بزرگترین نیروگاه خورشیدی ایران با ظرفیت ۳ هزار مگاوات قرار است در ساوه راه اندازی شود.
به گزارش سیارنیوز تا کنون در ایران ۵ هزار نیروگاه خورشیدی ساخته شده است که در مجموع یک هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر تولید می کنند. اما این میزان نمی تواند هزینه استفاده از سوخت را کاهش دهد و ایران باید به فکر نیروگاه بزرگتری باشد. از این رو حالا قرار است نیروگاهی ساخته شود که به تنهایی ۳ هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر تولید کند.
بنابراین گزارش، قرار است به زودی بزرگترین نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۳ هزار مگاوات با موافقت وزیر صنعت، معدن و تجارت در ساوه اجرایی شود. این نیروگاه به نسبت تولید برق در اوایل انقلاب که ۵ هزار مگاوات بود، بزرگترین نیروگاه محسوب میشود، زیرا تا به حال نیروگاه بالای ۱۰۰ مگاوات خورشیدی در کشور نداشتیم.
سرمایهگذار پروژه بزرگترین نیروگاه خورشیدی منطقه، خارجی است. ۵/۶ میلیارد دلار سرمایه برای افتتاح این پروژه تخصیص داده شده و در حال حاضر وزیر صنعت دستور اجرایی شدن آن را داده، ولی باید معاونت مربوطه قراردادی را منعقد کنند تا پس از تولید، طبق قرارداد برق تولید شده را به دولت بفروشند و دولت نیز ملزم به خرید برق از آنها شود.
این در حالی است که سال ۹۷ سه هزار نیروگاه خورشیدی به جمع نیروگاه های خورشیدی کشور اضافه شد و با افزوده شدن این سه هزار، شمار نیروگاه های خورشیدی کشور به پنج هزار واحد افزایش یافت.
تولید انرژی های تجدیدپذیر در کشور، سال ۹۵ حدود ۲۵۰ مگاوات بود، سال ۹۶ به ۵۰۰ مگاوات و سال ۹۷ نیز به یک هزار مگاوات رسید.
یادآور می شود، ایران با داشتن ۳۰۰ روز آفتابی در سال به عنوان یکی از کشورهای با ظرفیت بالا در حوزه انرژی خورشیدی است. مجلس شورای اسلامی نیز منابع بیشتری را در اختیار دولت قرار داده تا بتواند راه اندازی نیروگاه های خورشیدی را باجدیت پیگیری کند. در مصوبه مجلس، این منابع ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد و به رقم ۱۸۶۰ میلیارد تومان رسیده است.
لینک کوتاه: