کارت به کارت کردن وجوه به صورت اینترنتی دارای ریسک امنیتی بسیار بالایی است تا جایی که این خدمات خارج از خدنات بانکداری الکترونیکی از سوی بانک مرکزی تعریف شده که ریسک بالای آن برعهده بانک های متولی باشد.
به گزارش سیارنیوز و به نقل ازکالاسودا، انجام خدمات کارت به کارت از طریق اینترنت جزو خدمات بانکداری اینترنتی محسوب نمی شود و از آنجایی که ریسک امنیتی بالایی دارد، بانک مرکزی هیچگونه مسئولیتی در قبال آن به عهده نگرفته است.
بنابراین گزارش، موضوعی که غالبا در مورد خدمت کارت به کارت و ارائهدهندگان آن اشتباه گرفته میشود اختلاط این کسب وکار با پرداختیاری یا سایر خدمات ارائه شده در قالب شبکه پرداخت است.
در واقع برخلاف خدمات پرداخت، خدمت کارت به کارت تماما شتابی بوده و از زیرساختهای شبکه پرداخت الکترونیک کشور یعنی سوئیچ شرکتهای PSP و شرکت شاپرک عبور نمیکنند بلکه مشابه سایر تراکنشهای کارت به کارت از طریق سوئیچ بانک پذیرنده مستقیما به سوئیچ شتاب ارسال میشوند.
با توجه به تکرار این اشتباه از سوی برخی ناظران و رسانهها، تأکید بر این نکته ضروری است که خدمت کارت به کارت چه در قالب برخی اپلیکیشنهای شرکتهای PSP ارائه شود و چه از سوی برخی اپلیکیشنهای دیگر، کاملا از شبکه پرداخت مجزا بوده و بنا بر الزامات بانک مرکزی، نظارت مدیریت ریسکهای آن بر عهده بانکها قرار دارد.
یادآور می شود، به دلیل ریسک بالای امنیتی که در خدمات اینگونه کارت های بانکی وجود دارد، قرار است بانک های ایران از خرداد ماه برای کاربران و مشتریان خود رمزهای دوم یک بار مصرف با نام رمز پویا صادر کنند.
این اقدام بخشی از ریسک امنیتی بانکداری الکترونیکی در ایران از جمله خدمت کرت به کارت اینترنتی را کاهش خواهد داد.
لینک کوتاه: