هوش مصنوعی

 سند نقشه راه هوش مصنوعی  رونمایی شد

 

سند نقشه راه هوش مصنوعی و طرح زیرساخت آزمایشگاهی هوش مصنوعی رونمایی شدند.

به گزارش سیار نیوز، هم‌زمان با ایام دهه مبارک فجر، آیین رونمایی از پروژه‌های پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات شامل تدوین سند نقشه راه هوش مصنوعی و طرح زیرساخت آزمایشگاهی هوش مصنوعی (در حوزه خط و زبان فارسی) انجام شد.

این مراسم با حضور ستار هاشمی، معاون نوآوری و فناوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، مادر و خواهر شهید گران‌قدر مهندس مهدی اژدری از شهدای مرکز تحقیقات مخابرات ایران برگزار شد.

درهمین راستا، معاون نوآوری و فناوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این مراسم با تأکید بر توسعه زیرساخت‌های ارتباطی نسل پنجم ارتباطی به منظور افزایش سهم هوش مصنوعی در اقتصاد و توسعه آن گفت: یکی از موضوعاتی که با آن مواجه هستیم بحث اقتصاد دیجیتال و سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی است.

هوش مصنوعی از مولفه های اصلی ایجاد اقتصاد دیجیتال در جهان

وی با بیان اینکه هوش مصنوعی یکی از مؤلفه‌های کلیدی در شکل‌گیری اقتصاد دیجیتال در جهان است گفت: طبق آمار صرفاً سهم اقتصاد هوش مصنوعی را بالغ‌بر ۱۵ درصد در سال ۲۰۳۰ پیش‌بینی می‌کنند؛ بنابراین می‌بینیم که این حوزه نیازمند توجه، برنامه‌ریزی جدی با نگاه رو به آینده است.

هاشمی در ادامه با تأکید بر اینکه بحث هوش مصنوعی به‌خودی‌خود موضوعیت ندارد گفت: برای افزایش سهم هوش مصنوعی در اقتصاد و توسعه آن به ‌طور جدی نیازمند توسعه زیرساخت‌های ارتباطی نسل پنجم ارتباطی هستیم. ۵G صرفاً یک زیرساخت ارتباطی نیست بلکه یک زیست‌بوم و اکوسیستم است که مؤلفه‌ها و بازیگران متعددی دارد و شکل‌گیری آن باعث می‌شود همه مولفه‌های وابسته به آن شکل بگیرند و رشد کنند و بشر از ظرفیت فراوانی که ایجاد می‌شود بهره‌مند شود.

لزوم فراهم سازی آمادگی پذیرش فناوری‌های نوین

وی بابیان اینکه باید آمادگی پذیرش فناوری‌های نوین به‌ویژه در استفاده حداکثری از هوش مصنوعی در حاکمیت به‌منظور تسهیل امور را فراهم کرد، تصریح کرد: جهت‌گیری‌ ما باید در جهت پرورش نیروی انسانی متخصص در این حوزه باشد.

هاشمی با تاکید بر ایجاد هم‌افزایی میان بازیگران این حوزه و جلوگیری از موازی کاری و توجه جدی به‌ضرورت تعاملات بین‌المللی و همچنین اخلاق و حفاظت از حریم خصوصی در حوزه هوش مصنوعی گفت: فناوری به‌سرعت درحال‌توسعه است اما در حوزه رگولاتوری سرعت ما کم است و این باعث شکافی می‌شود که می تواند استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی و در کل فناوری‌های نوین را کاهش ‌دهد؛ بنابراین باید در بحث قانون‌گذاری در فناوری‌های نوین هم برنامه‌ریزی‌های لازم صورت بگیرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا