جمع آوری لوازم خانگی بدون شناسه از بازار

به گزارش سیارنیوز، بر اساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت تمامی تولیدکنندگان و تشکل‌های صنعتی لوازم‌خانگی تولید داخل تا ۱۵ دی ماه و همچنین واردکنندگان لوازم خانگی تا ۱۵ دی‌ماه فرصت داشتند تا برای ۸ گروه کالایی خود فرآیند ثبت و اخذ شناسه را انجام دهند و برای کالاهای خود شناسه دریافت کنند. همچنین بر اساس اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، لوازم خانگی وارداتی از ۱۵ بهمن‌ماه، چنانچه فاقد شناسه کالا باشند، به عنوان کالای قاچاق محسوب خواهند شد.

حالا مدیرکل هماهنگی امور مقابله و رصد جریان مالی قاچاق ستاد مبارزه با قاچاق کالا اعلام کرده که عملیات برخورد و جمع‌آوریلوازم خانگی قاچاق از سطح عرضه آغاز شد.

 یاسر سوادکوهی با اشاره به تصمیم قرارگاه مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و هماهنگی‌های انجام شده میان دستگاه‌های ذی‌ربط برای جمع‌آوری لوازم خانگی قاچاق اظهار داشت: تیم‌های عملیاتی متشکل از سازمان صنعت، معدن و تجارت هر استان به عنوان دستگاه کاشف به همراه نیروی انتظامی و نماینده کمیته شناسایی به واحدهای عرضه‌کننده، مراجعه و در صورت مشاهده کالای لوازم خانگی فاقد شناسه اقدام به جمع‌آوری و تشکیل پرونده می‌کنند.

وی آمار لوازم خانگی قاچاق را بالغ بر ۲.۲ میلیارد دلار اعلام و برخورد با این پدیده را یکی از تکالیف قانونی دستگاه‌های ذی‌ربط عنوان کرد.

سوادکوهی هدف از اجرای این طرح را، افزایش ریسک عرضه لوازم خانگی قاچاق منطبق با تکالیف قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبنی بر الزام اخذ و نصب شناسه کالا دانست و اظهار داشت: این طرح مطابق «دستورالعمل اجرایی ثبت شناسنامه، اخذ و نصب شناسه کالا برای گروه کالایی لوازم خانگی» و «دستورالعمل ماده ۷ آئین‌نامه اجرایی ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز» برای کالاهای مشمول، اجرایی می‌شود.

پیش از این هم،

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم‌خانگی با بیان اینکه طرح برخورد با لوازم خانگی فاقد شناسه در حال اجراست، گفت: در گام اول، با کالاهای فاقد شناسه در هایپرها و فروشگاه‌های بزرگ برخورد می‌شود.

حمیدرضا غزنوی، سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم‌خانگی با بیان اینکه طرح برخورد با کالاهای لوازم خانگی فاقد شناسه کالا که قرار بود از ۱۵ بهمن‌ماه اجرایی شود به صورت مرحله به مرحله پیش می‌رود، گفت: در گام اول این طرح ابتدا هایپرها و فروشگاه‌های بزرگی که اقدام به فروش لوازم‌خانگی فاقد شناسه می‌کنند، مورد رسیدگی قرار گرفته و برخورد با سایر عرضه‌کنندگان کالای قاچاق در گام‌های بعدی این طرح انجام می‌شود.

سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم‌خانگی در ادامه با بیان اینکه جلوگیری از ورود کالای قاچاق موجب رونق بازار داخل شده است، افزود: در حال حاضر تولید لوازم‌خانگی در یخچال و ماشین لباسشویی افزایش پیدا کرده و تنها در تلویزیون کاهش تولید داشته‌ایم.

غزنوی در پایان با رد شایعاتی مبنی بر کوتاهی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اجرای این طرح خاطرنشان کرد: ستاد با جدیت اجرای این طرح را دنبال می‌کند اما با این حال با توجه به اهمیت تنظیم بازار، نباید رفتاری صورت گیرد تا زمینه برای سودجویان جهت ایجاد تنش در بازار لوازم‌خانگی فراهم گردد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا