سامسونگ الکترونیکس که این روزها برای بسیاری از شرکتهای تولیدات هوشمند، قطعات مختلف میسازد، قصد دارد تا با بهکارگیری بیشترین سرمایه و فعالیتهای اجرایی بیشتر، رقیبی برای شرکتی تایوانی TSMC در حوزه تولید تراشه باشد.
سامسونگ الکترونیکس بهتازگی از ساخت کارخانه جدید نیمههادی خود اخباری منتشر کرد. این کارخانه جدید، بهمنظور توسعه خط تولید پنج نانومتری، در پیونگ تائک کره جنوبی ساخته خواهد شد.
اخبار جدیدی که از ساخت کارخانه نیمههادی سامسونگ الکترونیکس منتشر شدهاند، این نوید را میدهند که قرار است با تکیهبر فناوری فوقفرابنفش یا EUV، تراشههایی ۵ نانومتری تولید شوند و ظرفیت شرکت در بازار روبهرشد چنین قطعاتی افزایش یابد. سامسونگ الکترونیکس پیشبینی کرده است چنین تراشههایی میتوانند در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ میلادی، در حوزههای مختلف بهصورت انبوه مورد استفاده قرار گیرند.
بهگفته ای. اس. جونگ، مدیر زیرمجموعه پیمانکاری تولید تراشه شرکت سامسونگ، این حرکت جدید، هم امکان حضور در بازارهای جدید را برای سامسونگ فراهم کرده و هم باعث توسعه کسبوکار تولید تراشه میشود. کرهایها قصد دارند برنامههای جدید خود را برای نیمههادیهای سیستمی، در مسیر پروژه ۱۳۳ تریلیون وون معادل ۱۰۸ میلیارد دلاری قرار دهند. کرهایها اعلام کردهاند بودجهای معادل با این رقم را تا سال ۲۰۳۰ در صنعت مورداستفاده قرار خواهند داد. همچنین قرار است این بودجه تا سال ۲۰۲۵ میلادی تا حداکثر ۱۳ تریلیون وون، در فناوری نمایشگرهای کوانتوم دات سرمایهگذاری شود.
مدیرعامل سامسونگ الکترونیکس، کیم کینام، در تاریخ مارس ۲۰۲۰ اذعان داشت این شرکت کرهای از رقیب تایوانی خود یعنی TSMC چیزی کم ندارد. او معتقد بود بسیاری از مشتریان برای تامین قطعات موردنیاز خود به سامسونگ الکترونیکس مراجعه میکنند. او همچنین اعلام کرد شرکت سامسونگ الکترونیکس قصد دارد پیشرفت در این حوزه را تا جایی ادامه دهد که بتواند پرچمدار و رهبر شرکتهای همرده خود شود.
اولین زمزمهها در رابطه با رقابت سامسونگ با شرکت تایوانی TSMC در سال ۲۰۱۹و با اعلام استخدام بیش از هزار کارمند جدید و افزایش سرمایهگذاری در حوزه تراشههای منطقی توسط این شرکت، بهگوش رسید. سامسونگ اعلام کرد با طرح یک دِدلاین تا سال ۲۰۳۰، قصد دارد تا به تولیدکننده شماره یک بازار تبدیل شوند. در رابطه با همین موضوع، سامسونگ تصمیم دارد تا ۱۱۶ میلیارد دلار در صنعت سیلیکون، بهمنظور تصاحب سهم بیشتری از بازار نسبت به شرکتهایی چون کوالکام و انویدیا، سرمایهگذاری کرده و به رقابت با TSMC و اینتل بپردازد.
البته لازم به ذکر است کارخانهای که در همین مقاله از ساخت آن سخن بهمیان آمد، اولین کارخانه سامسونگ نیست که قرار است در حوزه ساخت تراشههای ۵ نانومتری فعالیت کند، کارخانه دیگری نیز در هواسونگ وجود دارد که در زمینه تولید همین تراشهها برای سامسونگ فعالیت میکند. کارخانه جدید قرار است از تاریخ ژوئن سال جاری میلادی به مدار تولید وارد شود. گفتنیست که پروسه بررسی خروجی و بازدهی تولید کارخانهها به فرایندهای متعددی نیاز دارد که باعث میشود این شرکت کرهای ۶ ماه دیرتر از شرکت TSMC به بازار تجاری تراشه وارد شود. انتظار میرود اولین تراشههای ساخت این کارخانه، در انتهای سال ۲۰۲۰ یا ابتدای سال ۲۰۲۱ به بازار وارد شوند.
تراشههای جدید سامسونگ قرار است ۲۵ درصد کوچکتر از تراشههای مشابه ۷ نانومتری باشند. این تلاش برای بهبود سایز تراشهها، فرصتهای همکاری زیادی را برای سامسونگ رقم میزند. برای مثال، بهتازگی شرکت کوالکام برای تولید تراشه مودم X60 5G، تصمیم گرفته است تا با سامسونگ همکاری کرده و از فناوری تولید ۵ نانومتری آن استفاده کند.
علاوهبر جدیت در مسیر تولید تراشههای ۵ نانومتری، سامسونگ قصد دارد تا در زمینه تولید تراشههای ۳ نانومتری نیز حرفی برای گفتن داشته باشد. خط تولید این روش قرار است تا سال ۲۰۲۱ راهاندازی شود. درصورتیکه سامسونگ موفق به راهاندازی چنین خط تولیدی شود، از لحاظ تجاری با TSMC به برابری خواهد رسید. دراینصورت هردو شرکت میتوانند تا سال ۲۰۲۲ تراشههای ۳ نانومتری را به تولید انبوه برسانند.
لینک کوتاه: