پردازنده‌ گرافیکی ۷ نانومتری

انویدیا تولید پردازنده‌ گرافیکی ۷ نانومتری را به TSMC واگذار کرد

خبرهایی منتشر شده‌اند که نشان می‌دهند انویدیا از TSMC درخواست کرده است تا در حجمی انبوه، پردازنده‌ گرافیکی ۷ نانومتری تولید کند. ظاهرا قرار است این پردازنده‌ها در هفته جاری معرفی شوند.

طبق برنامه‌ای از پیش تعیین شده، انویدیا قصد دارد تا طی مراسمی با نام GTC 2020 در تاریخ ۱۴ می ۲۰۲۰ مصادف با ۲۵ اردیبهشت ۹۹، در رابطه با معماری نسل بعد پردازنده‌های گرافیکی خود با نام امپر (Ampere) صحبت کند. این معماری جدید بناست که بر پایه لیتوگرافی ۷ نانومتری طراحی شود. این مراسم قرار است ساعت ۱۷:۳۰ به‌وقت تهران ازطریق کانال رسمی انویدیا در یوتیوب برگزار شود.

خبرهایی از فعالیت‌های دیگر انویدیا منتشر شده‌اند که نشان می‌دهند این شرکت تنها بر روی طراحی امپر کار نمی‌کند، بلکه در حال حاضر برروی پردازنده‌های بعد از امپر که فعلا با کدنام هاپر شناخته می‌شوند نیز کار می‌کند. ظاهرا هاپر برپایه لیتوگرافی ۵ نانومتری طراحی می‌شود. گزارش‌های جدیدی نیز منتشر شده‌اند که می‌گویند تولید تراشه‌های ۵ نانومتری هاپر قرار نیست صرفا توسط شرکت صنایع نیمه‌رسانای تایوان انجام شود. گفته می‌شود انویدیا برای کم کردن حجم کاری TSMC بخشی از وظیفه‌ کار روی پردازنده‌های امپر را به سامسونگ داده است. به گفته دیجی‌تایمز، قرار است سامسونگ  پردازنده‌های پایین‌رده‌ سری امپر را تولید کند که احتمالا به‌منظور تولید آن‌ها از لیتوگرافی ۷ نانومتری EUV یا ۸ نانومتری استفاده خواهد شد. شرکت سامسونگ سال گذشته در اطلاعیه‌‌ای اعلام کرد توسعه‌ لیتوگرافی ۵ نانومتری EUV اختصاصی خود را به‌اتمام رسانده است. همچنین این شرکت اعلام کرد که در سه ماهه دوم سال جاری روند تولید این نوع پردازنده‌ها آغاز خواهد شد.

دو خبرگزاری چاینا تایمز و دیجی تایمز، اخبار جدیدی منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهند از مدت‌ها پیش انویدیا ساخت تراشه‌های با لیتوگرافی ۷ نانومتری را به TSMC سپرده است. در میان چنین پردازنده‌هایی می‌توانیم شاهد حضور RTX 3080 نیز باشیم. این تراشه که مناسب کاربران عادی طراحی شده است، این مهم را یادآور می‌شود که با وجود خانواده امپر، کارت‌های گرافیک ۷ نانومتری در کامپیوترهای کاربران معمولی نیز کاربرد خواهند داشت.

پیش‌بینی می‌شود مجموعه‌ای از کارت‌های گرافیک سری امپر که مخصوص کاربران معمولی هستند در سه‌ماهه‌ سوم سال ۲۰۲۰ میلادی به بازار عرضه شوند. همچنین اخبار جدید حاکی از انند که شرکت AMD نیز قصد دارد رقیب اصلی پردازنده‌ گرافیکی ۷ نانومتری را در سه‌ماهه‌ سوم سال جاری به بازار عرضه کند. ظاهرا قرار است این کارت‌های گرافیک AMD با نام RTX 3000 معرفی و عرضه شوند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا