پژوهشی جدید نشان میدهد که میتوان از اپل واچ و حتی شاید بقیهی دستگاههای پوشیدنی جهت تشخیص ابتلای افراد به ویروس کرونا استفاده کرد.
در وضعیت کنونی، معمولاً فرد پس از اینکه احساس ناراحتی میکند برای انجام تست کرونا مراجعه میکند و در صورت مثبت بودن نتیجه، در قرنطینه قرار میگیرد اما اگر بتوان افرادی که مبتلا شدهاند را پیش از اینکه علائم بیماری را از خود بروز بدهند تشخیص داد، درمان آنها موثرتر و راحتتر خواهد بود و این شاید با دستگاههای پوشیدنی نظیر اپل واچ ممکن باشد.
به گزارش CBS، مطالعات محققان بیمارستان Mount Sinai در نیویورک نشان میدهد که ساعتهای اپل واچ میتوانند ابتلا به ویروس کرونا را پپیش از تشخیص تخصصی دکتر تشخیص بدهند.
این محققان از دادههای اپل واچها برای ردیابی قابلیت «تغییرپذیری ضربان قلب» (Heart Rate Variability یا به اختصار HRV) استفاده کردهاند که اینکه ضربان قلب فرد در طول روز چند بار دچار تغییر میشود را اندازهگیری میکند. HRV بالا بدین معنی است که سیستم عصبی فرد بهطور سالم و فعال به نشانهها پاسخ میدهد درحالی که HRV پایین این پیام را میرساند که سیستم عصبی در سازگار شدن با تغییرات با مشکل مواجه است. متخصصان میدانند که HRV پایین احتمالاً نشان از مبتلا شدن فرد به یک ویروس است و از این رو، محققان به دنبال این بودهاند که دریابند آیا میتوان از این روش برای پیشبینی ویروس کرونا نیز استفاده کرد یا خیر.
محققان تغییرپذیری ضربان قلبِ حدود ۳۰۰ تن از کارکنان عرصهی سلامت در سیستم بهداشتی Mount Sinai را اندازهگیری کردهاند که برای پوشیدن اپل واچ داوطلب شدهاند و برنامهای مخصوص برای ردیابی HRV را دانلود کردهاند. محققان متوجه شدند کارکنانی که به ویروس کرونا مبتلا بودهاند، ۷ روز قبل از اینکه نتیجهی تست آنها مثبت بشود تغییراتی را در HRV خود تجربه کردهاند.
در این پژوهش آمده که «پیشرفت در زمینهی سلامت دیجیتال فرصتهای منحصر به فردی را جهت قوت بخشیدن به مهار بیماریها فراهم آورده است». همچنین به این نکته اشاره شده که مردم با اپل واچ و سایر دستگاههای پوشیدنی آشنا هستند و مزیتی که این دستگاهها از آن برخوردارند این است که کاربران نیازی به فعالیت خاصی جهت جمعآوری دادههایشان ندارند. این در مقابل گزینههای دیگر از جمله برنامههایی قرار میگیرد که نشانههای حیاتی را ردیابی میکنند و ممکن است زمانبر باشند و حتی افراد بهطور مکرر رسیدگی به آنها را فراموش کنند.
البته پژوهش محققان بیمارستان Mount Sina هنوز مورد بازنگری و داوری قرار نگرفته و نتیجهی آن هنوز ثابت شده نیست اما در کل ایدهی جالب توجهی را مطرح کرده است برای اینکه به نوعی بتوان از دستگاههای پوشیدنی مثل اپل واچ برای تشخیص ویروس کرونا در آینده بهره برد.
لینک کوتاه: