مرور ۱۰ مورد از نقطه ضعف‌های ویندوز ۱۱

مرور ۱۰ مورد از نقطه ضعف‌های ویندوز ۱۱

جدیدترین سیستم عامل مایکروسافت به دلیل طراحی زیبا و عملکرد بهبود یافته‌اش مورد تحسین قرار گرفته است. اما بعضی از کاربران به برخی محدودیت‌های موجود در آن ایراد وارد کرده‌اند. در این مطلب سیار نیوز به مواردی که می‌توان از آن‌ها به عنوان کاستی‌های ویندوز ۱۱ نام برد خواهیم پرداخت.

۱- نیازمندی‌های سخت افزاری ویندوز ۱۱

نیازهای سخت افزاری ویندوز ۱۱ بسیار مورد توجه و انتقاد قرار گرفته است. این مسئله مخصوصا برای افرادی که می‌خواهند سیستم فعلی خود را ارتقاء دهند مشکل ساز است. این در حالی است که مایکروسافت تمایلی به ارتقای سیستم‌های قبلی نشان نمی‌دهد و از شما می‌خواهد یک رایانه جدید با سیستم عامل ویندوز ۱۱ تهیه کنید. به نظر می‌رسد مایکروسافت به سازندگان کامپیوترهای DIY علاقه‌مند نیست و هنوز هیچ گزینه ای برای خرید مستقل ویندوز ۱۱ مانند ویندوز ۱۰ ارائه نکرده است. بنابراین افرادی که به دنبال ارتقاء از ویندوز ۷ یا تبدیل رایانه‌شان به یک سیستم جدید هستند، ابتدا باید ویندوز ۱۰ را نصب کنند و سپس مراحل ارتقاء آن به ویندوز ۱۱ را به صورت رایگان طی کنند.

نیازهای سخت افزاری ویندوز ۱۱
نیازهای سخت افزاری ویندوز ۱۱ متناسب با امکاناتش نیست

اگر بخواهیم منصف باشیم، بسیاری از تجهیزات سخت افزاری مورد نیاز ویندوز ۱۱ به طور شگفت انگیزی پایین هستند؛ سی پی یو یک گیگا هرتز، رم ۴ گیگا بایت و حافظه ۶۴ گیگا بایتی حداقل منابع سخت افزاری برای نصب و استفاده از ویندوز جدید مایکروسافت هستند. در حقیقت مشکل اصلی مربوط به شرایط خاصی است که برای این سخت افزارها در نظر گرفته شده است:

  • سی پی یو باید جدید و حداکثر متعلق به سه سال پیش باشد.
  • کامیپوتر شما باید دارای تراشه امنیتی TPM باشد.
  • سخت افزار کامپیوتر باید قابلیت استفاده از Secure Boot را داشته باشد.

البته دو مورد آخر مدت‌هاست که روی رایانه‌های شخصی استفاده می‌شوند.

۲- تغییر برنامه‌های پیش فرض در ویندوز ۱۱ بسیار سخت است

در ویندوز ۱۱ برای تنظیم برنامه پیش فرض باید هر نوع فایل را به صورت جداگانه به برنامه ای که می‌خواهید برای آن استفاده کنید اختصاص دهید. یعنی مثلا برای تنظیم CyberLink PhotoDirector به عنوان برنامه عکس پیش‌فرض، باید برای همه عکس‌ها انواع فایل‌ها و پروتکل‌هایی را که مرورگر وب با آن‌ها سروکار دارد مانند BMP، DNG، JPG، PNG، TIFF، NEF به صورت جداگانه این کار را انجام دهید.

چرا باید تنظیمات پیش فرض یک برنامه تا این حد پیچیده باشد؟ خوشبختانه طبق گزارش‌ها، مایکروسافت در حال کار بر روی به‌روزرسانی‌هایی برای ویندوز ۱۱ است که به شما امکان می‌دهد به راحتی مرورگر پیش‌فرض را تنظیم کنید که امیدواریم به عکس‌ها و دیگر انواع فرمت‌ها نیز تعمیم یابد.

تغییر برنامه‌های پیش فرض ویندوز ۱۱
تغییر برنامه‌های پیش فرض فرایندی زمانبر است

۳- در ویندوز ۱۱ باید یک حساب کاربری مایکروسافت داشته باشید

برای اجرای نسخه Home ویندوز باید به یک حساب کاربری مایکروسافت وارد شوید. این کار دارای مزایای متعددی مانند ورود به سیستم برای Office، پشتیبان گیری در OneDrive، تنظیمات همگام‌سازی بین چندین دستگاه، رمزگذاری تمام دیسک برای درایو سیستم و امکان نصب مجدد ویندوز بدون شماره سریال است.

نکته اینجاست که شما یک کاربر مک را پیدا نمی‌کنید که برای استفاده از رایانه خود به حساب اپل وارد شود. همچنین برای استفاده از کروم بوک نیازی به داشتن حساب گوگل نخواهید داشت. نکته جالب این است که فقط در نسخه Home ویندوز ۱۱ به چنین کاری نیازی دارید و در دیگر نسخه‌های ویندوز خبری از این الزام نیست.

۴- عدم کارایی منوی استارت در ویندوز ۱۱

تقریباً در هر نسخه جدید ویندوز، دکمه استارت با تغییراتی بزرگ مواجه می‌شود. تغییرات این منو در ویندوز ۱۰ با استقبال بسیار خوبی مواجه شد. میتوان در مقایسه با سیستم عامل‌های مک و کروم از این نظر به مایکروسافت نمره قبولی داد. در ویندوز ۱۰، داشتن همه چیز در گوشه پایین سمت چپ به این معنی است که این منو برنامه‌های در حال اجرا در وسط صفحه را نمی‌پوشاند. خوشبختانه، اگر وارد تنظیمات شوید می‌توانید دکمه استارت ویندوز ۱۱ را به چپ تراز کنید.

منوی استارت ویندوز ۱۰ دسترسی راحتی به تنظیمات و پوشه‌ها را برای شما فراهم می‌کند. ضمن اینکه می‌توانید به میل خود برنامه‌های پرکاربرد و آخرین برنامه‌های نصب شده را هم در بالای آن قرار دهید.

متاسفانه همه این مزیت‌ها در ویندوز ۱۱ از بین رفته و در عوض برنامه‌ها و سندهای پیشنهادی جای آن‌ها را گرفته است. البته ظاهر کاشی مانند منوی استارت به شما اجازه اولویت‌بندی و گروه‌بندی برنامه‌ها را می‌دهد که از این نظر بسیار خوب است. مثلا برای برنامه‌های مهم‌تر می‌توانید قطعات و کاشی‌های بزرگ‌تری در نظر بگیرید. این ویژگی به خصوص برای صفحه نمایش‌های لمسی بسیار مناسب است.

منوی استارت ویندوز ۱۱
منوی استارت ویندوز ۱۱ یک پسرفت در مقایسه با نسخه‌های قبلی است

۵- کم شدن کارایی نوار وظیفه ویندوز ۱۱

یک مشکل در نوار وظیفه ویندوز ۱۱ این است که دکمه استارت مرکزی آن در صورت باز شدن برنامه‌های زیاد به سمت چپ صفحه نمایش متمایل می‌شود. خوشبختانه برای این مسئله راه حل مناسبی وجود دارد. با رفتن به تنظیمات نوار وظیفه می‌توانید تراز سمت چپ را تغییر دهید. به این ترتیب، دکمه استارت در یک نقطه قابل پیش‌بینی باقی می‌ماند.

دکمه برنامه‌ها در نوار وظیفه اطلاعات کمتری ارائه می‌کنند. مشابه نحوه عملکرد آن در macOS، آن‌ها به وضوح به شما نشان نمی‌دهند که کدام برنامه‌ها در حال اجرا هستند و کدام یک فقط پین شده‌اند. این آیکون‌ها نمی‌توانند پیشرفت دانلودها یا پردازش‌ها را مانند برنامه‌های ویندوز نشان دهند. در نهایت نوار وظیفه ویندوز ۱۱ به‌اندازه کافی از درگ و دراپ کردن پشتیبانی نمی‌کند؛ هرچند گزارش‌ها حاکی از آن است که مایکروسافت در به‌روزرسانی‌های آینده این مشکل را رفع می‌کند.

نوار وظیفه ویندوز ۱۱
در نسخه های قبلی، کارایی نوار وظیفه بیشتر بود

۶- ویندوز ۱۱ شما را مجبور به استفاده از مرورگر Edge می‌کند

برخی کاربران ویندوز ۱۱ از این شکایت می‌کنند که در این سیستم عامل مجبور هستند از مرورگر Microsoft Edge استفاده کنند. این شکایات سر و صدای زیادی به پا کرده اما باید گفت شما می‌توانید در ویندوز از هر مرورگری که می‌خواهید استفاده کنید. اگرچه برخی از عملکردهای محدود سیستم عامل مانند ویژگی‌های جستجوی داخلی و آب و هوا به طور خودکار Edge را باز می‌کنند.

از طرفی طراحی و امکانات Edge هم نسبت به کروم و فایر فاکس به روزتر است. ضمنا می‌توانید مرورگر پیش‌فرض را در Chrome OS، iOS یا iPadOS هم تغییر دهید. در حالی که مرورگرهای زیادی در اپ استور اپل وجود دارد، کوپرتینو آن‌ها را مجبور می‌کند از مرورگر وب سافاری اپل به عنوان موتور رندر اصلی وب استفاده کنند. بنابراین شاید انتقاداتی که از این منظر به مایکروسافت وارد می‌شود چندان منصفانه نباشد.

مرورگر Microsoft Edge ویندوز ۱۱
نمایی از مرورگر Microsoft Edge

۷- نبود Action Center در ویندوز ۱۱

Action Center در ویندوز ۱۰ یکی از بهترین تغییرات ویندوز برای سالیان متمادی بود که متاسفانه در ویندوز ۱۱ وجود ندارد. این بخش با مجموعه‌ای از تنظیمات جداگانه و پنل‌های اعلان مانند آنچه در macOS وجود دارد جایگزین شده است. مثلا با کلیک کردن روی باتری فقط اطلاعات باتری نشان داده نمی‌شود یا با کلیک روی Wi-Fi تنظیمات Wi-Fi و شبکه‌های موجود باز نمی‌شوند. Action Center ویندوز ۱۰ تنظیمات سریع و اعلان‌ها را در یک پنل راحت و قابل تنظیم ترکیب می‌کرد که بر کارایی آن می‌افزود.

Action Center ویندوز
خبری از Action Center در این نسخه از ویندوز نیست

۸- ویندوز ۱۱ برای تبلت‌ها یک گام به عقب محسوب می‌شود

در ویندوز ۱۱ برخی از قابلیت‌ها مانند لغزاندن انگشت از بالا به پایین برای بستن یک برنامه یا کشیدن انگشت از سمت راست به داخل برای باز کردن Action Center از بین رفته است. البته حرکات سه انگشتی جدیدی برای minimize یک برنامه یا باز کردن پنجره آن وجود دارد. ولی استفاده از این قابلیت‌ها با توجه به نوع قرارگیری تبلت‌ها در دست کاربر چندان آسان نیست.

یکی دیگر از مشکلات ویندوز جدید این است که چندان برای کار با تبلت‌ها سازگار نشده است. مثلا با اشاره به یک باکس متنی انتظار دارید کیبورد صفحه نمایش باز شود ولی این اتفاق نمی‌افتد و مجبور هستید خودتان آن را اجرا کنید. البته احتمالا این ایرادات در آپدیت‌های بعدی ویندوز برطرف خواهد شد.

ویندوز ۱۱ و تبلت‌ها
ویندوز ۱۱ فعلا چندان برای تبلت‌ها مناسب نیست

۹- ویندوز ۱۱ هنوز به آنتی ویروس نیاز دارد

Windows Defender که در ویندوز ۱۱ به Microsoft Defender  تغییر نام داده است طی چند سال اخیر بسیار بهبود یافته و امنیت ویندوز ۱۱ را بهبود می‌بخشد. اما هنوز آنقدر قوی نیست که بتواند شما را از نصب یک نرم افزار آنتی ویروس مستقل بی نیاز کند.

۱۰- ویندوز ۱۱ خلاقانه نیست

زمانی که ویندوز ۸ معرفی شد انتقادات زیادی را به جان خرید و صدمه بزرگی به شهرت مایکروسافت وارد آمد . اما می‌توان گفت که این نسخه از ویندوز حداقل دارای تغییرات جسورانه‌ای در مسیر سیتم عامل‌ها بود. جدا از موارد‌ اندکی مانند Snap Layouts، ویندوز ۱۱ در ساده‌ترین حالت شبیه سیستم عامل کروم و macOS است. این دلیل خوبی برای ارتقاء کلی یک سیستم عامل نیست.

در واقع باید گفت اگر قصد ساخت یک شبیه ساز سیستم عامل کروم برای پیشروی در بازار آموزش را داشتند نیازی نبود محصول اصلی خود را شبیه آن کنند بلکه باید یک سیستم عامل جداگانه ایجاد می‌کردند.

علی‌رغم همه این نکات، ویندوز ۱۱ هنوز هم چیزهای جالبی برای دوست داشتن دارد: لبه‌های پنجره‌ها که به نحو زیبایی گرد شده، طراحی شفاف و روان، Snap Layouts، ابزارک‌ها، قابلیت اجرای برنامه ‌اندروید و بهبود اجرای بازی‌های رایانه‌ای.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا