رییس سازمان فضایی ایران از استقرار تیمهای رصدی در نقاط مختلف کشور برای رصد مراحل تزریق ماهواره ظفر در مدار خبر داد.
مرتضی براری در توییتر نوشت: علاوه بر ایستگاههای زمینی، رصدخانه مرکز فضایی ماهدشت و بوشهر، چند تیم رصدی دیگر هم برای رصد و تعیین پارامترهای مداری(TLE) ماهواره ظفر آماده و در مناطق مختلف کشور مستقر شدهاند. سال گذشته مراحل تزریق ماهواره پیام در مدار، برای اولین بار به روش اپتیکی رصد و تصویربرداری شد.
گفتنی است، ماهواره مخابراتی ظفر که ۱۱۳ کیلوگرم وزن دارد و عمر عملکردی آن در مدار حداقل ۱.۵ سال است به گفته وزیر ارتباطات تا قبل از دهه فجر امسال به فضا ارسال خواهد شد. این ماهواره هفته گذشته از سوی دانشگاه علم و صنعت ایران تحویل سازمان فضایی شد و این سازمان نیز آن را برای طی فرایند ارسال به فضا به پایگاه فضایی منتقل کرد. بر این اساس تصمیمگیری برای زمان تزریق این ماهواره در مدار بر عهده وزارت دفاع و گروه پرتابگر است.
ماموریت ماهواره ظفر تصویربرداری به صورت زمان واقعی و ذخیره و ارسال پیام ارتباط صوتی یکطرفه بین دو کاربر است. ارتفاع این ماهواره سه محوره ۵۳۰ کیلومتر است و در مدار LEO دایروی با باند فرکانسی s&f قرار خواهد گرفت.
این در حالی است که محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته در توییتی از استقرار ماهوارهبر سیمرغ در سایت خبر داد و در مورد هزینه این ماهواره برای کشور، توضیح داد: هزینه ساخت دو ماهواره ظفر ۱و۲ کمتر از دو میلیون یورو شده است. عمر متوسط قرار گرفتن آن در مدار ۲ سال و نیم است و ارزش تصاویر ارسالی آن، بیش از ۱۰ میلیون یورو محاسبه شده است.
وی افزود: یعنی اگر تصاویر ماهوارهای را نیاز داشته باشیم و بخواهیم بخریم و به ما بدهند و تحریم را بهانه نکنند، باید ۱۰ میلیون یورو پرداخت کنیم.
لینک کوتاه: