بهگفته یکی از افشاگران معروف اپل، این شرکت که مدتهاست روی تراشه A14 خود کار میکند معتقد است این تراشه به فرکانس پردازشی ۳.۱ گیگاهرتز دسترسی پیدا خواهد کرد. افشاگر مذکور مدعی شده است که عملکرد CPU این تراشه جدید ۴۰ درصد و عملکرد GPU آن ۵۰ درصد از تراشه A13 بهتر است. در مقام مقایسه بد نیست بدانید که تراشه A13 حتی از تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس نیز عملکرد بهتری از خود بهنمایش گذاشته است.
ماه گذشته میلادی بود که شرکت کوالکام از تراشه پرچمدار خود یعنی اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس رونمایی و با عملکرد قدرتمند آن سروصدای زیادی در بازار فناوری بهپا کرد. این شرکت معروف تراشهساز مدعی شد که اسنپدراگون ۸۸۶۵ پلاس قدرتمندترین تراشهایست که تابهحال تولید کرده و عنوان نخستین تراشهای که میتواند به فرکانس پردازشی بیش از ۳ گیگاهرتز برسد را به آن اختصاص داد.
اگر در رابطه با ویژگیهای اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس کنجکاو هستید لازم است بدانید که این تراشه، یک تراشه ۸ هستهایست که ۴ هسته بزرگ کورتکس A77 و چهار هسته کممصرف کورتکس A55 دارد. کوالکام مدعی شده است که تراشه نوظهورش میتواند در زمینه گیمینگ و اجرای وظایف هوش مصنوعی، ۱۰ درصد عملکرد بهتر نسبتبه تراشه نسل قبل خود ارائه دهد. این موضوع سبب شده است تا شرکتهای تولیدکننده گوشیهای گیمینگ مانند ایسوس و لنوو، از این تراشه برای گوشیهای نسل جدید خود استفاده کنند. با همه اینها، اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس یک ضعف بزرگ دارد که میتواند کمی تعجببرانگیز باشد. این تراشه مودم 5G مجتمع ندارد و گوشیهای هوشمند مجهز به آن باید از مودم مجزا برای دستیابی به شبکه ارتباطی 5G استفاده کنند.
همانطور که پیشتر گفتیم، با تمام قدرتی که اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس دارد، بازهم از نظر عملکرد CPU به گردپای تراشه A13 اپل نخواهد رسید. A13 را نمیتوان یک تراشه جدید دانست، چراکه پیشتر در گوشیهای آیفون سری ۱۱ اپل بهکار برده شده است. در مقایسه عملکرد تکهستهای CPU، آمار اینطور نشان میدهند که تراشه اسندراگون ۸۶۵ پلاس، ۲۵ درصد عملکرد ضعیفتری نسبتبه A13 اپل از خود نشان میدهد. از این موضوع چنین نتیجهگیری میشود که تراشه پرچمدار جدید اپل یعنی A14 بسیار قدرتمندتر از اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس ظاهر خواهد شد.
شرکت اپل تصمیم دارد تا در اواخر شهریور ماه سال جاری از محصولات پرچمدار جدید خود یعنی آیفون سری ۱۲ رونمایی کند. اخبار واصله حاکی از آنند که همزمان با این معرفی، تراشه A14 نیز رونمایی خواهد شد. شایعاتی که در رابطه با ویژگیهای این تراشه منتشر شدهاند حاکی از آنند که این تراشه با لیتوگرافی ۵ نانومتری ساخته شده تا علاوهبر ارائه قدرت پردازشی بیشتر، مصرف انرژی کمتری نیز داشته باشد. کارشناسان معتقدند که لیتوگرافی ۵ نانومتری سبب میشود تا آیفونهای سری ۱۲ به اندازه مکبوکهای پرو قدرتمند شوند. همچنین اینطور بهنظر میرسد که تراشه A14 به خانواده آیفونهای ۱۲ اجازه میدهد تا از حافظه رم بیشتری استفاده کنند.
Komiya نام افشاگریست که در شبکه اجتماعی توییتر، در رابطه با تراشه A14 اپل اطلاعاتی منتشر کرده و مدعی شده است باتوجه به قویتر بودن این تراشه نسبتبه پرچمدار کوالکام، شکاف درهی تفاوت میان تراشههای شرکتهای اپل و کوالکام عمیقتر شده و کوالکام برای رسیدن به اپل باید با سرعت بیشتری حرکت کند. طبق اطلاعاتی که از این افشاگر بدست آمدهاند، A14 اپل فرکانس پردازشی ۳.۱ گیگاهرتز را ارائه میکند که ۴۰۰ مگاهرتز از تراشه نسل قبل یعنی A13 بیشتر است. همچنین اپل برای تولید این تراشه با لیتوگرافی ۵ نانومتری، از فناوریهای شرکت صنایع نیمههادی تایوان بهره گرفته است؛ همین موضوع را میتوان یکی از مزیتهای اصلی این تراشه نوظهور دانست.
در جریان کنفرانس جهانی توسعهدهندگان (WWDC) اپل اعلام کرده بود که تا پیش از پایان سال جاری میلادی مهاجرت به پردازندههای اختصاصی مبتنیبر معماری آرم اجرایی خواهد شد. شایعاتی نیز در این زمینه وجود دارند که تراشه اپل سیلیکون رایانههای سری مک، برپایه تراشه A14 توسعه داده خواهد شد که نسل ارتقایافته آن میتواند قدرت پردازشی بسیار زیادی از خود ارائه کند.
طبق ادعای رسانههای آگاه، نسل اول تراشههای اپل سیلیکون ۱۲ هستهایست که ۸ هسته بزرگ و چهار هسته کوچک کممصرف دارد. البته ذکر این نکته لازم است شرکت کوالکام نیز برای رایانههای آرم، تراشه اختصاصی دارد. افشاگران اعلام کردهاند که تراشه آرم اپل برای رایانهها از تراشههای کوالکامی قویتر خواهد بود. بههرحال این روزها شاهد رقابت مستقیم کوالکام و اپل در دنیای تراشهسازی هستیم و باید ببینیم درنهایت این رقابت بهکجا خواهد رسید.
لینک کوتاه: