دلایل بالا رفتن مصرف سوخت در خودرو

اگر شما هم زود به زود باید باک بنزین خود را پر کنید، با مشکل مصرف بالای سوخت خودروی خود مواجه شده اید. و بهتر است بیشتر به فکر بهینه سازی مصرف سوخت خودروی خود باشید. دلایل بسیاری وجود دارند که می توانند موجب مصرف بالای سوخت خودروی شما شوند، اما از وجود آنها بی اطلاع باشید. در این مقاله در مورد این موارد بیشتر خواهید دانست.

دلایل بالا رفتن مصرف بنزین خودرو

هر خودرویی با توجه به طراحی سیستم موتور، حجم موتور، نوع سوخت رسانی و…، حد استاندارد مصرف سوخت دارد. یکی از بهترین راه‌ها برای اندازه‌گیری مصرف سوخت این است که هنگام بنزین زدن مخزن را پر کنید و سپس کیلومتر شمار را صفر کنید و از این طریق می ‌توانید که مصرف بنزین خودرو شما با یک باک کامل چقدر است.

اما وجود نقص در هر یک از قسمت های موتور خودرو می تواند موجب افزایش بیشتر سوخت شود، به همین دلیل لازم است که از بسته بودن سوپاپ ها، زمان و قدرت جرقه زدن خودرو، استفاده از شمع مناسب و … اطمینان حاصل کنید. در ادامه تعدادی از مواردی که باید برای کاهش مصرف سوخت در خودرو لحاظ کنید را با شما در میان خواهیم گذاشت.

دلایل بالا رفتن مصرف بنزین خودرو

پایین بودن شیشه های خودرو در حین حرکت

غروب های تابستان که می شود، اگر در جاده و اتوبان باشید شیشه ماشین را پایین می کشید تا هوایی به کله تان بخورد و کولر را نیز خاموش کنید. اما شاید برایتان جالب باشد که این کار در هنگامی که سرعت خودرو بالای ۴۵ کیلومتر در ساعت است می تواند موجب فشار بیشتر به موتور و توان حرکتی خودرو شود و در نتیجه مصرف سوخت خودرو را بالاتر ببرد. بنابراین به راحتی شیشه را بالا داده تا تعادل آیرودینامیک خودرو در هنگام حرکت با سرعت بالا و عبور هوا به داخل خودرو به هم نخورد.

پایین بودن شیشه های خودرو در حین حرکت

روشن بودن کولر

روشن بودن زیاد کولر در فصل های گرم و جاده های طولانی نیز می تواند از نظر اقتصادی می تواند موجب مصرف بالای سوخت شود. البته این عامل مصرف سوخت کمتری نسبت به حالت پایین بودن شیشه ها دارد. بنابراین بهتر است که در جاده شیشه ها را بالا زده و کولر بزنید. اما اگر شهرهای خنک بودید که نیاز به کولر نداشت و سرعت ماشین نیز پایین بود، بهتر است که کولر خود را خاموش کنید.

روشن بودن کولر

ایرادات فنی سنسور ورودی هوا

در بررسی علت مصرف زیاد بنزین ، نقاطی از خودرو که باید مورد بررسی قرار گیرد عبارت است از فیلتر هوا، شمع‌ ها، وایر و سیم ‌های اتصال، روغن موتور، سنسور اکسیژن و فیلتر سوخت که باید تک تک چک شوند. یکی از سنسورهایی که بسیار در عملکرد موتور خودرو تاثیرگذار است، سنسور اکسیژن است.

سنسور اکسیژن با تشخیص غلظت اکسیژن در دود خروجی، نقشی مهم  در وظیفه تنظیم و تصحیح نسبت سوخت به هوا توسط ECU ‌بازی می‌کند. کثیفی سنسور اکسیژن و یا خرابی این سنسور و عملکرد نادرست آن، موجب افزایش قابل توجه مصرف سوخت، ریپ زدن خودرو و روشن ‌شدن چراغ چک می‌ شود. بنابراین لازم است که سنسور اکسیژن را هر چند وقت یکبار با نهایت احتیاط باز کرده و نوک آن را تمیز کنید.

همچنین هر کدام از موارد فنی بالا باید تک به تک بررسی و عیب یابی کنید تا در صورت نقص در هر کدام از این موارد، زودتر مشکل را شناسایی کرده و از مصرف زیاد سوخت جلوگیری کنید. استفاده از بنزین سوپر نیز می تواند برای کاهش مصرف سوخت مفید باشد. پس حتما نوع بنزینی که استفاده می کنید را بررسی و تعویض کنید.

ایرادات فنی سنسور ورودی هوا

خرابی شمع ها

یکی دیگر از مواردی که روی مصرف سوخت ماشین به طور مستقیم تاثیر دارد، شمع جرقه است. شمع های خودرو پس از مدتی استفاده به پایان عمر خود نزدیک شده و باید تعویض شوند. در صورتی که تعویض نشده یا از انواع غیر مرغوب برایشان استفاده کنید، موجب افزایش سوخت خودرو به دلایل غیر مستقیم خواهید شد. سعی کنید شمع هایی بخرید که عمر مفید آنها تا ۱۰۰ هزار کیلومتر باشد.

اما شمع هایی که در بازار وجود دارد عمر متداول بیش از ۲۰ هزار کیلومتر ندارد و برای یک شمع خوب باید هزینه کنید. معمولا شمع، باید حدود هر ۵ الی ۱۰ هزار کیلومتر یکبار باز شده و چک شود و در صورت لزوم، از دوده و آلاینده ‌های تجمع یافته پاک شده و فیلتر‌گیری شود.

خرابی شمع ها

0

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *