موجهای مختلف اطلاعات کذب دربارهی ویروس کرونا و مسائل مختلف حول محور آن نظیر درمانها، واکسیناسیون و… روز به روز چالشبرانگیزتر میشوند.
تیکتاک، ردیت و فیسبوک با موجهایی از محتوا حول محور ایورمکتین، یک داروی ضد انگل که بهعنوان درمانی برای کرونا سر و صدای زیادی به پا کرده، دست و پنجه نرم میکنند. فروش ایورمکتین و تماسها با مراکز کنترل صموم به قدری افزایش پیدا کرده است که اداره مواد غذایی و دارویی ایالات متحدهی آمریکا (FDA) طی مطلبی جدید توضیح داده است که چرا مردم نباید از این دارو جهت درمان یا پیشگیری از ویروس کرونا استفاده کنند.
رولینگ استون در تیکتاک ویدئوهایی را پیدا کرده که برخی از آنها بیش از یک میلیون بازدید داشتهاند و استفاده از ایورمکتین بهعنوان درمان ویروس کرونا را تبلیغ میکردهاند. تیکتاک از آن زمان این ویدئوها را برای زیر پا گذاشتن مقررات حذف کرده و هشتگهای آنها را بلاک کرده است و یک سخنگو اظهار داشته است که این پلتفرم به حذف ویدئوها و هشتگهای مربوطه ادامه خواهد داد. هشتگ #ivermectin در حال حاضر همچنان پابرجا است اگرچه بسیاری از محبوبترین ویدئوها تحت این هشتگ به متخصصان بهداشتی تعلق دارد که اقدام به آگاهسازی دربارهی این دارو میکنند.
این هفته مدیران صدها سابردیت در ردیت خواستار اقدام عملی نسبت به انتشار اطلاعات کذب در خصوص ویروس کرونا شدهاند و تقاضا کردهاند سابردیتهایی که چنین اطلاعاتی را منتشر میکنند حذف شوند.
«استیو هافمن» (Steve Huffman)، مدیر عامل ردیت با مخالفت با بن کردن مستقیم، اعلام کرده است که این پلتفرم فضایی آزاد برای مباحثه به شمار میرود و اجازه میدهد که افراد نظرات مورد تایید عموم را زیر سوال ببرند و مخالفت خود نسبت به آنها را ابراز کنند. با این حال، این پلتفرم جلوی افرادی که سعی در فریبکاری و آسیب رساندن به سایرین را داشته باشند خواهد گرفت.
مدیران هافمن را مورد انتقاد قرار داده و گفتهاند که سابردیتهایی که استفاده از ایورمکتین را تبلیغ میکنند موجب آسیبرسانی به مردم میشوند اما همچنان جلوی آنها گرفته نشده است. به گفتهی سخنگوی ردیت، این پلتفرم در حال بررسی این موضوع است.
کاربران در گروههای فیسبوک نیز اقدام به انتشار اطلاعات کذب و پستهای اسپانسر شده جهت ترویج و تبلیغ ایورمکتین بهعنوان درمان ویروس کرونا کردهاند و این پلتفرم همواره بهخاطر حجم قابل توجه اطلاعات نادرستی که در آن دست به دست میشود، مورد انتقاد قرار گرفته است. سخنگوی فیسبوک مدعی شده است که این پلتفرم محتوایی را که هدف از فروش، خرید، اهدا یا تقاضا برای ایورمکتین داشته باشد حذف میکند و اجازهی تبلیغ ایورمکتین بهعنوان درمان کرونا را نمیدهد.
با موج جدید مبتلایان به ویروس کرونا در ایالات متحده آمریکا که ناشی از گونهی جدید واگیردارتر کرونا است، موج اطلاعات نادرست دربارهی این ویروس نیز دوباره شدت گرفته است و ادعاهای اشتباه نظیر اینکه «واکسن تاثیرگذار نیست»، «ایمنی حاصلشده از ابتلا به ویروس از واکسن بهتر است» و «واکسن باعث سقط جنین میشود» اوج گرفتهاند. این درحالی است که در ماههای می و ژوئن که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در اکثر نقاط ایالات متحدهی آمریکا بسیار پایین بود، موج انتشار اطلاعات نادرست آرام شده بود.
لینک کوتاه: