فناوری شارژ سریع

فناوری شارژ سریع ۵ کوالکام باتری را در ۵ دقیقه ۵۰ درصد شارژ می‌کند

شرکت کوالکام به‌تازگی از فناوری شارژ سریع جدید خود با نام Quick Charge 5 رونمایی کرد. در این فناوری توسط یک شارژر ۱۰۰ واتی باتری در عرض ۵ دقیقه ۵۰ درصد شارژ خواهد شد.

شرکت آمریکایی کوالکام مدعی شده است که با این فناوری جدید، باتری گوشی هوشمند می‌تواند در عرض ۱۵ دقیقه فول شارژ شود. طبق این ادعا، در هنگام شارژ شدن هر ۶ ثانیه، یک درصد به شارژ باتری اضافه می‎شود. سریع‌ترین راهکار شارژ در جهان، نامی‌ست که کوالکام برای این فناوری نوظهور خود انتخاب کرده و معتقد است به‌وسیله این فناوری انقلابی در شارژ کردن گوشی‌های هوشمند رخ خواهد داد.

کوالکام Quick Charge 5 را برروی یک باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی آزمایش کرد. باتری موردبحث دارای ساختار Stacked Cell یا سلول‌های انباشته بود. در این ساختار دو اسلاید به ‌نام‌های 2S و 2SnP وجود دارد که می‌توانند ۱۰۰ وات نیروی شارژ را به صورت دو ورودی ۵۰ واتی به هر سلول تزریق کنند. طبق ادعای کوالکام طراحی دو سلولی باتری سبب می‎شود تا بازدهی شارژ باتری ۷۰ درصد بیشتر از نسل قبلی و دمای دستگاه ۱۰ درجه کمتر از نسل قبلی شود. Quick Charge 4 نسل قبلی این فناوری شارژ سریع بود که حدود ۳ سال پیش از سوی کوالکام به بازار معرفی شد.

کوالکام برای این فناوری خود، قابلیت پشتیبانی از USB-PD را فراهم کرده است. به‌لطف این قابلیت می‎توان دستگاه‌های الکترونیکی بزرگ‌تر را نیز با بیشترین سرعت شارژ کرد. امکان شارژ کردن دستگاه‌های بدون قابلیت Quick Charge 5 با یک دستگاه  USB-PD Programmable Power Supply یا PPS وجود دارد چراکه با پیدا کردن توان دستگاه می‌توانند به شارژ کردن آن با حداکثر سرعت بپردازند. در رابطه با کابل USB نیز هیچ محدودیتی وجود ندارد، از این فناوری شارژ سریع حتی می‌توان در دستگاه‌های بی‌سیم نیز استفاده کرد.

از مهم‌ترین مزایایی که توسط این فناوری جدید ارائه می‎شود می‌توان گستردگی آن را نام برد. به‌تازگی شرکت‌های مختلفی به‌خصوص شرکت‌های چینی مانند اوپو و شیائومی، سعی کرده‌اند تا فناوری مشابهی به بازار معرفی کنند. اما به‌نظر می‌رسد کوالکام به‌دلیل بازار گسترده‌ای که دارد در این مسیر موفق‌تر از سایرین عمل کند. در حقیقت از محصولات کوالکام می‌توان در حوزه‌های بیشتری استفاده کرد. کوالکام تولیدکننده‌ای‌ست که همه تولیدکنندگان موبایل به مودم‌هایش احتیاج دارند، در نتیجه به‌دلیل هماهنگی میان SoCهای کوالکام با مودم‌هایش، شرکت‌ها مجبور به تهیه SoCهای ساخت این شرکت می‌شوند.

 در همین زمینه جهت هماهنگی بیشتر، ماژول‌های آنتن را باید از کوالکام تهیه کرد. بعد از خریداری این موارد، کوالکام به تولیدکننده‌ها فناوری شارژ سریع جدیدش را معرفی کرده و پیش‌بینی می‌شود درصد زیادی از تولیدکنندگان پیشنهاد این شرکت را خواهند پذیرفت. کوالکام این زمینه را برای خود فراهم کرده است که بتواند فناوری شارژ سریع را به‌عنوان یک گزینه مهم در تمام گوشی‌ها اندرویدی ارائه کند. این شرکت آمریکایی مدعی شده است که فناوری همراه با اسنپدراگون ۸۶۵ ارائه خواهد شد و برای پلتفرم‌های موبایلی آتی، اسنپدراگون به بازار حرفه‌ای نیز راه خواهد یافت.

کوالکام بعد از معرفی فناوری جدید خود، به تراشه‌های جدید به‌نام‌های SMB1396 و SMB1398 مخصوص شارژ سریع اشاره کرد و گفت این تراشه‌ها هم‌اکنون در مراحل نمونه‌سازی بوده و قرار است تا فصل سوم سال جاری در دستگاه‌های تجاری استفاده شوند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا