فیشینگ

روزانه ۱۸ میلیون ایمیل فیشینگ مرتبط با کرونا توسط گوگل کشف می‌شود

حتی در بحران مهیبی چون کرونا که بخش‌های زیادی از دنیا را فراگرفته است، خیلی‌ها دنبال سودجویی هستند. به نظر می‌رسد حجم زیادی از ایمیل فیشینگ در طول روز ارسال می‌شود که قصد کلاهبرداری دارند.

طبق اعلام گوگل در هفته گذشته علاوه‌بر ۲۴۰ میلیون هرزنامه‌ای که با موضوع کرونا به‌صورت روزانه شناسایی می‌شود، حدود ۱۸ میلیون ایمیل فیشینگ در رابطه با این بیماری کشف شده است. گوگل ادعا می‌کند که این هرزنامه‌ها با سوءاستفاده از ترس کاربران و یا با پیشنهاد‌های مالی، قربانیان خود را به دام می‌اندازند. اینطور که پیداست الگوی کلاه‌برداری به روش فیشینگ تغییری نکرده است بلکه ادعای هکر با توجه به شرایط حاکم بر دنیا بروزرسانی شده است.

در این بین کاربران ایمیل‌هایی دریافت کرده‌اند که هکر خود را به‌جای سازمان جهانی بهداشت جا زده است و تلاش می‌کند تا از کاربران کمک مالی دریافت کرده و یا آن‌ها را مجبور به دانلود یک بدافزار کند. در این ایمیل‌ها اطلاعات پرداختی مشابه اطلاعات پرداختی این نهادها شبیه‌سازی شده و بیشتر افرادی را مورد هدف قرار می‌دهند که به صورت دورکاری در منزل فعالیت میکنند. هکرها در این نوع ایمیل‌ها وانمود می‌کنند که با کارفرمای فرد در ارتباط هستند و از آن‌ها می‌خواهند برای قرار گرفتن در لیست پرداخت حقوق، روی لینکی کلیک کرده و فرم مورد نظر هکر را پر کنند.

البته گوگل اعلام کرده است که با استفاده از سیستم هوش مصنوعی قدرتمندی که در اختیار دارد توانسته است حدود ۹۹.۹ درصد این ایمیل‌ها که حاوی بدافزار و محتوای فیشینگ هستند را شناسایی کرده و پیش از دریافت توسط کاربران هدف، آن‌ها را نابود کند. این شرکت همچنین اعلام کرده است به منظور جلوگیری از ادامه این روند، تلاش دارد تا با همکاری سازمان جهانی بهداشت یک سیستم تأیید اعتبار، گزارش‌دهی و احراز هویت متن مبتنی‌بر دامنه‌ اینترنتی (DMARC) طراحی کند، تا از این طریق شبیه سازی ایمیل‌ها را محدود کرده و ادامه فعالیت‌های کلاهبرداری را سخت کند.همچنین این سیستم می‌تواند ایمیل‌هایی را که ساختار شبیه به ایمیل‌های WHO دارند با فیلترهای مخصوص خود شناسایی و حذف کند.

توصیه ما به شما این است که برای اینکه به دام چنین کلاهبرداری‌هایی نیوفتید، کافی‌ست تا مانند گذشته اگر ایمیل ناشناسی دریافت کردید روی لینک‌های موجود در آن کلیک نکنید. قبل از اینکه هرگونه اطلاعات شخصی اعم از اطلاعات فردی و یا اطلاعات بانکی را درون فرم‌های اینترنتی وارد کنید ابتدا مطمئن شوید که به درگاه اینترنتی سالمی متصل هستید و آدرسی که در آن قرار دارید همان آدرسی‌ست که مدنظرتان بوده است. با رعایت این نکات و هوشیاری کافی به هنگام انجام پرداخت‌های اینترنتی امکان دچار شدن به چنین حملاتی به صفر می‌رسد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا