در اندروید ۱۱ نمایش دهد. در این سند تازه منتشر شده، قابلیتهای جدید به سه دسته الزامی، انتخابی و تأکید شده تقسیمبندی شدهاند. مثلا قابلیتهایی نظیر رابط منو دکمه پاور و دسترسی به بخشهای کنترلی دستگاه برای تولیدکنندگان گوشی هوشمند اندرویدی الزامی نیستند. از سوی دیگر، قابلیتهایی چون جداسازی گفتوگوها در اعلانها در قسمت پیشنهادهای تأکید شده قرار میگیرند. همچنین حضور رابط برنامهنویسی IndentityCredential که جهت ارائه قابلیت نگهداری اسنادی چون گواهینامه و کارت ملی طراحی شده است، در گذشته الزامی بود اما حالا فقط در دسته پیشنهادیها قرار میگیرد.
موضوعی که مسلم است، این است که گوگل تمامی قابلیتهای فوقالذکر را در گوشیهای سری پیکسل خود قرار خواهد داد؛ اما تولیدکنندگانی مانند سامسونگ یا شیائومی میتوانند برخی قابلیتها را ارائه نکنند و درواقع میان ارائه کردن یا ارائه نکردن برخی از قابلیتها حق انتخاب خواهند داشت.
به عقیده کارشناسان، تغییر جدیدی که در سیاست عرضه قابلیتهای اندروید ۱۱ ایجاد شده، به درخواست تولیدکنندگان بوده است. با نگاهی دقیقتر به این موضوع، میتوان دریافت که برخی از تولیدکنندگان انعطاف بیشتری برای ارائه تمامی قابلیتهای اندروید خواهند داشت. مثلا قابلیتی به نام Device Controls در این سیستمعامل وجود دارد که توسط آن میتوان بسیاری از دستگاههای هوشمند موجود در خانههای هوشمند را کنترل کرد. تولیدکنندگان عقیده دارند که این قابلیت برای گوشیهای گرانقیمتی مناسب خواهد بود که ساکنین خانههای هوشمند آنها را تهیه خواهند کرد و افرادی که گوشی هوشمند اقتصادی تهیه میکنند و قابلیت دسترسی به وسایل هوشمند گرانقیمت را ندارد نیازی به این قابلیت نداشته و با در اختیار داشتن آن فقط فضای نمایشگرشان اشغال شده است.
اینطور بهنظر میرسد که تولیدکنندگانی که در گذشته بسیاری از قابلیتهای پیشفرض اندروید را برای گوشیهای تولیدی خود انتخاب میکردند، درحالحاضر نیز دست به چنین اقدامی بزنند. همچنین تولیدکنندگانی که عادت داشتند تغییرات اساسی در این سیستمعامل و قابلیتهای آن ایجاد کنند نیز مطمئنا بسیاری از این قابلیتها را تغییر خواهند داد. البته این احتمال نیز وجود دارد که گوگل همچنان تغییراتی در CDD ایجاد کند ولی احتمالا هیچکدام از پیشنیازها و الزامهای عملکردی نباید برای تولیدکنندگان سختتر و بیشتر باشد.
لینک کوتاه: