نقد و بررسی ردمی نوت پرو پلاس ۵g: گوشی گران قیمتی که شاید مطابق انتظارات نباشد

مروری بر گوشی ردمی نوت پرو پلاس ۵G شیائومی

اگر روی مشخصات تلفن همراه وسواس دارید و به دنبال ترکیبی از بهترین قطعات بدون صرف هزینه هنگفت هستید احتمالا مدتی را صرف جستجوی مدل‌های ردمی نوت و ردمی نوت پرو شیائومی کرده‌اید. سری ردمی نوت با قیمت مقرون به صرفه‌اش همیشه از گزینه‌های جذاب بازار است. صفحه نمایش بزرگتر، پردازنده قوی تر، ظرفیت باتری بالاتر، دوربین بهتر یا رم و فضای ذخیره سازی بیشتر، همگی نشان از کاربلدی شیائومی دارند.

ما در زمانه‌ای هستیم که می‌توان قطعات زیادی را در گوشی جاسازی کرد ولی به همان نسبت، قیمت‌ها هم مدام افزایش پیدا می‌کنند. مدل جدید  ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس ۵G هم جزو گوشی‌های نسبتا گرانقیمت شیائومی به حساب می‌آید که آن را در موقعیتی مستقل از دیگر محصولات این شرکت قرار می‌دهد.  در این مطلب سیار نیوز به بررسی مدل ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس ۵G پرداخته‌ایم و به این سوال جواب خواهیم داد که آیا این گوشی ارزش قیمت نسبتا بالایش را دارد یا خیر.

قیمت ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس ۵G در هند

نسخه پایه این مدل دارای ۶ گیگ رم و ۱۲۸ گیگ حافظه داخلی است. قیمت در نظرگرفته شده برای آن در کشور هند ۲۰۹۹۹ روپیه است. اگر با همین مقدار حافظه داخلی و رم ۸ گیگ بخواهید آن را بخرید قیمت تا ۲۲۹۹۹ روپیه افزایش می‌یابد. در صورتی که رم ۸ گیگ و حافظه داخلی ۲۵۶ گیگ را انتخاب کنید قیمت تا ۲۴۹۹۹ روپیه بالا خواهد رفت. در این سطح قیمتی می‌توانید گوشی‌هایی مانند OnePlus Nord CE ۲، Realme ۹ پرو پلاس ۵G  و iQoo Z۵ را هم مد نظر قرار دهید.

شیائومی همچنین رده پایین‌تری از ردمی نوت ۱۱ پرو را به فروش می‌رساند که فاقد ۵G و دارای SoC‌ اندکی ضعیف‌تر است. گرچه این مدل هم از نظر صفحه نمایش، باتری، شارژ و دیگر مشخصات نرم‌افزاری تقریباً با مدل‌های گران‌تر خود یکسان است. قیمت این مدل با  حافظه داخلی ۱۲۸ گیگ و ۶ گیگ رم ۱۷۹۹۹ روپیه و ۸ گیگ رم ۱۹۹۹۹ روپیه است.

طراحی  ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس ۵G

مدل ردمی نوت ۱۱ پروپلاس با ظاهری ساده روانه بازار شده است. به غیر از انتهای پنل عقب، نکته خاص دیگری در طراحی این گوشی به چشم نمی‌خورد. طراحی ان دارای خطوط و زوایای ساده بوده و نسبت به ردمی نوت ۱۰ پرو Max که سال گذشته عرضه شد حرفی برای گفتن ندارد. ماژول دوربین دو مرحله‌ای در پشت گوشی تنها چیزی است که از نظر طراحی خودنمایی می‌کند. اما متأسفانه وقتی گوشی را روی یک سطح صاف قرار دهید به دلیل وجود برجستگی در قسمت دوربین، شاهد لق خوردن آن خواهید بود.

طراحی پشت ردمی نوت پرو
نمایی از طراحی پشت ردمی نوت پرو پلاس

قسمت جلویی ردمی نوت ۱۱ پروپلاس  به جز لنز شفاف دوربین برجسته در بالا با حلقه نقره‌ای آن که شاید کمی گیج کننده باشد، کاملا به رنگ مشکی است. این گوشی در سه رنگ سفید فانتوم، مشکی و آبی میراژ موجود است. دو مورد اول نسبتا ساده به نظر می‌رسد اما آخری بسیار چشم نواز است.

وجود امواج متقاطع مورب که با حرکت دادن گوشی، نور را جذب می‌کنند باعث می‌شوند احساس کنید که در حال نگاه کردن به سطح آب روی استخر هستید. فریم فلزی نیز به رنگ آبی کمرنگ می‌ماند که در نوع خود طرح تازه‌ای است.

در قسمت بالای ردمی نوت ۱۱ پروپلاس یک سوکت مشبک صوتی ۳.۵ میلیمتری برای بلندگو و یک فرستنده مادون قرمز جهت کنترل وسایل وجود دارد. دکمه پاور با حسگر اثر انگشت یکپارچه و دکمه صدا همگی در سمت راست قرار دارند. قسمت هیبریدی دو سیم کارت، پورت یو اس بی  Type-C و بلندگوی اصلی در پایین واقع شدند و سمت چپ خالی است.

شاید بهتر بود کناره‌های گوشی گردتر باشد تا راحت‌تر در دست قرار گیرد. نگه داشتن آن کنار گوش راحت است ولی اگر دست‌های کوچکی دارید برای مصرف روزمره آن کمی به زحمت خواهید افتاد. وزن این گوشی ۲۰۲ گرم و ضخامت آن ۸.۱۲ میلی متر است که هر دو کمی بالاتر از حد متوسط ​​هستند. طبق گفته شیائومی از گوریلا گلس ۵ و شیشه مات برای قاب پشتی این گوشی استفاده شده است.

ردمی نوت قاب پشتی
طراحی زیبای قاب پشتی گوشی

مشخصات ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس ۵G

با توجه به اینکه قیمت ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس ۵G نسبت به نسخه‌های قبلی‌اش بسیار بالاتر است باید مشخصاتی داشته باشد که قابلیت رقابتی به آن ببخشند. نکته جالب وجود فضای ذخیره سازی ۲۵۶ گیگا بایتی در این گوشی است. گرچه بسیاری از مشتریان ترجیح می‌دهند پول خود را به جای فضای ذخیره سازی، صرف دیگر ویژگی‌های سخت افزاری گوشی کنند.

تراشه کوالکام اسنپدراگون ۶۹۵ به کار رفته در ردمی نوت ۱۱ باید در برابر رقبایی مثل مدیاتک Dimensity ۹۰۰ قرار بگیرد. این نوع از تراشه مدیاتک درگوشی‌هایی مثل Realme ۹ پروپلاس ۵G و Xiaomi ۱۱i ۵G استفاده شده است. قیمت این گوشی‌ها تقریبا به‌اندازه نسخه‌های پرمیوم  ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس ۵G است.

شما یک صفحه نمایش ۶.۶۷ اینچی فول اچ دی پلاس با حداکثر نرخ رفرش ۱۲۰ هرتز در اختیار خواهید داشت. حداکثر روشنایی این صفحه ۱۲۰۰ نیت است. متاسفانه خبری از پشتیبانی HDR در آن نیست. شیائومی همچنین مدعی پوشش طیف رنگی DCI-P۳ است. این گوشی دارای ویژگی Always-on Display است که به طور پیش فرض غیر فعال است؛ اما با ضربه زدن روی صفحه نمایش تنها به مدت ۱۰ ثانیه قابل مشاهده خواهد بود که البته با نام آن تناقض دارد.

صفحه نمایش ردمی نوت
این گوشی دارای صفحه نمایش فول اچ دی است

ظرفیت باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت بوده و در صورت استفاده از شارژر داخل جعبه، این گوشی از شارژر ۶۷ واتی پشتیبانی می‌کند. از دیگر ویژگی‌های قابل توجه آن بلندگوهای استریو، Wi-Fi ac، بلوتوث ۵.۱ و حمایت از باندهای seven ۵G است.

ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس ۵G با رابط کاربری MIUI ۱۳ و سیستم عامل‌اندروید ۱۱ عرضه می‌شود. قرار است به زودی‌اندروید ۱۲ هم برای این گوشی عرضه شود. رابط کاربری MIUI پتانسیل سفارشی سازی زیادی دارد و از این منظر میتوان به آن نمره قبولی داد.

تقریباً مانند iOS، کشیدن انگشت از سمت راست سوراخ دوربین به سمت پایین، منوی دسترسی سریع را به شما نشان می‌دهد. در حالی که کشیدن انگشت از سمت چپ به پایین، موجب نمایش بخش نوتیفیکیشن‌ها خواهد شد. ویژگی جستجوی کل سیستم و یک صفحه ویجت هم در سمت چپ صفحه اصلی وجود دارد. در صفحه تنظیمات، کنترل‌هایی برای ویژگی‌های بیشتر مانند Lite mode، Second Space برای حفظ حریم خصوصی، پنجره‌های شناور و نوار کناری میانبر پیدا خواهید کرد.

متأسفانه برخی برنامه‌های پیش فرض مانند GetApps store و MX player اعلان‌های تبلیغاتی را بدون باز کردن نشان می‌دهند. همچنین ویجت‌ها هم مملو از محتوای تبلیغاتی هستند و اگر آن را غیرفعال نکنید ممکن است با انبوهی از تبلیغات مواجه شوید. چندین برنامه از جمله فیسبوک، لینکدین، آمازون پرایم ویدئو، اسپاتیفای و Mi Credit از قبل روی گوشی نصب شده‌اند. شیائومی قبلا ادعا کرده بود که قصد دارد تعداد برنامه‌های از پیش نصب شده را کاهش داده و رابط کاربری را سبک‌تر کند؛ منتهی این قضیه در مورد این گوشی صدق نمی‌کند.

رابط کاربری ردمی نوت پرو
این گوشی از رابط کاربری miui ۱۳ استفاده می کند

عملکرد ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس ۵G

ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس ۵G به راحتی می‌تواند از پس اجرای برنامه‌های ساده و روزمره بربیاید. جهت تست گوشی از نسخه ۸ گیگ رم و فضای ذخیره سازی ۱۲۸ گیگ استفاده شد. نرخ رفرش نمایشگر به‌طور پیش‌فرض روی ۶۰ هرتز تنظیم شد. از آنجایی که رابط کاربری MIUI انیمیشن‌های زیادی دارد زمانی که نرخ رفرش آن به ۱۲۰ هرتز تغییر داده شد، بهبود قابل توجهی در پاسخ‌ دهی رابط کاربری مشاهده گردید.

استفاده از حسگر اثر انگشت سریع و آسان است. استفاده از عملکرد تشخیص چهره هم ساده بود اما متوجه اخطارهایی در طول فرایند راه‌اندازی شدیم که نشان می‌داد می‌توان با عکس کاربر یا موارد مشابه آن را گمراه کرد که این مساله‌ای نگران کننده است. گرچه خوشبختانه با استفاده از عکس صورت از روی گوشی دیگر نمی‌توان قفل صفحه را باز کرد.

صفحه نمایش زیر نور خورشید خوانا و واضح بوده و رنگ‌ها در آن پر جنب و جوش هستند. اگرچه ممکن است برخی ویدیوها را کمی بیش از حد، از رنگ اشباع کنند. حلقه بازتابنده اطراف دوربین جلو مطمئناً حواس‌تان را پرت می‌کنند. با توجه به دریافت گواهی WideVine L۱ DRM، پخش HD در این گوشی پشتیبانی شده است. بلندگوهای استریو نسبتاً متعادل هستند و صدای آن بسیار بلند است. صداها هنگام تماشای ویدیو به وضوح پخش می‌شوند اما صدای پخش موسیقی کمی خشن به نظر می‌رسد.

صفحه نمایش ردمی نوت پرو
نمایش رنگ‌ها زنده و بسیار واضح است

از نظر بنچمارک، امتیاز و معیار عملکرد این گوشی بسیار خوب بود. AnTuTu امتیاز ۳۶۵۸۶۱ را نشان داد و نتایج تک هسته‌ای و چند هسته‌ای Geekbench ۵ به ترتیب ۶۸۸ و ۱۹۰۳ بود. این امتیازات کمی پایین‌تر از OnePlus Nord CE ۲ و کمی عقب‌تر از Realme ۹ پروپلاس ۵G و  iQoo Z۵ است.

همین قضیه برای تست‌های گرافیکی هم صدق می‌کند. گرافیک GFXBench’s T-rex با سرعت ۸۲ فریم در ثانیه اجرا می‌شد اما Car Chase تنها ۱۷ فریم در ثانیه را مدیریت می‌کرد. ۳DMark Wild Life امتیاز ۱۲۱۱ را به دست آورد. قسمت پشتی و بالایی  ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس ۵G پس از ۱۵ دقیقه استفاده کمی گرم می‌شود. بازی Asphalt ۹: Legends بدون هیچ مشکلی در این گوشی اجرا می‌شود.

عملکرد باتری این گوشی هم مناسب بوده و با استفاده معمول در روز همچنان ۳۰ درصد شارژ در شب نگه می‌دارد. تست ویدیو HD برای ۱۵ ساعت و ۸ دقیقه اجرا شد. اگر از شارژر خود گوشی استفاده کنیم ظرف مدت ۱۵ دقیقه از صفر به ۳۶ درصد و در مدت ۳۰ دقیقه به ۶۶ درصد شارژ خواهیم رسید. برای کامل شدن ظرفیت باتری بیش از ۵۰ دقیقه زمان لازم است. اما شیائومی ادعا کرده بود که گوشی در ۱۵ دقیقه ۵۱ درصد شارژ می‌شود که تفاوت بزرگی با تست ما داشت.

با این حال گوشی هنگام شارژ خیلی گرم می‌شود و برای اینکه گوشی تان را سریع شارژ کنید به خصوص زمانی که به آن نیاز دارید باید شارژر بسیار حجیم ۶۷ واتی و همچنین کابل خود شیائومی را همیشه همراه داشته باشید.

اجرای بازی در ردمی نوت پرو
عملکرد گوشی هنگام اجرای بازی‌های سنگین رضایتبخش است

دوربین‌های ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس ۵G

شیائومی حداقل در مورد مشخصات دوربین توانسته از رقبایش پیشی بگیرد. ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس ۵G دارای دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی با سنسور HM۲ سامسونگ و دیافراگم f/۱.۹ است. این سنسور سال گذشته برای ردمی نوت ۱۰ پرو Max نیز استفاده شد. هیچ تثبیت کننده اپتیکال تصویر وجود ندارد و ضبط ویدیو فقط تا ۱۰۸۰p امکان پذیر است که جای تعجب دارد.

یک دوربین ۸ مگاپیکسلی اولترا واید و یک دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو هم در این گوشی گنجانده شده است. جالب اینجاست که ردمی نوت ۱۱ پرو رده پایین‌تر، دارای یک حسگر عمقی ۲ مگاپیکسلی اضافی در پشت است. این نکته شاید از نظر بازاریابی یک مزیت به حساب بیاید اما شیائومی احساس کرده برای مدل‌های گران‌تر نیازی به آن نیست. متأسفانه دوربین ۵ مگاپیکسلی تله ماکرو که سال گذشته در سری ردمی نوت ۱۰ پرو عرضه شد در این مدل حذف شده است. دوربین جلو دارای رزولوشن ۱۶ مگاپیکسلی و دیافراگم f/۲.۴۵ است.

بررسی دوربین ردمی نوت پرو
این گوشی دارای دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی با سنسور HM۲ است

برنامه دوربین نسبتا خوب سازماندهی شده اگرچه مشکلات کوچکی هم در آن دیده می‌شود. عکس‌های گرفته شده با دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی به طور پیش فرض رزولوشن ۳۰۰۰*۴۰۰۰ دارند که اگر آن را به صورت دستی تغییر دهید به رزولوشن تا ۹۰۰۰*۱۲۰۰۰ پیکسل هم خواهد رسید. عکس‌های کوچک‌شده‌ای که در روز در فضای باز گرفته می‌شوند، جزئیات کمی واضح‌تر و رنگ‌های منقطع‌تر را نسبت به نمونه‌های با وضوح کامل نشان می‌دهند.

اما ارزش واقعی یک عکس ۱۰۸ مگاپیکسلی در این است که می‌توانید آن‌ها را بزرگ‌نمایی کرده و برش دهید تا زوم اپتیکال را با وفاداری به عکس، شبیه‌سازی کنید. در هر صورت وضوح رنگ‌ها مناسب بوده و جزئیات در نمای نزدیک به خوبی نمایش داده می‌شود اما با‌ اندکی فاصله از آن‌ها این وضوح کاهش می‌یابد.

نرم افزار دوربین گوشی ردمی نوت
عملکرد نرم افزار دوربین گوشی راضی کننده است

دوربین‌های اولترا واید از سوژه‌های پر جنب و جوش عکس خوبی نمی‌گیرند و پرسپکتیو در آن‌ها انحراف قابل توجهی دارد. پرتره‌ها به‌اندازه کافی خوب هستند. ماکروها در روز نا امید کننده ظاهر می‌شوند. مدل قدیمی‌تر این گوشی می‌توانست ماکروهای بصری جالب و قابل استفاده‌ای را ثبت کند اما به دلیل فهرست کردن دوربین‌های متعدد در برگه مشخصات ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس ۵G این ویژگی را از دست داده است.

دوربین اصلی در شب به خوبی کار می‌کند و در صورت وجود نور مناسب در فضا جزئیات و وضوح عکس‌ها مناسب هستند. استفاده از حالت Night Mode کمی سایه‌ها را کاهش و جزئیات را بهبود می‌دهد اما در بعضی موارد عکس‌ها را به صورت اغراق آمیز نشان می‌دهد. عکس‌های ۱۰۸ مگاپیکسلی کیفیت را آنچنان بهبود نمی‌بخشند و تقریبا استفاده از دوربین‌های اولترا واید یا ماکرو در شب فایده‌ای ندارد و از حالت Night Mode در این عکس‌ها نمی‌توانید استفاده کنید.

تست عکسی ردمی نوت
مقایسه عکس‌های گرفته شده با دو نرم افزار متفاوت

فیلم‌ها به طور کلی روان نمایش داده می‌شوند اما برای یک گوشی در این سطح تعجب آور است که ضبط ۴K یا حتی ۱۰۸۰p  فریم بر ثانیه را ارائه نمی‌دهد. فیلم‌های گرفته شده با دوربین اصلی در روز از نظر رنگ کمی گرم هستند اما عموما واضح و روانند. فیلم‌های گرفته شده با دوربین‌های اولترا واید کیفیت قابل توجهی دارند. در واقع شما می‌توانید با دوربین ماکرو ویدیوی ۷۲۰p ضبط کنید. البته این کار تا حد زیادی بیهوده است.

وقتی از دوربین جلو استفاده می‌کنید فیلتر صاف کردن پوست به طور پیش فرض فعال است. همین موضوع به سلفی‌ها کیفیت مصنوعی می‌بخشد. عکس‌های پرتره تفکیک عمق خوبی داشتند. با این حال، کیفیت دوربین جلو در نور کم بسیار کاهش می‌یابد.

سخن پایانی

سری ردمی نوت یکی از پر فروش ترین محصولات شیائومی است که همواره به ارائه مشخصات سخت افزاری خوب در کنار قیمت مناسب معروف بود. اما این شرکت محصول جدیدش را وارد کانال قیمتی بسیار بالایی کرده است. بنابراین نمی‌توان به ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس ۵G تنها به عنوان جایگزینی برای ردمی نوت ۱۰ پرو مکس و برخی دیگر از مدل‌های محبوب پیش از آن نگاه کرد.

چیزی که ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس ۵G را از دیگر مدل‌ها متمایز کرده نمایشگر و بلندگوها، عمر باتری، سرعت شارژ، ویژگی‌های نرم‌افزاری و عملکرد روزمره آن است. اگرچه بیشتر آن‌ها را می‌توانید در گوشی‌های ارزان‌تر هم پیدا کنید و این توجیه مناسبی برای قیمت بالای آن نیست.

حتی مدل پایه آن با قیمت ۲۰۹۹۹ روپیه رقابت سرسختی با نسل قبلی خود یعنی ردمی نوت ۱۰ پرو مکس دارد که دارای همان دوربین اصلی، دوربین ماکرو مفیدتر و بسیاری از ویژگی‌های مشابه است. مدل قدیمی‌تر مطمئناً از نظر عملکرد SoC در هنگام بازی ضعیف‌تر است، اما حتی با اولویت قرار دادن بازی هم انتخاب مدل جدیدتر چندان به صرفه نیست.

به طور کلی ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس ۵G یک گوشی خوب است اما در سطح خود یک رهبر تمام عیار نیست. اگر شیائومی به صورت همه جانبه SoC یا دوربین را هدف قرار داده بود شاید جایگاه خاصی برای این گوشی به وجود می‌آمد. OnePlus Nord CE۲، Realme ۹ پروپلاس ۵G و iQoo Z۵ از رقبای جدی این مدل هستند. شاید آن‌ها از قیمت اولیه کمی بالاتری برخوردار باشند ولی در کنار این قیمت، ویژگی‌های بسیار بهتری ارائه می‌کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا