کمبود جهانی تراشه

شرکت‌های فناوری سازنده ماشین حساب را مقصر کمبود جهانی تراشه می‌دانند!

گزارشی حاکی از این است که شرکت‌های فناوری مختلف یک شرکت مشخص را باعث به وجود آمدن کمبود جهانی تراشه می‌دانند.

توضیحاتی که در خصوص مسئله کمبود جهانی تراشه ارائه می‌شود، همواره مبهم و متفاوت بوده‌اند ولی گزارش جدیدی از یک عامل کمبود تراشه که هیچ‌کس انتظارش را ندارد خبر می‌دهد.

به گزارش DigiTunes، شرکت‌های فناوری بزرگ یک شرکت را عامل کمبود جهانی تراشه می‌دانند؛ شرکت «تگزاس اینسترومنتس» (Texas Instruments) که پیش‌تر ماشین حساب نموداری تولید می‌کرد.

امروزه تگزاس اینسترومنتس فعالیت‌هایی فراتر از تولید ماشین حساب انجام می‌دهد و با نگاهی کوتاه به وب‌سایت آن می‌توان محصولات آن نظیر کنترلرهای PWM و… را مشاهده کرد.

مهم‌تر از همه این است که این شرکت به‌عنوان تولییدکننده‌ی تراشه‌های آنالوگ که در انجام فعالیت‌هایی نظیر تنظیم ولتاژ کامپیوترها نقش دارند، شهرت پیدا کرده است.

گفته می‌شود یکی از شرکت‌هایی که تگزاس اینسترومنتس را متهم کرده، «شرکت صنایع نیمه‌رسانای تایوان» (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company یا به اختصار TSMC) است که بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده‌ی قطعات نیمه‌رسانا به حساب می‌آید و برای شرکت‌هایی مسیر اپل، انویدیا و AMD و شرکت‌های بسیاری دیگری خارج از دنیای رایانه‌ها، تراشه تولید می‌کند.

با توجه به این گزارش، TSMC می‌گوید که تگزاس اینسترومنتس که رهبر بازار تراشه‌های آنالوگ است، نوعی گلوگاه و مانع را در ارائه دسترسی به این قطعات مهم ایجاد کرده است.

طی مقاله جدیدی از رویترز که درآمدهای تگزاس اینسترومنتس طی سه‌ماهه‌ی گذشته را پوشش می‌دهد، مدیر ارشد مالی این شرکت اظهار داشته که سطح موجودی آن‌ها پایید بوده است که در نتیجه باعث شد این شرکت به اهداف خود در زمینه درآمدزایی دست پیدا نکند.

درحالی که تگزاس اینتسرومنتس ممکن نیست که به تنهایی علت به وجود آمدن کمبود جهانی تراشه باشد، نمونه‌ای است که نشان می‌دهد زنجیره‌های تامین چقدر راحت می‌توانند آسیب‌پذیر باشند.

کسب و کار پردازنده‌ها در حال حاضر با فشار زیادی دست و پنجه نرم می‌کند. با رشد چشمگیر فروش رایانه‌های شخصی، استفاده از گوشی‌های هوشمند و کمبود مراکز داده‌ی سرویس‌های آنلاین طی پاندمی کرونا، تقاضا برای پردازنده‌ها از ظرفیت تولید تولیدکنندگان پیشی گرفته است. در نتیجه کمبود تراشه برای تولید رایانه‌های شخصی، کنسول‌های بازی، خودروها و سایر محصولات چالشی بزرگ را به وجود آورده و کند شدن رشد بازار این محصولات را به دنبال داشته است.

به همین ترتیب، سامسونگ به‌تازگی تعویق عرضه‌ی تراشه‌های نسل جدید خود تا سال ۲۰۲۲ را رسماً اعلام کرد و رقیب اصلی آن یعنی TSMC در نیز ماه آگوست از تاخیر در عرضه‌ی فناوری مشابه خبر داده بود. پیش‌بینی می‌شود که کمبود جهانی تراشه تا سال ۲۰۲۳ ادامه پیدا کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا