واکسن کرونای جانسون اند جانسون

تایید واکسن کرونای جانسون اند جانسون توسط سازمان غذا و داروی آمریکا

اداره مواد غذایی و دارویی ایالات متحده‌ی آمریکا (FDA) واکسن کرونای شرکت «جانسون اند جانسون» (Johnson & Johnson) را به‌زودی تایید می‌کند.

کمیته‌ی مستقلی از متخصصان واکسن اجماعاً به سازمان عذا و داروی ایالات متحده‌ی آمریکا پیشنهاد داده‌اند تا مجوز تزریق واکسن کرونای جانسون اند جانسون را که تنها یک دوز از آن نیاز است برای افراد ۱۸ سال به بالا صادر کند که استفاده از این واکسن در آمریکا را یک قدم به جلو می‌برد. انتظار می‌رود که سازمان غذا و دارو طی روزهای آتی مجوز تزریق این واکسن را صادر کند.

«اریک روبین» (Eric Rubin)، ایمونولوژیستِ عضو کمیته داشتن یک واکسن تک‌دوز را اتفاق بسیار خوشایندی دانسته است و کمیته‌ی مشورتی واکسن‌ها و سایر محصولات بیولوژیکی (Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee یا به اختصار VRBPAC) دو روز قبل ملاقاتی داشتند تا داده‌های به دست آمده از آزمایشات بالینی واکسن کرونای جانسون اند جانسون را مورد بررسی قرار دهند که سازمان غذا و دارو طی سه هفته‌ی گذشته آن را ارزیابی کرده است.

نتیجه‌ی بررسی سازمان غذا و دارو که اوایل این هفته منتشر شد نشان می‌دهد که این واکسن ایمن است و روی موارد شدید کرونا در سراسر جهان تاثیر ۸۵ درصدی دارد. تا به اینجا هیچ‌کدام از افرادی که این واکسن به آن‌ها تزریق شده، فوت یا حتی بستری نشده‌اند.

در موارد ملایم‌تر، اثربخشی واکسن کرونای جانسون اند جانسون به ۷۲ درصد در ایالات متحده‌ی آمریکا و ۶۴ درصد در آفریقای جنوبی کاهش یافته است که در آن نوعی از ویروس کرونا که امکان دارد تا حدی از سیستم ایمنی بدن گذر کند در حال گسترش است. با این حال، این آزمایش برای این افراد هم نتیجه‌ی بسیار مثبتی داشته است. طبق تحلیل جانسون اند جانسون، افرادی که حتی پس از واکسینه شدن به کرونا مبتلا شده‌اند نسبت به افرادی که واکسنی دریافت نکرده‌اند و مبتلا شده‌اند علائم کمتری داشته‌اند.

تمامی داده‌های به دست آمده تاکنون حکایت از این دارد که واکسن کرونای جانسون اند جانسون روی افراد مسن‌تر یا دارای شرایط سلامتی خاص نظیر اچ‌آی‌وی کمتر موثر بوده است اما مقامات سازمان غذا و دارو متذکر شده‌اند که از این زیرمجموعه‌ی شرکت‌کنندگان آزمایش داده‌های کمتری در دسترس بوده است. «ریچل ژانگ» (Rachel Zhang)، افسر پزشکی سازمان غذا و دارو اظهار داشته است که با افزوده شدن بر تعداد موارد آزمایش شده، تفاوت بین گروه‌های در معرض خطر و سایر افراد کمتر شده است.

برای تاثیرگذاری واکسن کرونای جانسون اند جانسون روی افراد تنها به یک دوز نیاز است که این باعث می‌شود توزیع آن در مقایسه با واکسن‌های مدرنا و فایزر-بیوان‌تک آسان‌تر باشد که دو دوز از آن‌ها باید تزریق شود. جانسون اند جانسون همچنین آزمایشاتی بالینی را انجام می‌دهد تا ببیند آیا دو دوز از واکسن آن می‌تواند حتی موثرتر از یک دوز باشد یا خیر. این شرکت همچنین واکسن خود را روی نوجوانان، کودکان و بانوان باردار آزمایش خواهد کرد. به‌طور کلی جانسون اند جانسون در حال حاضر ۴ میلیون دوز واکسن آماده‌ی توزیع را در اختیار دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا