می بند ۷ جدیدترین دستگاه ردیاب تناسب اندام شرکت شیائومی است که مثل اکثر محصولات این شرکت از لحاظ قیمت بسیار مقرون به صرفه است. مشابه دستگاههای قدیمی، جدیدترین می بند هم بر اساس بهبود نسخههای قدیمیاش ساخته شده است.
در حالی که سایر محصولات این حوزه هنوز درگیر چالشهای اقتصادی هستند، می بند ۷ موقعیتی عالی برای حفظ رتبه برتر بین دستبندهای سلامتی مقرون به صرفه را برای یک سال دیگر دارد. در این مطلب سیار نیوز از همه زوایا می بند ۷ شیائومی را بررسی میکنیم.
می بند ۷ در یک نگاه
می بند ۷ شیائومی هفتمین نسخه اصلی از سری دستبندها و ردیابهای تناسب اندام مقرون به صرفه این شرکت است. این دستگاه اولین بار در چین عرضه شد و ۳۱ می امسال، شیائومی رسما اعلام کرد که آن را یک ماه بعد در دسترس عموم قرار میدهد. شیائومی از می بند ۷ به عنوان می اسمارت بند ۷ در بازارهای جهانی یاد میکند.
طبق معمول شیائومی تنها یک مدل از می بند را در همه کشورها عرضه نمیکند بلکه انواع مختلفی از آن را در بازارهای داخلی و سایر نقاط جهان می فروشد.
شروع عرضه نسخه استاندارد با قیمت ۲۴۹ یوان چین (~ ۳۷ دلار) است. نسخه NFC با قیمت ۲۹۹ یوان (۴۴ دلار) عرضه میشود. با این حال قیمت اولیه آن به ترتیب ۲۳۹ یوان (~ ۳۶ دلار) و ۲۷۹ یوان (~ ۴۲ دلار) است.
در اروپا سریهای اولیه می بند ۷ از قیمت ۴۹.۹۹ یورو (۵۲ دلار) شروع میشود ولی قیمت در خرده فروشیها ۵۹.۹۹ یورو (۶۳ دلار) است. هنوز مشخص نیست که نسخه NFC در بازارهای جهانی عرضه میشود یا نه.
می بند ۷ در مقایسه با می بند ۶ چندین ویژگی را ارتقا داده است. باتری و صفحه نمایش بزرگتر و حالتهای ورزشی بیشتر از جمله آنها هستند. همچنین ویژگیهای جدیدی برای مربیان جدی فعالیتهای بدنی، نظارت مداوم SpO۲ با هشدارها و چندین رنگ جدید وجود دارد.
شیائومی می بند ۷ در رنگهای عاج، نارنجی، سبز، آبی، مشکی، صورتی، سبز فلورسانس، نارنجی فلورسانس، سبز استتاری و آبی استتاری موجود است.
آیا شیائومی می بند ۷ ارزش خرید دارد؟
سری می بند شیائومی مدتهاست به عنوان یک گجت پوشیدنی مقرون به صرفه مطرح است. از این لحاظ اگر به دنبال یک همراه تناسب اندام مقرون به صرفه برای مچ دست خود هستید، خرید می بند ۷ جزو اولویتهایتان خواهد بود. اگرچه در مورد می بند ۶ میتوانید بیشتر فکر کنید.
می بند ۷ روی کاغذ در چندین زمینه برتر است اما می بند ۶ همچنان برای چند ماه میتواند به کاربران خدمات خوبی ارائه دهد. بنابراین اگر می بند ۶ دارید نیازی نیست بلافاصله آن را ارتقا دهید.
ما هنوز می بند ۷ را به طور کامل بررسی نکرده ایم بنابراین درباره مزایا و معایب احتمالی آن نمیتوانیم نظر کاملی ارائه دهیم، اما احتمالا از مشکلات ذاتی شیائومی مانند وضعیت گیجکننده چند اپلیکیشن رنج میبرد.
از طرفی می بند ۷ یک دستگاه ردیاب تناسب اندام در سطح ابتداییست و نباید انتظار ویژگیهای بالاتری که در دستگاههای پریمیوم وجود دارد را داشته باشید. این شامل حسگرهایی مانند ECG، ذخیرهسازی هوشمند موسیقی داخلی یا پخش هوشمند موسیقی و پاسخ به پیام هاست. اگر به دنبال این ویژگیها نیستید و یک دستبند هوشمند ابتدایی کارتان را راه میاندازد، می بند ۷ برایتان کافی خواهد بود.
طراحی، سخت افزار و ویژگیهای هوشمند
شیائومی سالهاست که در برابر تمایلش برای ایجاد تغییرات در زیبایی فرمول می بند مقاومت کرده است. از این رو با نگاهی به می بند ۷ متوجه تفاوت آشکاری با می بند ۶ نخواهید شد. اگرچه تفاوت سخت افزاری فاحشی بین آنها وجود دارد.
واضح ترین تفاوت بین آنها در صفحه نمایش است. شیائومی می بند ۷ از یک نمایشگر AMOLED ۱.۶۲ اینچی با وضوح ۴۹۰ در ۱۹۲ استفاده میکند که در مقایسه با نمایشگر AMOLED ۱.۵۶ اینچی می بند ۶ با پنل رزولوشن ۴۸۶ در ۱۵۲، اندازه به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
با این نمایشگر بزرگتر، شیائومی همچنین رابط کاربری را بهبود بخشیده و آیکونها، انیمیشنها و زیبایی بصری اصلاحشدهای را ارائه میکند که نگاه کردن به اطلاعات را ساده تر میکند. صفحه نمایش بزرگتر، انرژی بیشتری هم مصرف میکند.
از این رو شیائومی ظرفیت باتری می بند ۷ را به ۱۸۰ میلی آمپر ساعت افزایش داده که یک افزایش ۴۴ درصدی نسبت به می بند ۶ است. البته این ظرفیت بیشتر، تضمینی برای دوام بیشتر دستگاه در زمانهای بین شارژ نیست. طبق تجربه، ویژگیهای هوشمند تاثیر زیادی در تخلیه باتری دارند و انتظار داریم که ردیابی مداوم SpO۲ یکی از اصلیترین عوامل مصرف باتری در این دستبند باشد.
مدل چینی می بند ۷ دارای NFC با دستیار صوتی شیائومی است. همچنین از پرداختهای بدون تماس پشتیبانی میکند. همانطور که پیش از این اشاره شد هنوز مشخص نیست که آیا مدلهای جهانی نیز NFC دریافت خواهند .
ویژگیهای ردیابی تناسب اندام و سلامتی
علیرغم عدم وجود تغییرات بصری، این بار تمرکز مشخصی بر روی بهبود کیت تناسب اندام و سلامت شیائومی می بند ۷ وجود دارد. دستگاه جدید شامل ۱۲۰ حالت ردیابی ورزشی است که احتمالا بیش از نیاز یک کاربر عادی است اما به هر حال برای علاقمندان به چند رشته ورزشی بسیار عالی خواهد بود.
می بند ۷ میتواند بار تمرین، مدت زمان بازیابی و اثر تمرین را کنترل کند. این سه عامل کمک میکنند تا تاثیر ورزش بر بدن مشخص شده و تصویر کاملتری نسبت به معیارهای ساده مانند کالری سوزانده شده ایجاد شود.
کنترل VO۲ max یکی دیگر از ویژگیهای جدید برای نظارت بر حداکثر اکسیژن دریافتی و همچنین نظارت مداوم SpO۲ برای کنترل سطح اشباع اکسیژن خون است. می بند ۷ همچنین در صورت کاهش این رقم به زیر ۹۰ درصد به کاربران هشدار میدهد.
با وجود این ویژگیهای جدید، دیگر موارد مربوط به ردیابی سلامت در نسخههای پیشین بدون تغییر خاصی در این نسخه هم دیده میشوند. این موارد شامل پایش ضربان قلب، گامهای روزانه، مسافت، کالری سوزی و ردیابی خواب میشود. ردیابی استرس و نظارت بر سلامت زنان نیز کامل کننده آن است.
می بند ۷ در مقابل می بند ۶
می بند ۶ هنوز هم به تنهایی یک ردیاب تناسب اندام است اما می بند ۷ ویژگیهای جدیدی را هم ارائه میکند. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، این نسخه شامل صفحه نمایش بزرگتر، باتری بزرگتر، حالتهای ردیابی ورزشی بیشتر، معیارهای تمرین برای ورزشکاران، نظارت مداوم SpO۲ با هشدارها و یک رابط کاربری بازطراحی شده است.
فراتر از این پیشرفتها، این دو محصول در خصوص ردیابی اولیه تناسب اندام و دارا بودن ویژگیهای هوشمند از نظر عملکرد یکسان هستند. هر چند هر دو مشکلات خود را نیز دارند. به عنوان مثال، عدم وجود GPS داخلی هنوز یک دغدغه برای طرفداران می بند است.
می بند پرو ۷
شیائومی، می بند پرو ۷ را در اوایل جولای معرفی کرد. برخلاف می بند ۷ استاندارد، پرو به جای یک ردیاب تناسب اندام، بیشتر به یک ساعت هوشمند شباهت دارد. اما در کل میتوان آن را یک می بند ۷ ارتقا یافته دانست.
این دستگاه دارای یک صفحه نمایش مستطیلی ۱.۶۴ اینچی آمولد شبیه دیگر ساعتهای هوشمند است. می بند پرو از لحاظ طراحی بسیار شبیه به هواوی بند ۶ و ردمی اسمارت بند پرو است. نمایشگر این دستگاه به لطف حسگر نور محیط، پشتیبانی همیشه روشن و تنظیمات روشنایی خودکار را دریافت میکند.
اما در داخل می بند پرو شاهد تغییرات بزرگی نسبت به نسخه عادی آن هستیم. می بند پرو ۷ عملکرد GPS داخلی را به GPS متصل اضافه میکند تا یکی از بزرگترین دغدغه دارندگان این ساعت هوشمند برطرف شود.
بر خلاف مدلهای قبلی می بند، NFC نیز به صورت استاندارد ارائه میشود. می بند پرو ۷ و می بند ۷ دارای چندین ویژگی ردیابی تناسب اندام هستند، از جمله ردیابی ضربان قلب، نظارت بر SpO۲ در تمام روز، ۱۱۷ حالت ورزشی و نظارت بر خواب.
شیائومی هنوز برنامههای عرضه جهانی می بند پرو ۷ را اعلام نکرده است، اما قیمت آن در چین کمی بیشتر از می بند ۷ اصلی و برابر با ۳۷۹ یوان (~ ۵۶ دلار) است.
رقبا
تا چند سال پیش محصولات کمی از نظر قیمت و ویژگی میتوانستند با می بند رقابت کنند اما اکنون شرکت هایی مانند Huawei و Fitbit جایگزینهای مناسب و مقرون به صرفهای دارند.
هواوی بند ۶: این دستگاه دارای طول عمر باتری، صفحه نمایشی به اندازه ساعت هوشمند و ردیابی SpO۲ است. البته این دستبند سلامتی دارای دو مشکل اساسی است: عدم امکان تغییر اپلیکیشن سلامتی استفاده شده روی آن و عدم امکان تعویض دستبند.
Fitbit Inspire ۲: ردیاب تناسب اندام Gateway Fitbit که شامل یک نسخه آزمایشی یک ساله است که دارای کیت ردیابی خواب می باشد. عمر باتری طولانی از ویژگیهای این دستبند است.
Fitbit Charge ۴: Charge ۴ یکی از قدیمی ترین محصولات این لیست بوده که اگر بتوانید آن را با قیمت مناسب بیابید، ارزش خرید دارد. این دستبند برخلاف می بند ۷، دارای GPS داخلی است. اگر کمی بیشتر خرج کنید میتوانید Charge ۵ را با صفحه نمایش امولد و ECG نیز دریافت کنید.
Garmin Vivosmart ۵: با اینکه این مدل ارزان ترین ردیاب تناسب اندام Garmin است اما هنوز از می بند ۷ گران تر است. این دستگاه شامل کیفیت بدنه و یک باتری بسیار خوب است. با این حال، این دستبند فاقد بسیاری از امکانات موجود در این محدوده قیمتی است؛ از GPS داخلی گرفته تا نمایشگر رنگی قابل خواندن.
می بند ۶: در انتهای این لیست می بند ۶ قرار دارد که همچنان یک دستگاه قابل دوام در نوع خود و جایگزینی شایسته برای می بند ۷ است. اگر فقط به دنبال دیک دستبند سلامتی هوشمند خوب و بدون دردسر هستید می بند ۶ همجنان انتخاب خوبی است.
لینک کوتاه: