تفاوت ظفرهای ۱ و ۲ در چیست؟

قرارداد تحویل ماهواره ظفر به وزارت ارتباطات امروز در دانشگاه علم و صنعت ایران و با حضور دکتر براری رییس سازمان فضایی، دکتر زاهدی نماینده مجلس شورای اسلامی و دکتر ذاکری رییس دانشگاه علم و صنعت به امضا رسید.

تهیه نقشه کاربری اراضی، تهیه نقشه پایش توسعه شهری، تهیه نقشه پایش تغییرات در عرصه‌های طبیعی و جنگلی، تهیه نقشه پهنه‌بندی و پایش تغییرات دریاچه‌های دائمی و فصلی، شناسایی مناطق تخریب شده بعد از بحران در نواحی شهری و به‌روز رسانی نقشه‌های ساختاری مانند شناسایی گسل‌ها و چین‌ها از ماموریت‌های  ظفرهای ۱ و ۲ به شمار می‌رود.

ماهواره ظفر ۱ در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار خواهد گرفت و ۳ ایستگاه زمینی برای آن در نظر گرفته شده است. این ماهواره در روز ۱۶ بار دور زمین می‌چرخد و چرخش آن هر ۹۰ دقیقه صورت می‌گیرد. تفاوت ظفر ۱ و ۲ نوع دوربین‌های آنها است، در ماهواره ظفر ۲ دوربین رنگی نصب شده است.

 مرتضی براری امروز در حاشیه مراسم تحویل ماهواره ظفر به سازمان فضایی در جمع خبرنگاران با بیان این‌که امروز ما شاهد تحویل‌ دو ماهواره تصویربرداری ظفر ۱ و ۲ هستیم، افزود: این ماهواره به سفارش سازمان فضایی از سوی محققان و دانشمندان فضایی دانشگاه علم و صنعت ایران طراحی و ساخته شده است.

وی با بیان این که امروز این ماهواره به ما تحویل داده می‌شود، اظهار کرد: این ماهواره پس از تحویل‌گیری به پایگاه فضایی جهت قرارگیری در مدار زمین منتقل خواهد شد.

براری با تاکید بر این‌که قرار است این ماهواره در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار گیرد، ادامه داد: ماهواره ظفر ۱ در هر ۹۴ دقیقه یعنی روزانه ۱۵ بار به دور کره زمین چرخش دارد. ما علاوه بر  دریافت این ماهواره ایستگاه‌های کنترل و هدایت ماهواره را در نظر گرفته‌ایم.

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان این‌که این ایستگاه‌ها آماده‌اند که پس از قرارگیری ماهواره در مدار عملیات، کنترل، هدایت و دریافت و ارسال داده اطلاعات را انجام دهند، خاطر نشان کرد: این ماهواره دارای سه ماموریت تصویربرداری، ذخیره و ارسال داده و اندازه‌گیری تشعشات فضایی است و امیدواریم با قرار گرفتن ظفر در مدار زمین بتوانیم پاسخگوی نیازهای جامعه باشیم.

وی طراحی و ساخت ماهواره‌های ظفر را در راستای رفع نیازهای کشور دانست و خاطر نشان کرد: برای طراحی این ماهواره بیش از ۳۴۰ هزار نفر ساعت نقش داشته‌اند و زمان طراحی و ساخت آن سه سال بوده است، ضمن آن که خوشبختانه طی ۴ ماه گذشته این دانشگاه با همکاری سازمان فضایی ایران کلیه تست‌های عملکردی و محیطی آن را اجرایی کرده‌ است.

براری ابراز امیدواری کرد که این ماهواره که مهمترین اولویت‌های سازمان فضایی بوده است، بتواند به توسعه زیرساخت‌های فضایی کشور کمک کند.

رئیس سازمان فضایی ایران با تاکید بر این که این ماهواره پس از تحویل به پایگاه فضایی منتقل می‌شود، گفت: بعد از انتقال این ماهواره با مراجع قانونی و ذی‌ربط هماهنگی‌هایی انجام می‌شود تا مقدمات عملیاتی شدن پرتاب آن صورت گیرد.

وی همچنین در خصوص ماهواره‌بر ماهواره ظفر، گفت: ایران جزو ۹ کشور اول دنیا است که توانسته است به باشگاه کشورهای صاحب چرخه فضایی بپیوندند.

براری اضافه کرد: بر این اساس ما تمام ۶ رکن حوزه فضایی از طراحی و ساخت ماهواره، طراحی و ساخت پایگاه، ساخت ماهواره‌برها و ایستگاه‌های کنترل، هدایت و پردازش داده‌های ماهواره را در اختیار داریم که توسط محققان داخلی بومی‌سازی شده‌اند.

رئیس سازمان فضایی ایران در خصوص ایستگاه‌های زمینی ماهواره ظفر، توضیح داد: سه ایستگاه ماهدشت، چرمشهر و قشم به عنوان ایستگاه‌های زمینی ماهواره ظفر در نظر گرفته شده است.

به گفته براری این سه ایستگاه کار دریافت و ارسال ماهواره را برعهده دارند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا