استارشیپ

اسپیس‌اکس برای اولین پرواز استارشیپ در مدار زمین در تابستان برنامه دارد

به‌تازگی گزارشی منتشر شده است که از تاریخ دقیق ارسال سیستم راکت استارشیپ و «سوپر هوی» (Super Heavy) به مدار زمین حکایت دارد.

طبق گزارش NASASpaceFlight که توسط حساب رسمی توئیتر استارشیپ ریتوئیت شد، اسپیس‌اکس برنامه دارد تا اولین پرواز استارشیپ و سوپر هوی به مدار زمین را در ۱ ژوئیه‌ی ۲۰۲۱ (۱۰ تیر ۱۴۰۰) به انجام برساند که بی‌شک تاریخ بلندپروازانه‌ای محسوب می‌شود.

با نوجه به میزان آماده‌سازی و آزمایشاتی که لازم است صورت بگیرد، می‌توان گفت که به نوعی غیرممکن به نظر می‌رسد که اسپیس‌اکس بتواند در تاریخ مذکور هدف خود را محقق کند. پیش از اینکه هرگونه پرتابی صورت بگیرد، تیم اسپیس‌اکس باید بتواند به فرود کاملاً امن و بدون نقص برای راکت مرحله‌ی دوم استارشیپ دست پیدا کند که نهایتاً نقش یک فضاپیما جهت حمل بار و خدمه‌ای تا ۱۰۰ نفر را ایفا خواهد کرد. نمونه‌های اولیه‌ی استارشیپ در دو پرواز آزمایشی اول خود در ارتفاع بالا پس از فرود منفجر شدند و جدیدترین پرواز آزمایشی این راکت که اوایل این ماه صورت گرفت، فرودی موفقیت‌آمیز داشت اما چند دقیقه بعد از آن منفجر شد.

پس از آن راکت سوپر هویِ مرحله‌ی اول را داریم که هنوز ساخته نشده است. انتظار می‌رود که نمونه‌ی اولیه‌ی بعدی استارشیپ تحت عنوان SN11 هفته‌ی جاری از پایگاه آزمایش خود در بوکا چیکای تگزاس به آسمان پرتاب شود. به گفته‌ی NASASpaceFlight، تیم اسپیس‌اکس پس از آن مستقیماً به سراغ SN15 خواهد رفت که ویژگی‌های جدیدی در طراحی دارد.

همچنین انتظار می‌رود که اولین نمونه‌ی سوپر هوی تحت عنوان BN1 تنها آزمایش زمینی خود را بگذارند. در طرف دیگر BN2 باید اولین راکت سوپر هوی باشد که به آسمان پرتاب می‌شود. تا به اینجا اسپیس‌اکس تاریخ‌های آزمایش‌های اولیه‌ی این راکت را اعلام نکرده است.

اگر تمامی آزمایش‌ها مطابق برنامه به پیش بروند – که با توجه به مشاهدات تاکنون این‌طور نبوده‌اند – احتمال دارد که اسپیس‌اکس از تولید SN18 و SN19 بگذرد و در عوض نمونه‌ی اولیه‌ی BN3 Super Heavy مرحله‌ی اول و SN20 Starship مرحله‌ی دوم را با هدف ارسال به مدار زمین در ۱ ژوئیه آماده کند.

اگر این برنامه محقق نشود، اسپیس‌اکس به دنبال این است که تا انتهای ۲۰۲۱ در دیرترین حالت به هدف خود دست پیدا کند. این درحالی است که هدف بلند مدت این شرکت این است که از استارشیپ به‌عنوان یک سیستم حمل و نقل با قابلیت استفاده‌ی مجدد در مدار زمین، ماه، مریخ و احتمالاً فراتر از آن‌ها استفاده کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا