نمایشگر QD-OLED

سامسونگ قصد دارد نمایشگر QD-OLED تولید کند

به نظر می‌رسد کمپانی سامسونگ قصد دارد تا پنل‌های بهینه‌ترشده‌ نسل بعدی را با نام نمایشگر QD-OLED جایگزین نمایشگرهای مرسوم OLED کند.

مدتی پیش، گزارش‌هایی منتشر شد که خبر می‌داد شرکت سامسونگ قصد دارد تولید نمایشگرهای دارای پنل LCD را در چین و کره‌جنوبی، فقط تا پایان سال ۲۰۲۰ ادامه داده و پس از آن تولید این پنل‌ها را متوقف کند. به‌نظر می‌رسد این تصمیم به سبب کاهش شدید تقاضا برای پنل‌های LCD اتخاذ شده است.

گزارش‌های جدیدی که در خبرگزاری‌ها به‌ثبت رسیده‌اند، نشان می‌دهند سامسونگ قصد دارد تا پنل‌های بهینه‌ترشده‌ نسل بعدی QD-OLED را جایگزین نمایشگرهای مرسوم OLED کند. در این گزارشات آمده است که سامسونگ بیش از هرچیزی تمرکز خود را بر روی تولید این نوع پنل‌های جدید گذاشته است. تحقیقات نشان می‌دهند عمر مفید پنل‌های QD-OLED، یک‌میلیون ساعت گزارش شده‌اند و از تکنولوژی جدیدتری نسبت به پنل‌های قدیمی OLED، بهره می‌برند. یکی از نکات مثبت این پنل‌های نسل جدید، استفاده از فسفید ایریدیم به‌جای کادمیوم است، چرا که استشمام کادمیوم برای انسان بسیار خطرناک است.

افزون بر مورد ذکرشده، نمایشگر QD-OLED برتری‌های بی‌شماری نسبت به پنل‌های OLED دارد، از جمله این برتری‌ها می‌توان به برخورداری از گاموت یا طیف رنگی وسیع‌تر و بهبود عملکرد نمایشگر در میزان ارائه‌ روشنایی تصویر اشاره کرد. گفتنی‌ست تکنولوژی تولید پنل‌های قدیمیOLED  با کوانتوم دات ادغام شده بود که بر طبق آن، پنل‌های OLED با برخورداری از توانایی انعکاس یک نور، هزینه‌های تولید را به‌حد زیادی کاهش دادند. حال در پنل‌های نسل جدید QD-OLED، با بهره‌گیری دوباره از این تکنولوژی، هزینه‌های تولید، حتی بیشتر از هزینه‌های تولید OLED کاهش یافته‌اند.

در ماه اکتبر، شرکت سامسونگ با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که برای تبدیل خط تولید LCD در یکی از مجموعه کارخانه‌های کره‌جنوبی، به خط تولید نمایشگرهای کوانتوم دات، چیزی حدود ۱۱ میلیارد دلار بودجه درنظر گرفته شده است. گفته می‌شود که پنل‌ QD-OLED، یکی از محصولاتی‌ست که تکنولوژی‌های به‌کار رفته در آن می‌تواند در بسیاری از محصولات آینده کاربرد داشته باشد، اما با این حال همچنان یک محصول آزمایشگاهی محسوب شده و برای اینکه به مرحله انبوه‌سازی برسد باید مسیر طولانی‌تری را طی کند.

بزرگترین مشکل نمایشگر QD-OLED که به نسبت پنل‌های OLED به‌صرفه‌تر بوده و هزینه تولید کمتری دارد، نداشتن خط تولید برای انبوه‌سازی‌ است. البته پیش‌بینی می‌شود شرکت سامسونگ با سابقه درخشانی که در این امر دارد، در مدت زمانی کمی بتواند چنین مشکلی را برطرف کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا