شیوع ویروس کرونا تمام دنیا و صنایع مختلف را تحت تاثیر خود قرار دهد. به نظر میرسد بازارهای کامپیوترهای شخصی نیز از گزند این ویروس در امان نبوده است.
هماکنون سراسر جهان در وضعیتی مشابه از لحاظ شیوع بیماری کرونا بهسر میبرند و تاثیراتی که شیوع این ویروس بر بازارهای مختلف جهانی گذاشتهاست، غیرقابل انکار است. از جمله تاثیرات منفی این ویروس میتوانیم به کاهش نرخ عرضه رایانههای شخصی اشاره کنیم. طبق جدیدترین گزارشی که از مؤسسه پژوهشی کانالیز منتشر شدهاست، میزان عرضه کامپیوترهای شخصی در سه ماهه اول سال جاری با کاهشی ۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبهرو شدهاست.
گزارشها نشان میدهند از سال ۲۰۱۶ میلادی، این اولین بار است که نرخ عرضه رایانههای شخصی تا این حد افت داشتهاست و در مقابل تولیدکنندگان با افزایش تقاضای کاربران مواجه شدند. به گزارش کانالیز، به دلیل شیوع بیماری کرونا و تعطیلی بسیاری از مشاغل و مراکز آموزشی، نرخ دورکاری و آموزش از راه دور بالا رفته و همین موضوع، سبب افزایش تقاضا برای رایانههای شخصی شدهاست. از طرفی دیگر، به دلیل تامین سلامت کارکنان شرکتهای تولید رایانههای شخصی، بسیاری از خطوط تولید این شرکتها تعطیل شدند و طبیعیست که در چنین شرایطی میزان تولیدات در دسترس، از میزان تقاضا کمتر باشد و نرخ عرضه رایانههای شخصی را با افت شدید روبهرو کند.
مدیر بخش تحقیقات در مؤسسه کانالیز در رابطه با این موضوع اذعان داشتهاست که به دنبال شیوع ویروس کرونا و تعطیلیهایی که در پی داشت، صنعت تولید رایانههای شخصی شرایط عجیبی را تجربه میکند. او بیان کرد که بسیاری از شرکتها و فروشگاههای عرضه کننده محصولات، در سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۰ بهسرعت موجودیشان تمام شد. علاوه بر این معضل، تولیدکنندگان رایانههای شخصی، در زمینه تامین پردازندههای اینتل نیز به مشکل برخوردند، مشکلاتی که بهدلیل انتقال نهچندان مناسب پردازندههای اینتل به لیتوگرافی ۱۰ نانومتری اتفاق افتادند. بعد از تعطیلی کارخانههای تولیدی چین، تامین پردازندههای اینتل بهمراتب سختتر شد.
کنالیز اعلام کرد که این روند افزایش تقاضا، کم کم با کاهش روبهرو خواهد شد. به گفته یکی از کارشناسان این مؤسسه، با شرایط اقتصادی کنونی تعداد کمی از کسبوکارها حاضر به تجهیز دفاتر خود میشوند و درعین حال بسیاری از شرکتها و منازل به تازگی مجهز به محصولات جدید شدهاند. همچنین با افزایش شمار افراد بیکار این تقاضاها به مرور کمتر خواهندشد.
باوجوداین، عملکرد تولیدکنندگان رایانههای شخصی در مقایسه با سال پیش تغییری چندانی نداشتهاست. لنوو که همیشه در جدول مقایسه میزان عرضه کالا نسبت به دیگر شرکتها پیشتاز است، این بار نیز با عرضه ۱۲.۸ میلیون دستگاه به بازار، همچنان مقام اول را در بازار عرضه رایانههای شخصی، در اختیار دارد. اچپی و دل، بهترتیب با عرضه ۱۱.۷ و ۱۰.۵ میلیون دستگاه به بازار، رتبههای دوم و سوم را از آن خود کردند. طبق آمار منتشر شده از مؤسسه کانالیز، بیشترین افت در بازار عرضه کالا، متعلق به شرکت اپل است. در سه ماه اول سال جاری که معیار اندازهگیری نرخ عرضه رایانههای شخصیست، تعداد رایانههایی که اپل به بازار عرضه کردهاست، تا حدود ۲۰ درصد افت کرده و به ۳.۲ میلیون واحد رسیدهاست.
لینک کوتاه: