برگزاری المپیاد ایرانی بلاکچین

اولین المپیاد بلاکچین در ایران با هدف ترویج مفاهیم بلاکچین و کاربردهای آن در چهار زیر رشته‌ فنی، توکنایز، رمز ارز، الگوریتم و قرارداد هوشمند و همچنین ارائه پیشنهاد در بخش مدیریت و اقتصاد، هشتم اسفند برگزار می‌شود.

در مورد جزئیات برگزاری این نشست گفته شده که به نفرات برتر هر رشته ۱۰ میلیون تومان جایزه  اهدا می‌شود، درباره نحوه ثبت نام و شرکت در این رویداد گفت: علاقمندان به شرکت در المپیک بلاکچین می­توانند در وب سایت این رویداد به نشانی http://bcolympic.ir/ ثبت نام کنند.

المپیاد بلاکچین که نخستین رقابت فراگیر کشوری در حوزه بلاکچین و محفلی برای گردهمایی نخبگان و استعدادهای این حوزه است را دانشگاه تهران با همکاری یک شرکت فناوری هوشمند مالی برگزار می‌کند.

بلاکچین چیست؟

بلاک چین یک نوع سیستم ثبت اطلاعات و گزارش است. تفاوت آن با سیستم‌های دیگر این است که اطلاعات ذخیره شده روی این نوع سیستم، میان همه اعضای شبکه به اشتراک گذاشته می‌شوند و با استفاده از رمزنگاری امکان حذف و دستکاری اطلاعات ثبت شده تقریبا غیرممکن است.

واژه بلاک چین (Blockchain) ترکیبی از دو کلمه Block (بلوک) و Chain (زنجیره) است. این فناوری در حقیقت زنجیره‌ای از بلوک‌هاست.

در هر بلاک، هر اطلاعاتی می‌تواند ثبت شود؛ از جرم و جنایت‌های یک فرد تا نمایش اطلاعات حساب برای دارایی‌ها مانند بیت کوین.

اطلاعات در بلاک‌ها قرار می‌گیرند و با هم به صورت زنجیره‌ای مرتبط می‌شوند. این زنجیره، بلاک چین را تشکیل می‌دهد.

در بلاک چین، بلاک‌ها علاوه بر اینکه خودشان یک هش دارند، حاوی هش بلاک قبلی هم هستند.

هش در هر بلاک چین با یک تابع ریاضی خاص به‌دست می‌آید که توسعه دهندگان آن را مشخص میکنند. کوچک‌ترین تغییر در اطلاعات یک بلاک، هش آن را به طور کلی تغییر می‌دهد.

داده‌های بلاک چین در یک کامپیوتر یا سرور خاص ذخیره نمی‌شوند. هر کامپیوتر یا سیستمی که به شبکه وصل شود، یک نسخه از اطلاعات را دریافت می‌کند. به هر کامپیوتری که به شبکه متصل می‌شود و یک کپی از بلاک چین را دریافت می‌کند، نود (Node) می‌گویند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا