در سراسر دنیا تیمهای تحقیقاتی بسیاری گردهم آمدند تا بتوانند راهحلی برای درمان قطعی بیماری و همچنین قطع چرخه انتقال آن پیدا کنند. یکی از این تیمهای تحقیقاتی به سرپرستی یک محقق ایرانی تشکیل شده و توانستند انگشتر هوشمند تشخیص کرونا طراحی کنند که بهوسیله آن میتوان ابتلا به این بیماری را پیشبینی کرد.
تقریبا ۵ ماهی میشود که بحث روز تمام خبرگزاریهای دنیا بیماری کروناست. این بیماری که به یکباره از چین شروع به گسترش در جهان کرد علائمی مانند سرفه خشک، تب، تنگی نفس و خستگی بدن دارد. در مواردی این علائم در فرد بیمار بهطور کامل و شدید ظاهر نمیشوند و ممکن است فردی مبتلا به کرونا باشد اما بهدلیل عدم ظهور علائم نامبرده شده، خیلی به رعایت نکات بهداشتی اهتمام نورزیده و باعث شود ویروس از بدنش به بدن افراد دیگر یا محیط اطراف منتقل شود.
علی رضایی، سرپرست این تیم تحقیقاتی، محصول طراحی شده را حلقه هوشمند “اورا” معرفی میکند و مدعی شده است که این حلقه توسط مدلهای پیشبینی هوش مصنوعی میتواند ۹۰ درصد علائم بیماری همهگیر کرونا را از سه روز قبل تشخیص دهد. این محققان که از مؤسسه علوم اعصاب راکفلر(RNI) و گروه پزشکی دانشگاه ویرجینیا غربی (WVU) گردهم آمدهاند با استفاده از علوم اعصاب توانستند به این مهم دست یابند. روند انجام آزمایش برروی حلقه اورا، با ردیابی اطلاعات شرکتکنندگان از قبیل استرس، اضطراب، حافظه، موارد روانشناختی و بیومتریک شناختی در اپلیکیشن RNI آغاز شد.
این حلقه هوشمند با جمعآوری دادههای فیزیولوژیکی شرکتکنندگان مانند دمای بدن، تغییرات ضربان قلب، ضربان قلب در زمان استراحت، نرخ تنفس و الگوی خواب و سپس ترکیب آنها با اطلاعات برنامه و حلقه توسط مدلهای هوش مصنوعی، تا ۹۰ درصد احتمال ابتلا به بیماری کرونا را تشخیص دهد. البته هنوز هم احتمال انتقال بیماری از فرد بدون علائم به سایر افراد وجود دارد.
این پلتفرم هوشمند میتواند برای آینده بسیار کاربردی باشد، با این حال تولید انبوه آن در دنیای واقعی به این زودیها نمیتواند میسر شود. علی رضایی مدیر اجرایی این پروژه در رابطه با آن اذعان کرد ما معتقدیم که این پلتفرم میتواند برای محافظت از کارکنان مراقبهای بهداشتی، افراد در ارتباط با بیماران کرونایی و بهطورکلی برای جوامع انسانی در زمان زندگی در دوران کرونا مفید باشد.
انگشتر هوشمند تشخیص کرونا اورا توسط ۶۰۰ متخصص آزمایش شده و RNI قصد دارد با همکاری دانشگاه توماس جفرسون و وندربیلت تعداد شرکتکنندگان را به بیش از ۱۰ هزار نفر برساند. همچنین محققان در دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو نیز در حال تحقیق پیرامون حلقه اورا هستند تا بتوانند از آن برای شناسایی ویروس در کارکنان بخش اورژانس بیمارستان استفاده کنند.
لینک کوتاه: