در ماه می، با انتشار بروزرسانی ویندوز ۱۰، مایکروسافت از قابلیت جدیدی در این سیستمعامل پردهبرداری کرد که قرار بود جهت کاهش مصرف رم کروم از آن استفاده شود. اما بهتازگی این قابلیت که Segment Heap نام داشت، توسط گوگل غیرفعال شده است.
گوگل کروم مرورگریست که درکنار ارائه مزیتهای فراوان، یک نقص بزرگ دارد. نقص گوگل کروم را اشغال فضای زیاد حافظه رم رایانه میدانند. این موضوع حتی کاربرانی را که بهطور دائم از گوگل کروم استفاده میکنند، درگیر کرده است.
چندیپیش مایکروسافت اطلاعیهای مبنیبر یافتن راهحلی برای رفع این مشکل منتشر کرد که توجه بسیاری از رسانهها را به خود جلب کرد. این شرکت راهحل خود را برای سیستمهای مبتنیبر ویندوز ۱۰ ارائه داده بود. اما بهتازگی گوگل بیانیهای منتشر و اعلام کرده است که این راهکار مایکروسافت را غیرفعال خواهد کرد.
گوگل کروم محبوبترین مرورگریست که از سراسر دنیا کاربران زیادی داشته و چندسالی میشود که رتبه نخست را میان تمامی مرورگرهای موجود کسب میکند. اما این ایراد اشغال فضای قابل توجه از حافظه رم، بسیاری از کاربران این مرورگر را آزار میدهد. مشکل دیگر این است که اگر تبهای زیادی را باز کنید، رایانههای عادی دچار مشکل خواهند شد و سرعتشان روبه کندی میرود. چنین مشکلاتی سبب شد تا مایکروسافت بهجای گوگل دست به کار شده و در بروزرسانی جدید خود به رفع این معضل بپردازد.
مایکروسافت مدعی شده بود که این روش جدید به کاهش ۲۷ درصدی حجم اشغالی توسط مرورگر اج برپایه کرومیوم میانجامد. مرورگر اج جدید، از همان موتور کرومیوم استفاده میکند که گوگل کروم مبتنیبر آن بوده است. این موضوع به معنای آن است که مایکروسافت اج و گوگل کروم به یک موتور متکی هستند. اینطور که بهنظر میرسد، راهکار مایکروسافت بهحدی تأثیرگذار بوده است که گوگل نیز بعد از مدتی از این سیستم در مرورگر خود استفاده کرد. اما خبرهای جدید از غیرفعال شدن پیشفرض این قابلیت در نسخههای بعدی کروم خبر میدهند.
شاید این تصمیم کمی تعجببرانگیز باشد اما با نگاهی دقیقتر درمییابیم که فعالسازی قابلیت Segment Heap شاید به اشغال فضای کمتر بیانجامد اما باعث پسرفت عملکرد در سایر بخشها خواهد شد. این موضوع توسط مهندسین اینتل مورد بررسی قرار گرفته است. بهطور دقیقتر، این قابلیت باعث نقص عملکرد در پردازنده مرکزی خواهد شد. یکی از توسعهدهندگان گوگل کروم اخیرا اعلام کرده است که میزان آثار منفی که قابلیت مذکور برروی پردازنده مذکور میگذارد بهحدی زیاد است که امکان استفاده از آن دیگر وجود ندارد. طبق بررسیهای صورتگرفته، فعال بودن این قابلیت سبب کاهش ۱۰ درصدی عملکرد پردازنده مرکزی شده، بهعلاوه مقدار اشغال فضای پردازنده مرکزی و البته مصرف انرژی، ۱۳ درصد رشد داشته است. این اطلاعات توسط بنچمارک Speedometer 2.0 منتشر شدهاند. بههمین سبب گوگل تصمیم دارد تا این قابلیت را برای گوگل کروم ۸۵ به بعد غیرفعال کند و این نسخه جدید را در تاریخ آگوست سال جاری میلادی در دسترس عموم قرار دهد.
توسعهدهنده کروم در اظهار نظری دیگر اعلام کرده است که امیدوار است تا گوگل بهصورت موقتی این قابلیت را غیرفعال کند و در آینده نزدیک بتواند راهحلی بیابد که بدون اعمال آثار منفی بر پردازنده مرکزی، بتوان از Segment Heap استفاده کرد. گوگل نیز اعلام کرده است که قصد دارد برروی نسخه ۸۵ کروم بهبودهایی اعمال کند؛ این موضوع ما را امیدوار میکند که راهکاری نیز برای میزان فضای اشغالی توسط این مرورگر ارائه شود.
لینک کوتاه: