اسپیس‌اکس

فضانوردان اسپیس‌اکس به رکورد جدیدی دست پیدا کرده‌اند

چهار فضانورد اسپیس‌اکس در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شده‌اند به رکورد گذراندن بیشترین روز در فضا در تاریخ آمریکا دست پیدا کنند.

فضانوردان ناسا «مایکل هاپکینز» (Michael Hopkins)، «ویکتور گلاور» (Victor Glover) و «شانون واکر» (Shannon Walker) و و فضانورد JAXA «سویچی نوگوچی» (Soichi Noguchi) در ۱۶ نوامبر ۲۰۲۰ (۲۵ آبان ۱۴۰۰) با فضاپیمای Crew Dragon Resilience اسپیس‌اکس به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) فرستاده شدند.

اقامت آن‌ها در پایگاه اکنون به بیش از ۸۴ روز رسیده و این بدین معنی است که رکورد گذراندن بیشترین روز در فضا توسط خدمه‌ای فرستاده شده توسط یک فضایپمای ایالات متحده‌ی آمریکا را به دست آورده‌اند که پیش‌تر در اختیار خدمه‌ی فضاپیمای آپولو قرار داشت که در ۸ فوریه‌ی ۱۹۷۴ به ایستگاه اسکای‌لب فرستاده شده بودند.

خدمه‌ی اسکای‌لب ۴ (Skylab 4) شامل «جرالد کار» (Gerald Carr)، «ادوارد گیبسون» (Edward Gibson) و «ویلیام پوگ» (William Pogue) می‌شد و ۴۷ سال پیش بود که با فضاپیمای آپولو بر ایستگاه فضایی اسکای‌لب فرود آمدند.

به همین مناسبت خدمه‌ی ماموریت اسپیس‌اکس و ناسا که حال دستاورد تازه‌ای را رقم زده‌اند، با ادوارد گیبسون که تنها عضو باقی‌مانده از ماموریت اسکای‌لب ۴ است به گفت‌وگو پرداخته‌اند.

این رکورد برای بیش از ۴ دهه به دلایل متعددی همچنان در اختیار خدمه‌ی اسکای‌لب باقی مانده بود؛ اول از همه «شاتل فضاییِ» برنامه‌ی آپولو که از ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۱ فعالیت آن جریان داشت، تنها در بازه‌های زمانی کوتاه در مدار باقی می‌ماند و طولانی‌ترین ماموریت آن – STS-80 در نوامبر ۱۹۹۶ – تنها ۱۷.۵ روز به طول انجامید. دوم اینکه با پایان برنامه‌ی شاتل فضایی، تنها وسیله‌ی ارسال فضانوردان به فضا از دست آمریکا رفت و این کشور مجبور به اتکا به فضاپیمای «سویوز» (Soyuz) از روسیه شد. با اجرای ماموریت‌های اسپیس‌اکس که اولین‌شان در سال ۲۰۲۰ بود، ایالات متحده‌ی آمریکا توانست باری دیگر فضانوردان را از سرزمین خود به فضا ارسال کند.

تا زمانی که فضانوردان خدمه‌ی اول (Crew-1) در ۱۸ آپریل ۲۰۲۱ (۲۹ فروردین ۱۴۰۰) از ماموریت به زمین بازگردند و جای خود را به خدمه‌ی دوم شامل دو فضانورد از ناسا، «شین کیمبرو» (Shane Kimbrough) و «مگان مک‌آرتور» (Megan McArthur)، یک فضانورد از آژانوس هوایی ژاپن (JAXA)، «آکیهیکو هوشید» (Akihiko Hoshide) و یک فضانورد از آژانس فضایی اروپا (ESA)، «توماس پسکت» (Thomas Pesquet) بدهند، به مدت زمان رکورد جدید همچنان اضافه خواهد شد.

البته طی سال‌های اخیر فضانوردان قطعاً بازه‌ها‌ی زمانی بیشتری را در یک ماموریت در فضا به سر برده‌اند. این رکورد در حال حاضر در اختیار «والری پولیاکوف» (Valery Polyakov) از روسیه قرار دارد که تقریباً ۴۳۸ روز متوالی را از سال ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۵ در ایستگاه فضایی Mir گذرانده بود. بیشترین مدت زمانی که یک فضانورد آمریکایی در فضا سپری کرده، ۳۴۰ روز توسط «اسکات کلی» (Scott Kelly) در ایستگاه فضایی بین‌المللی بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ است. این درحالی است که فضانورد ناسا «کریستینا کوچ» (Christina Koch)، با گذراندن ۳۲۸ روز در ایستگاه فضایی بین‌المللی بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰، بین بانوان رکورد بیشترین مدت زمان سپری شده در فضا را در اختیار دارد. با این حال نکته اینجا است که سه فضانورد مذکور همگی توسط فضاپیماهای روسی به فضا ارسال شده‌اند.

نظر شما درمورد رکورد جدید فضانوردان اسپیس‌اکس چیست؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/zimanew1/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home/zimanew1/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/zimanew1/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/zimanew1/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34