در اثر کرونا ابعاد بازارهای گوشی هوشمند با کاهش بی‌سابقه‌ای روبه‌رو شد

طبق آمار منتشر شده، شیوع بیماری کرونا تاثیر منفی زیادی روی بازارهای گوشی هوشمند گذاشته و باعث کاهش ابعاد آن شده است. فروش بسیاری از برندها نصف شده است.

تحلیل‌گرانی مانند Counterpoint و Canalys تأیید کردند که میانگین فروش گوشی هوشمند نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد کاهش داشته است. همچنین رسانه کانترپوینت اعلام کرد که این مقدار در چین با کاهش ۲۷ درصدی روبه‌رو بوده است.

البته کانالیز برای این مقدار در چین، عدد ۱۸ درصد رو گزارش کرده است که صرف نظر از این تفاوت آمار می‌توان نتیجه گرفت که هردوی این تحلیل‌گران تأیید می‌کنند این برای اولین‌بار است که از سال ۲۰۱۴، فروش جهانی گوشی هوشمند به کمتر از ۳۰۰ میلیون گوشی رسیده است. همچنین این گزارش‌ها ثبت کرده‌اند که این میزان تقاضا نیز در چین با کاهش چشم‌‌گیری مواجه شده است.

کاهش فروش گوشی هوشمند

شرکت‌های بزرگی چون سامسونگ، هواوی و اپل نیز از این آمار مستثنی نبوده‌اند. آمار منتشر شده نشان می‌دهند که کاهش فروش شرکت اپل نسبت به سال گذشته کمتر بوده است و از رقبای خود وضعیت بهتری دارد. دو شرکت تحلیل‌گر کانالیز و کانترپوینت در لیستی که منتشر کردند شرکت شیائومی را در جایگاه چهارم قرار داده و اعلام کردند که سهم آن از فروش جهانی ۱۰ درصد بوده است.

بن استنتون که تحلیل‌گر ارشد کانالیس است در این رابطه می‌گوید:

بدیهی‌ست که تقاضا برای دستگاه‌های جدید با کاهش شدید روبه‌رو شده است. در ماه فوریه که ویروس کرونا در چین متمرکز بود،  نگرانی تولیدکنندگان بابت چگونگی مدیریت بحران برای تولید به‌اندازه‌ نیاز جهانی طبیعی بوده است. اما در ماه مارس، وضعیت کاملا تغییر کرد. بعد از گذشت یک فصل از سال ۲۰۲۰، درحال‌حاضر وضعیت تولید تقریبا خود را باز یافته است، اما با پیاده‌سازی سیاست‌های قرنطینه در نیمی از جهان، آمار فروش ضربه‌ سنگینی خورد.

همچنین تارون پاتاک، دستیار مدیریت تحقیقات کانترپوینت، می‌گوید:

از نگاه مصرف‌کننده، گوشی‌های هوشمند مگر اینکه به‌عنوان جایگزین یک دستگاه کاملا معیوب خریداری شوند، خریدی اختیاری هستند. مصرف‌کننده‌ها در شرایط کنونی عدم قطعیت فراوان، بسیاری از خریدهای اختیاری خود را متوقف کرده‌اند. درنتیجه چرخه‌های جایگزینی گوشی هوشمند زمان بیشتری به طول خواهند انجامید.

تحلیل‌گران معتقدند تأثیری که شیوع ویروس کرونا بر فروش گوشی‌های هوشمند گذاشته است، به زمان بیشتری برای به ثبات رسیدن نیاز دارد. استنتون اعتقاد دارد که اکثر تولیدکننده‌ها انتظار دارند که تأثیر ویروس کرونا در فصل دوم افزایش یافته و اوج آن را در سه‌ماهه‌ پیش‌رو پیش‌بینی می‌کنند. کارشناسان همچنین معتقدند که اگر تولیدکنندگان به‌خصوص شرکت‌هایی که بیشترین فروش آفلاین را دارند، درصورتی که کمک‌هزینه‌های دولتی دریافت نکنند با بحران‌های جدی روبه‌رو خواهند شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا