دعاوی شرکت های دانش بنیان رسیدگی می شود

شورای حل اختلاف مخصوص به شرکت های دانش بنیان ایجاد شد.

ایران ۴۷۰۰ شرکت دانش بنیان دارد که سالانه نزدیک ۶۰۰ میلیون دلار برای کشور درآمد ارزی رقم می زنند. این شرکت ها تاکنون توانسته ۸۴۰۰ محصول را به انبوه سازی برسانند و از این رو در اقتصاد کشور تاثیر مثبتی ایفا می کنند.

شرکت های دانش بنیان جدا از مسائل تجاری و اقتصادی گرفتار برخی از مسائل حقوقی نیز هستند و برای تعیین تکلیف این مسائل آن ها شورای حل اختلافی برایشان ایجاد شده است.

 «مجتمع شورای حل اختلاف ویژه رسیدگی به اختلافات شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان» توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پارک فناوری پردیس و قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، برای نخستین بار در ایران، در پارک فناوری پردیس شروع به کار کرد.

تاسیس این شورا با توجه به وجود هزاران مخترع و شرکت دانش‌بنیان در سراسر کشور، به ویژه در پارک‌های «فناوری» و «علم و فناوری» و ضرورت تاسیس شورای حل اختلاف با رویکرد «رسیدگی تخصصی به اختلافات مخترعان و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه علم و فناوری»، طراحی و اجرا شده است.

قضات این شورا در مواد ۹ و ۱۱ قانون شوراهای حل اختلاف، مطابق با ماده ۸ قانون ذکر شده، به درخواست اشخاص حقیقی و حقوقی، امکان رسیدگی به اختلافات و ایجاد صلح و سازش در کلیه امور مدنی و حقوقی، کلیه جرائم قابل گذشت و جنبه خصوصی جرائم غیرقابل گذشت را نیز خواهند داشت.

این در حالی است که در صورتی که در تمامی قرادادهای بین اشخاص حقیقی و حقوقیِ فعال در جامعه علمی کشور، شرط داوری «شورای حل اختلاف ویژه رسیدگی به اختلافات شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان» لحاظ شود، طرفین قرارداد امکان بهره‌مندی از مزایای تخصصی شورا را خواهند داشت.

گفتنی است، همچنین امکان مراجعه به شورا، در صورت عدم پیش‌بینی نقش داوری برای شورا در قرارداد، بعد از وقوع اختلاف وجود خواهد داشت.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا