تفاوت شبکه ملی اطلاعات و اینترنت چیست؟

شبکه ملی اطلاعات را برخی اینترنت ملی می نامند و بین آن و اینترنت تفاوت قائل هستند اما وزیر ارتباطات تعریف دیگری در این باره ارائه کرده است.

طبق نظر آذری جهرمی، اینترنت یک شبکه جهانی است و داخلی و بین‌المللی ندارد.

وی با تاکید بر اینکه شبکه ملی اطلاعات با اینترنت ملی متفاوت است، افزوده که آنها که از لفظ اینترنت ملی یا عناوینی از این دست استفاده می‌کنند، هدف‌شان تخریب دستاوردهای جوانان ایرانی در حوزه خودشان است. از خروج آمریکا از برجام و بدعهدی‌های دولت امریکا در حوزه‌های مختلف اعم از دارو و مواد غذایی و تروریست خواندن ملت ایران خیلی نگذشته و یادمان نرفته که حدودا ۹ ماه پیش بسیاری از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات ابری خدمت‌دهی‌شان به شرکت‌دهی ایرانی را به دلیل تهدیدهای آمریکایی‌ها متوقف کردند؛ ما فراموش نکرده‌ایم که آنها اپلیکیشن‌های ایرانی را از گوشی‌های تلفن همراه حذف کردند و الان نیز خدمات پرداخت را به شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های ایرانی نمی‌دهند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با طرح این پرسش که در این شرایط آیا باید دست روی دست بگذاریم تا آمریکا برایمان تعیین تکلیف کند و بگوید کدام شرکت ایرانی می‌تواند رشد کند و کدام شرکت نمی‌تواند رشد کند؟ تصریح کرد:منطق موضوع این است که شبکه ملی اطلاعات همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند را با جدیت پیش ببریم تا سهم‌مان را در دنیا بگیریم؛ ما در عین تحریم‌هایی که اخیرا دولت آمریکا علیه‌مان و وزارت ارتباطات در حوزه فضایی وضع کرد، پیام‌مان روشن بود؛ ما استارت‌آپ‌های ایرانی را به آذربایجان بردیم حال اگر اینترنت نباشد چگونه می‌توانیم در بازارهای منطقه‌ای فعالیت کنیم.

آذری جهرمی ادامه داد: ما شاهد پروپاگاندای غربی هستیم و باید بپذیریم که در حوزه مقابله با پروپاگاندای غربی‌ها و در حوزه ادبیات صحبت کردن در این موضوع هنوز به وحدت رسانه‌ای کامل‌ نرسیده‌ایم؛ الان زمان آن نیست اما در فرصتی مناسب حتما با مردم درباره‌ شبکه ملی اطلاعات صحبت خواهم کرد. هدف شبکه ملی اطلاعات رشد اقتصاد کشور در حوزه اقتصاد دیجیتال است نه قطع اینترنت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امروز اینترنت لازمه و اکسیژن توسعه اقتصادی است؛ آیا ما می‌توانیم در حوزه کشاورزی بگوییم که ارتباط‌مان را با دنیا قطع می‌کنیم و صادرات انجام نمی‌دهیم. ممکن است زمانی در کشور تولید محصولی کاهش یابد و صادرات آن موقتا لغو شود، اما ممنوعیت کلی معنایی ندارد؛ اینترنت لازمه‌ زندگی مردم است و هیچ‌گاه قطع نمی‌شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا