اخراج کارکنان در بحران کرونا به رولز رویس هم رسید!

اخراج کارکنان در بحران کرونا به رولز رویس هم رسید!

به گزارش سیارنیوز و به نقل از برات نیوز، شرکت رولز رویس اعلام ‌کرده‌است که در آینده‌ی نزدیک، با ۹ هزار نفر از نیروهای خود قطع همکاری خواهد کرد. مسئولان این شرکت اظهار کردند که جبران خسارت‌های ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا چندین سال زمان خواهد برد. بنابراین اخراج کارکنان در بحران کرونا بخشی از برنامه‌ی آن‌ها برای مقابله با مشکلات اقتصادی است.

صنعت هوانوردی رولز رویس در شرایط بحرانی قرار دارد و کار به اخراج کارکنان کشیده‌است

بخشی از کارخانه رولز رویس که در شهر داربی انگلستان قرار دارد و به تولید موتور هواپیماهای غیر نظامی می‌پردازد؛ قرار است در مدتی کوتاه، بیش از ۲۰ درصد از کارکنان خود را به دلیل بحران‌های ناشی از ویروس کرونا اخراج کند. روسای این شرکت، کاهش تعداد کارمندان را تنها راه‌حل مقابله با بحران کرونا دانسته‌اند و در این‌باره اظهار تاسف نموده‌اند.

رولز رویس در حال حاضر حدود ۵۲ هزار نفر را در سراسر جهان در استخدام دارد. پس از مشاهده‌ حجم بالای ضرر و زیان‌ها در مدت اخیر، سران این شرکت تصمیم به تعدیل نیرو گرفته‌اند، اما عنوان شغل‌هایی که کاسته خواهند شد به صورت دقیق مشخص نشده‌ است. با این حال انتظار می‌رود که بخشی از این شرکت که در شهر داربی واقع شده‌است و در صنعت هواپیماهای غیرنظامی فعالیت دارد، بیشترین تعداد افراد اخراجی را داشته باشد. چراکه بیش از ۶۶ درصد کارکنان این شرکت در انگلستان، در بخش صنعت هواپیمایی و یا بخش‌های مرتبط با آن فعالیت دارند.

این شاخه از شرکت رولز رویس، کارخانه‌های متعددی در مناطق مختلف انگلیس دارد. اما بزرگترین بخش این شاخه، همان کارخانجات واقع در شهر داربی است. این شرکت می‌گوید که در حال بررسی وضعیت بخش‌های خود در مناطق مختلف است تا در صورت لزوم برخی از آن‌ها را برای مدتی تعطیل کند. با این همه سخنی از اسامی بخش‌هایی که امکان تعطیل شدن دارند به میان نیامده‌است.

صنعت هوانوردی رولز رویس به اخراج کارکنان در بحران کرونا روی آوره‌است

یکی از کارکنان رولز رویس می‌گوید که پس از همه‌گیری ویروس کرونا، وقوع بحران در این شرکت دور از انتظار نبود‌ه‌است و کسانی که در آن‌جا مشغول به کار بودند می‌دانستند که به زودی، شرکت دست به اخراج تعدادی از کارکنان در بحران کرونا خواهد زد. اما اخراج ۹ هزار نفر کاملا شوکه‌کننده بود و هیچکس چنین عدد بزرگی را تصور نمی‌کرد.

سازمان‌های اجتماعی در موضوع اخراج کارکنان در بحران کرونا ، علیه رولز رویس موضع‌گیری کرده‌اند

اتحادیه کارگران انگلیس، تصمیم رولز رویس برای اخراج کارکنان در بحران کرونا را یک فرصت‌ طلبی شرم‌آور خوانده‌است. به گفته‌ این اتحادیه، شرکت رولز رویس متعهد شده‌است که از سرمایه جامعه برای اشتغال نیروی کار عمومی استفاده کند و اقدام تازه‌ این شرکت به معنای بی‌توجهی به منافع اجتماعی است. نماینده اتحادیه کارگران اظهار کرد که وقتی مردم به قانون احترام می‌گذرانند و تن به پرداخت مالیات می‌دهند؛ شایسته‌ آن هستند که در شرایط اضطراری ملی مانند موقعیت حاضر، با رویکردهای مسئولانه‌تری روبرو شوند. او در ادامه از سران شرکت رولز رویس خواست که از تصمیم خود عقب نشینی کنند و همراه با مردم، راه حل بهتری را برای این بحران بیاندیشند.

سازمان‌های اجتماعی در موضوع اخراج کارکنان در بحران کرونا ، مخالف رولز رویس هستند

طی یک‌ماه گذشته، رولز رویس ۴ هزار نفر از کارکنان خود را به مرخصی اجباری فرستاده‌است و تنها ۳ هزار و ۷۰۰ نفر توانسته‌اند در بحران کرونا شغل خود را حفظ کنند. این در حالی است که در طی این بحران، پرداخت ۸۰ درصد از حقوق کارمندانی که کم‌تر از ۲ هزار و ۵۰۰ یورو دست‌مزد می‌گیرند؛ بر عهده دولت انگلستان است.

با این همه، مسئولان رولز رویس می‌گویند که اقدامات دولت نمی‌تواند طرح‌های اقتصادی این شرکت در سال‌های آینده را تضمین کند. به همین دلیل آن‌ها ناچار هستند که به منافع خود بیاندیشند و از تحقق اهداف میان مدت خود اطمینان حاصل کنند.

در آینده‌ای نه چندان دور، بسیاری از شرکت‌ها به وضعیت رولز رویس دچار خواهند شد

تحلیل‌گران اقتصادی می‌گویند که تصمیم رولز رویس برای تعدیل نیرو کاملا قابل انتظار بوده‌است. در شرایط بحران کرونا، ساعت‌های پرواز بیش از ۹۰ درصد محدود شده‌است و شرکت‌هایی مانند بوئینگ و ایرباس تولیدات خود را تا چند سال آینده، به شدت کاهش داده‌اند. رولز رویس یکی از معدود تولیدکننده‌های بریتانیایی است که محصولاتی در کلاس جهانی تولید می‌کند. اما نمی‌توان از آن‌ها انتظار داشت که شرایط حاضر را نادیده‌ بگیرند و عملکردی خلاف واقعیت داشته‌باشند.

با این‌که جزئیات این تغییرات هنوز نهایی نشده‌است، اما شواهد حاکی از آن است که در طرح اخراج کارکنان در بحران کرونا ، بیش از ۶۵ درصد کارکنان از مشمولان طرح، از کارکنان کارخانجات این شرکت در انگلستان خواهند بود. هم‌اکنون شرکت رولز رویس از کمک‌ هزینه‌‌های دولت برای پرداخت حقوق ۴ هزار نفر از کارکنان خود استفاده کرده‌است. اما مدیرعامل این شرکت اظهار کرده‌است که نمی‌تواند از دولت انتظار داشته باشد که در سال‌های آینده هم که تبعات این بحران هنوز پابرجاست، به آن‌ها کمک کند.

تصمیم رولز رویس، به وضوح نشان می‌دهد که در آینده ممکن است کارخانه‌های بیشتری تعطیل شوند و کارگران بسیاری شغل خود را از دست دهند. بنابراین می‌توان ردپاهایی از آینده تولید و صنعت را در سخنان سران این شرکت مشاهده کرد. اما هنوز سوالات بی‌جواب بسیاری در مورد عملکرد رولز رویس وجود دارند. چرخه‌ی مالی شرکت رولز رویس به شدت به جریان یافتن مسافرت‌های هوایی بستگی دارد، به همین خاطر سرمایه‌گذاران این شرکت در مورد آینده پول خود نگران هستند و برای سوالات خود به دنبال یک پاسخ قطعی می‌گردند. عده‌ای منتظر آن هستند که این شرکت، بخش عمده‌ای از سهام خود را وارد بازار سرمایه کند تا بلکه از نقدینگی حاصل از آن بتواند اوضاع را سامان بخشد؛ اما شرکت رولز رویس هنوز هیچ اقدامی در این باره انجام نداده‌است.

بسیاری از صنایع هوانوردی طرح اخراج کارکنان در بحران کرونا را پذیرفته‌اند

سفرهای هوایی از زمان بحران جهانی ویروس کرونا تعطیل شده‌اند و به همین خاطر بسیاری از خطوط هوایی در حال اخراج کارکنان خود هستند. انتظار می‌رود که ترافیک هوایی بین‌المللی در سال جاری به میزان ۴۵ درصد کاهش یابد و خطوط هوایی درآمدی در حدود ۳۱۰ میلیارد دلار یا ۲۵۳ میلیارد یورو را از دست بدهند.

بسیاری از صنایع هوانوردی طرح اخراج کارکنان در بحران کرونا را پذیرفته‌اند

شرکت رولز رویس اعلام کرده‌است که خسارات ناشی از بحران کرونا در صنایع هوانوردی بی‌سابقه است. سران این شرکت معتقد هستند که بازگرداندن شرایط صنعت هوانوردی به چند ماه قبل، نیازمند سال‌ها تلاش است. جدا از طرح اخراج کارکنان در بحران کرونا، این شرکت قصد دارد که با تعطیلی برخی از املاک و کارخانجات خود، هزینه‌های جاری را کاهش دهد. پیش‌بینی می‌شود که این طرح می‌تواند موجب صرفه‌جویی تا مبلغ ۱/۳ میلیارد یورو در مخارج این شرکت شود.

نماینده اتحادیه صنایع هوانوردی می‌گوید که تاثیر خسارات ناشی از بحران کرونا در شرکت‌هایی که ارزش بالا و مشاغل طولانی مدت را برای جامعه فراهم می‌کنند؛ بسیار بیشتر بوده‌است. با این وجود در آینده، هزاران نفر از کارکنان صنایع هوانوردی در معرض خطر تعدیل شغلی قرار خواهند گرفت.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا