طبق گزارشهای منتشر شده، شرکت AMD سری پردازنده رایزن ۴۰۰۰ را مبتنی بر ذن ۳، در سال جاری با نام ورمیر به بازار عرضه خواهد کرد. احتمال دارد که این پردازندهها، با مادربردهای دارای تراشه مجهز به سوکت AM4 نظیر X570 و X470 سازگاری داشته باشند.
پیشبینی میشود که این تراشهها توجهات زیادی را به خود جلب کنند. هنوز اطلاعات زیادی از این نوع پردازنده در دسترس نیست اما تاریخ عرضه آنها برای سال ۲۰۲۰ تعیین شده است و قرار است این خانواده جایگزین خانواده رایز ۳۰۰۰ شوند که در نوع خود بسیار موفق ظاهر شدهاند.
طبق ادعای شرکت XMG، احتمالا این پردازندههای جدید AMD با مادربردهای دارای سوکت AM4 سازگاری داشته باشند. این شرکت که سازنده لپتاپ APEC 15، قرار است محصولی مجهز به مجهز به ۱۶ هستهی پردازشی و ۳۲ ترد، به بازار عرضه کند.
رایزن ۴۰۰۰ همچنین توانایی پشتیبانی از چیپست B450 را داشته و با توجه به پشتیبانی از پردازندهها از AM4، میدانیم که این سوکت تا مدتها جزو محصولات رده بالای بازار محسوب خواهد شد و به این زودیها کنار گذاشته نمیشود. پردازندههای سری رایزن ۴۰۰۰ در آینده از طریق مایکروسافت آپدیت با چیپست B450 سازگار خواهند شد.
همچنین یکی از کارکنان شرکت XMG در ردیت مدعی شده است که بسیاری از تولیدکنندگان مادربرد قصد دارند تنوع محصولاتی که از سوکت AM4 استفاده میکنند را افزایش داده تا از این طریق بتوانند از پردازندههای نسل بعدی دسکتاپ AMD، بهتر پشتیبانی کنند. همچنین با اقدامی نظیر این، مادربردهای تولیدی میتوانند بهتر از پردازندههای شتابیافته سری رایزن ۴۰۰۰ که Renoir نام دارند پشتیبانی کنند. تمامی این اطلاعات توسط برگه مشخصات فنی لپتاپ XMG APEX 15 تأیید شدهاند.
از جمله ویژگیهای لپتاپ XMG APEX 15 میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
برخورداری از سوکت AM4 با درجهبندی ۶۵ وات برای توان طراحی حرارتی (TDP) بهمنظور پشتیبانی از پردازندههای سری رایزن ۳۰۰۰ AMD.، چیپست AMD B450.، پشتیبانی رسمی از پردازنده مرکزی AMD Ryzen 9 3900 با ۱۲ هسته پردازشی و ۲۴ ترد، امکان ارتقاء پردازنده مرکزی به AMD Ryzen 9 3950X با ۱۶ هسته پردازشی و ۳۲ ترد و توان طراحی حرارتی ۶۵ وات بههنگام بهرهگیری از فناوری Eco-Mode برای کاهش توان طراحی حرارتی، عرضه با کارتهای گرافیک RTX 2070 و RTX 2070 انویدیا، دارای دو اسلات DDR4 SO-DIMM.، دارای دو اسلات M.2 SSD با پشتیبانی از NVMe و SATA .
عدم وجود هیچگونه حافظه گرافیکی مجتمع یا هیبریدی، دارای تنوع مناسبی از درگاهها شامل HDMI 2.0 و DisplayPort 1.4 و Ethernet و چندین درگاه USB.، باتری قابلتعویض با ظرفیت ۶۲ واتساعت، صفحهکلید با اندازه کامل شامل کلیدهای NumPad و نور پسزمینه RGB.، صفحهنمایش ۱۵.۶ اینچ مات فول HD با نرخ نوسازی (رفرش ریت) ۱۴۴ هرتز، پشتیبانی از استاندارد وایفای ۶.
همچنین علاوه بر موارد ذکر شده، لپتاپ مذکور از سری لپتاپهای گیمینگ است که طراحی کلاسیکی دارد. این لپتاپ مجهز به مادربرد دارای چیپست B450 که از سوکت AM4 بهره میگیرد، است. بر اساس اطلاعات منتشرشده توسط XMG، این مادربرد در آینده بهروزرسانی جدیدی برای BIOS دریافت کند. پیشبینی میشود این بهروزرسانی بعد از عرضه پردازندههای مبتنیبر معماری ذن ۲ منتشر خواهد شد. این لپتاپ از سری لپتاپهای رده بالایی محسوب میشود که پردازنده قدرتمند Ryzen 9 3950X با ۱۶ هسته و ۳۲ ترد در آن استفاده شده است. بهترین پردازندهای که میتواند برای این محصول جایگزین مدل فعلی شود، مدل Ryzen 9 4950X است که تا زمان اعلام رسمی AMD، فعلا به عنوان نام پرچمدار این مجموعه انتخاب شده است.
پیشبینی میشود AMD پرچمدار جدیدش را با لیتوگرافی ۷ نانومتری تولید کرده و به گونه ای آن را طراحی کند که با مصرف همان انرژی پردازنده فعلی و یا حتی کمتر، بتواند توان پردازشی بالاتری از خود به نمایش بگذارد.
با پشتیبانی مادربردهای AM4 مبتنیبر چیپست B450 از پردازندههای سری رایزن ۴۰۰۰ در بروزرسانی جدید، انتظار میرود این قابلیت برای مادربردهای رده بالاتری که دارای چیپستهای X470 و X570 و B550 هستند نیز فعال شود.
طبق پیشبینیهای انجام شده، ممکن است خانواده رایزن ۴۰۰۰ آخرین نسل از پردازندههای مبتنیبر معماری ذن AMD هستند که از سوکت AM4 پشتیبانی میکنند و انتظار داریم پردازندههای نسل جدید سری رایزن ۵۰۰۰ که قرار است مبتنیبر معماری ذن ۴ باشند به استفاده از سوکت و چیپست جدیدی روی بیاورند. البته حتی اگر رایزن ۵۰۰۰ نیز از AM4 پشتیبانی نکند، باید پشتیبانی طولانیمدت AMD از این سوکت را تحسینبرانگیز بهشمار بیاوریم، چراکه این سوکت در سال ۲۰۱۷ معرفی شد و هنوز هم تحت پشتیبانی قرار دارد.
لینک کوتاه: