دلایلی که باعث می‌شود قید خرید آنر ۹ ایکس را بزنید

در مطلب قبلی به دلایلی پرداختیم که شما را به خرید گوشی آنر ۹ ایکس ترغیب می‌کرد. اما این گوشی مشکلاتی هم دارد که شاید از خرید آن منصرف شوید.

استفاده از پردازنده قدیمی

پردازنده آنر 9 ایکس

قرار بود آنر ۹ ایکس در نسخه جهانی خود مانند نسخه چینی از پردازنده کایرین ۸۱۰ استفاده کند اما تحریم‌های آمریکا مانع شد و آنر موفق به دریافت مجوز استفاده از این تراشه برای مدل گلوبال نشد. به همین دلیل آنر چاره‌ای نداشت تا از تراشه‌ای قدیمی که در نسل قبلی این گوشی هوشمند استفاده کرده بود، بهره گیرد. کایرین 710F نام تراشه‌ای‌ست که در آنر ۹ ایکس نسخه جهانی به‌کار برده شده و عملکرد مشابهی با تراشه کایرین ۷۱۰ دارد که در گوشی هوشمند آنر ۸ ایکس شاهد حضورش بودیم.

اگر در رابطه با ویژگی‌های تراشه کایرین 710F کنجکاو هستید بد نیست بدانید که این تراشه ۸ هسته پردازشی دارد که ۴ هسته آن از نوع کورتکس A73 بوده و سرعت ۲.۲ گیگاهرتز را ارائه می‌دهند. ۴ هسته دیگر این پردازنده از نوع کورتکس A53 است و سرعت ۱.۷ گیگاهرتز برای آن‌ها گزارش شده است. آنر ۹ ایکس از پردازنده گرافیکی با نام Mali-G51 MP4 نیز بهره‌مند است.

اگر دو پردازنده کایرین 710F و کایرین ۷۱۰ را باهم مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم که این دو تراشه از نظر مشخصات فنی هیچ تفاوتی با هم ندارند و عملکردشان نیز یکسان است؛ اما علت تفاوت در نام‌گذاری این دو تراشه چیست؟ در این رابطه باید بگوییم که حرف F موجود در نام‌گذاری تراشه کایرین 710F نشان نماینده عبارت Flip-Chip Chip Scale Package است. این عبارت نشان می‌هد که کایرین 710F دارای پکیج مجتمع متفاوتی‌ست.

کایرین 710F از نظر قدرتی پردازنده خوبی محسوب می‌شود اما برای فعالیت به‌عنوان قلب تپنده آنر ۹ ایکس گزینه مناسبی نیست؛ چراکه رقیب اصلی این گوشی هوشمند یعنی شیائومی می ۹ لایت از یک تراشه کوالکامی با نام اسنپدراگون ۷۱۰ استفاده کرده است که تفاوت زیادی از لحاظ عملکردی با کایرین 710F دارد و قدرتمندتر است.

به همین علت استفاده از چنین تراشه‌ای را می‌توان اولین و مهم‌ترین ایراد آنر ۹ ایکس دانست که به اجبار و  تحت تأثیر تحریم‌های ایالات متحده آمریکا علیه این برند، اجرایی شده است.

عملکرد ضعیف دوربین آنر ۹ ایکس نسبت به هم‌رده‌ها

دوربین آنر 9 ایکس

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک گوشی هوشمند که همیشه برای کاربران جزء الویت‌ها محسوب می‌شود، دوربین است. کاربران همیشه علاقه دارند تا گوشی هوشمندی را انتخاب کنند که علاوه‌بر داشتن قدرت پردازشی مناسب و امکانات فنی منحصربه‌فرد، دوربین قوی داشته باشد تا بتوانند تجربه لذت‌بخشی از عکاسی و فیلم‌برداری را با آن تجربه کنند.

آنر ۹ ایکس گوشی هوشمندی‌ست که پنل پشتی‌اش با یک ماژول دوربین سه‌گانه مزین شده است. این ماژول میزبان یک دوربین ۴۸ مگاپیکسلی‌ست که از آن به‌عنوان دوربین اصلی یاد می‌کنند. دوربین دوم این ماژول را یک حسگر ۸ مگاپیکسلی با فوکوس ثابت تشکیل داده که به‌منظور ثبت تصاویر فوق‌عریض برروی این ماژول سوار شده است. نقش دوربین سوم پنل پشتی آنر ۹ ایکس را نیز یک حسگر عمق‌سنج ۲ مگاپیکسلی بازی می‌کند.

اگر در رابطه با عملکرد کلی این دوربین کنجکاو باشید، باید بگوییم که آنر ۹ ایکس می‌تواند عکس‌هایی با کیفیت مناسب ثبت کند؛ با این حال اگر دوربین سایر رقبای این گوشی هوشمند را بررسی کنیم ، می‎بینیم که عکس‌های ثبت‌شده چندان هم با کیفیت نیستند و دوربین‌های گوشی‌هایی در همین رنج قیمت، عملکرد بهتری از خود ارائه می‌دهند. هرچه در بررسی این دوربین دقیق‌تر می‌شویم می‌بینیم که جزئیات نهایی کار مانند کنتراست و گستره داینامیکی آن در محدوده متوسط قرار دارند و چندان با کیفیت نیستند. به‌علاوه کاربران گزارش کرده‌اند که تصاویر ثبت‌شده با این دوربین بیش از حد شارپ هستند و این موضوع در طولانی مدت رضایت کاربران را به همراه ندارد.

از این دوربین انتظار داشتیم که عکس‌های خروجی ۱۲ مگاپیکسلی‌اش جزئیات بیشتری را به‌نمایش بگذارند. این انتظار برای لنز اصلی ۴۸ مگاپیکسلی ساخت شرکت سونی، انتظار بی‌جایی نیست! دوربین فوق‌عریض این ماژول سه‌گانه نیز جزئیات کمی را ثبت کرده و کنتراست و محدوده داینامیکی متوسطی دارد. نکته منفی دیگر این است که عکس ثبت‌شده شما توسط آنر ۹ ایکس، رنگ سردتری نسبت‌به واقعیت دارد.

گوشی‌های هم‌رده آنر ۹ ایکس می‌توانند به فیلم‌برداری با رزولوشن 4K بپردازند درحالی‌که ماژول سه‌گانه این گوشی هوشمند توانایی این نوع فیلم‌برداری را ندارد و همین موضوع باعث ناامیدی و نارضایتی بسیاری از کاربران خواهد شد.

سخن پایانی

گوشی هوشمند آنر ۹ ایکس را می‌توان میان‌رده‌ای خوب در بازار حال‌حاضر دانست که در ازای قیمت پرداختی، امکانات خوبی را در اختیار شما قرار خواهد داد. برای مثال می‌توان به نمایشگر بزرگ آن اشاره کرد که فاقد هرگونه بریدگی بوده و دوربین سلفی را به‌صورت پاپ‌آپ در خود جای داده است تا نسبت نمایشگر به بدنه را افزایش دهد. همین موضوع باعث شده تا این گوشی هوشمند ظاهری مدرن داشته باشد و در نگاه اول کاربران را مجذوب خود سازد. از دیگر موارد مثبت این گوشی می‌توان به شارژدهی مناسب باتری اشاره کرد.

این گوشی هوشمند با وجود داشتن نکات مثبت بسیار، دو ایراد بزرگ دارد که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد. همین ایرادها سبب می‌شود تا آنر ۹ ایکس نسبت‌به رقبای هم‌رده خود در جایگاه پایین‌تری قرارگیرد و شانس کمی برای پیروزی در این رقابت تنگاتنگ داشته باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا