چهارمین گردهمایی گراف دی با شعار ” روابط عمومی معتمد ، مدیریت مقتدر، با هدف ارزیابی و معرفی مدیران عامل ارتباط گرا، برگزار شد.
به گزارش سیار نیوز، دراین گردهمایی برای نخستین بار مدیران عامل شرکت های بزرگ اقتصادی، کارآفرینان، استارت آپ ها، بانک ها ، بیمه ، شرکت های پرداخت الکترونیکی، شرکت های فناوری و دانش بنیان که بیشترین ارتباط را با مجموعه روابط عمومی خود داشته باشند با همکاری سازمان NGO, کانون کاربران ICT ارزیابی و به عنوان “مدیر عامل ارتباط گرا” انتخاب و تندیس دریافت کردند.
بر اساس این گزارش، با توجه به اینکه معیار اصلی ارزیابی مدیر، کیفیت عملکردی وی در تحقق اهداف سازمان است، چهارمین گردهمایی گرافدی با عنوان (گردهمایی روابطعمومیهای اکوسیستم فناوری و اقتصادی) با هدف ارائه تجربیات مدیران عامل با مدیران روابط عمومی برای جهت داشتن ارتباط موثر در حوزه اقتصادی برگزار و موضوعات مختلف در این زمینه میان برگزار کنندگان، سخنرانان و شرکت کنندگان مورد بررسی قرار گرفت.
ضرورت توانمندی مدیران روابط عمومی جهت ارتباط گرایی مدیران
دراین همایش، داود زارعیان، رئیس شورای سیاست گذاری گرافدی در پنل «مدیران ارشد، روابط عمومی و استراتژی تعامل این دو بازوی مهمِ» چهارمین رویداد گرافدی با بیان اینکه بیش ازمیزانی که مدیران ارشد در توسعه یک شرکت یا نهاد نقش دارند، مدیر روابط عمومی نقش ایفا میکند، اظهار داشت: مدیر روابط عمومی باید توانایی داشته باشد تا مدیران را ارتباطگرا کند. چرا که طعم شیرین ارتباطی بودن، از ارتباط مناسب با رسانه یا حضور در یک رویداد را باید روابط عمومی به مدیر یکشرکت بچشاند.
وی با اشاره به اینکه مدیر روابط عمومی باید مثل پزشکی باشد که اگر نسخهای نوشت، دهها نفر آن را نامناسب دانستند، او حاضر به تعویض آن نباشد، ادامه داد: در گذشته یعنی شاید بیش از ۲۰ سال قبل، ساختار روابط عمومی طوری بود که ابتدا مدیران عامل و میدانی و بعد روابط عمومی بودند.
اما بعد از مدتی جایگاه روابط عمومی تغییر کرد و پس از مدیران عامل، جایگاه مدیران روابط عمومی قرار گرفت و بعد از آن مدیران میانی شدند. امروز باید پاسخ دهیم که آیا ما در ایران توانستیم که مدیران را به جایگاه نخست ارتقا دهیم یا نه؟
لزوم طرح ایده جدید روابط عمومی برای دغدغههای ارتباطی سازمان
همچنین درادامه این همایش، حمید شکری، دکترای جامعه شناسی ارتباطات در پنل «مدیران ارشد، روابط عمومی و استراتژی تعامل این دو بازوی مهمِ» چهارمین رویداد گرافدی با اشاره به شعار این دوره ازرویداد گرافدی اظهار داشت: شعار گراف دی امسال روابط عمومی معتمد، مدیریت مقتدر است که انتخاب شایستهای است؛ چرا که یک روابط عمومی معتمد، میتواند مدیریت مقتدر داشته باشد.
وی با بیان اینکه اکنون در نظام اداری، روابط عمومی جایگاه شایسته خود را ندارد، ادامه داد: برخی مدیران هنوز جایگاه روابط عمومی را صرفا اطلاع رسانی میدانند، در حالی که مدیریت هوشمند شبکه رسانهای، وظیفه روابط عمومی است.
شکری با اشاره به اینکه روابط عمومیهای ما ساختارمند نیستند، افزود: اگر بخواهیم نظام مدیریتی را به طرح، برنامه، اجرا واثربخشی تقسیم کنیم، روابط عمومیها در بخش اجرا باقی مانده و متوقف شدهاند و به همین دلیل هم به نتیجه نمیرسند. مشکل دیگر این است که روابط عمومیها دغدغهمند نیستند؛ در حالی روابط عمومی باید دغدغه داشته باشد و بعد از برنامهریزی و اجرا، روند ونتیجه آن را ارزیابی کند.
عدم نگاه درست از روابط عمومی در کشور
استاد حوزه ارتباطات با بیان اینکه اگر روابط عمومی نتواند مشکلات شرکت را حل کند، موفق عمل نکرده است، به سه ضلعی سازمان، جامعه و روابط عمومی اشاره کرد و گفت: استراتژی تشخیص دغدغه و جواب برای حل آن، تدبیر و اتخاذ راه حل مشکلات و همچنین تخصیص منابع و اعتبار و در نهایت اجرا از نکات مهم در روابط عمومی است که در دوره کنونی به آن بیتوجهی میشود. همین بیتوجهی به امور موجب شده تا شاهد روابط عمومی عملگرا نباشیم.
شکری با اشاره به اینکه اگر به نظام اطلاعرسانی اشرافی نداشته باشیم، نمیتوانیم شرکت مفیدی داشته باشیم، ادامه داد: ما هنوز نگاه درستی از روابط عمومینداریم. البته پیوست رسانهای ودغدغههایی در اینمورد را داشتیم، اما هر پروژه در هر سازمانی نیازمند پیوست رسانهای است که باید مورد توجه قرارگیرد.
وی با بیان اینکه یک روابط عمومی موفق نباید کارمند باشد، گفت: روابط عمومی باید حرفهای ومتخصص باشد و برای همه دغدغههای ارتباطی سازمان، نظر و ایده داشته باشد. این ایده و نظر را به راحتی میتوان از بیانات مقام معظم رهبری و سخنان ریاست جمهوری و وزرا و … احصا کرد. توصیه میکنم به روابط عمومیها که کارخانه تولید محتوا را راه اندازه کرده و بر اخبار عادی تمرکز نداشته باشند و به نوعی دانش ارتباطی را در سازمان پیاده کنند.
گامهای بلند گراف دی به سوی ارتباط عمیق فعالان حوزه روابط عمومی
براساس این گزارش، گراف دی رویدادی در حوزه روابط عمومی است که در نظر دارد گروهی از کارشناسان و فعالان این حوزه را گرد هم آورد و زمینهای را برای ایجاد ارتباط پایدار و عمیق میان آنها فراهم کند. این رویداد مستقل، از دیماه سال ۹۸ آغاز به کار کرده است.
به اشتراکگذاری و انتقال تجربه، به دست آوردن دانش و راهکارهای علمی برای به حداکثر رساندن فعالیتهای ارتباطی، شبکهسازی برای تعامل هدفمند و مطلوب میان فعالان و دانشجویان، تلاش برای دستیابی به تفاهم و یکسانسازی ادبیات از مهمترین اهدافی است که در گراف دی دنبال میشود.
لینک کوتاه: