فناوری ۵G چگونه در حال تغییر دادن حرفه روزنامه نگاری است؟

فناوری ۵G چگونه در حال تغییر دادن حرفه روزنامه نگاری است؟

شکی نیست که فناوری ۵G شروع به تأثیرگذاری بر تمام عرصه‌های زندگی ما از کلاس‌های آنلاین گرفته تا ربات‌های مجهز به  ۵G که برای شهروندان از راه دور دارو تهیه می‌کنند کرده است. بنابراین جای تعجب نیست که نحوه کار اتاق‌های خبر رسانی را هم تغییر دهد. طبق گفته پروفسور جان پاولیک از دانشگاه راتگرز ابزارهای ۵G با سرعت‌های بالاتری که در دسترس همه قرار می‌دهند حداقل از ۳ طریق به روزنامه نگاران کمک خواهند کرد که در این مطلب سیارنیوز به آن‌ها می‌پردازیم.

فناوری ۵G و روزنامه نگاری

اول از همه اینکه به خبرنگاران کمک می‌کنند تا به طور مؤثرتری از دستگاه‌های دیجیتال خود برای تهیه گزارش استفاده کنند. این مساله خصوصا در جمع‌آوری خبرهایی با پهنای باند بالا مانند فتوگرامتری یا برنامه‌های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی و همچنین ضبط ویدیوهای با وضوح بالا از طریق دستگاه‌های تلفن همراه بیشتر به چشم می آید.

دومین مورد اینکه شبکه ۵G با پشتیبانی از اینترنت پر سرعت امکان اشتراک گذاری فایل‌ها با سازمان‌های خبری بدون اینکه دیگر نیازی به مراکز فیزیکی باشد را فراهم می‌کند. در نهایت اینکه فناوری ۵G با پشتیبانی از تعامل بهتر با مردم به بهبود فرایندهای کاری اتاق‌های خبر کمک می‌کند.

بهترین مثال برای درک تأثیر ۵G بر روزنامه نگاری، اشاره به آخرین همکاری نیویورک تایمز و Verizon است. در سال ۲۰۱۹، این دو شرکت گرد هم آمدند تا یک آزمایشگاه روزنامه نگاری با استفاده از قابلیت‌های ۵G بسازند. ابزارهای حاصل از این همکاری شامل فناوری فتوگرامتری محیطی و همچنین اپلیکیشن های Beam و Eclipse است.

فتوگرامتری محیطی

سباستین تومیچ معاون ارشد و رئیس تبلیغات و بازاریابی جهانی نیویورک تایمز می‌گوید: فتوگرامتری محیطی یعنی گرفتن هزاران عکس ثابت و کنار هم قرار دادن آن‌ها بصورت یک مدل سه بعدی بزرگ. این کار به خوانندگان توانایی هدایت همه جانبه در فضای عکس را می‌دهد. طوری که احساس کنند واقعا در آنجا قرار دارند.

این فناوری برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ و در گزارشی درباره گروه گیمر FaZe Clan که در عمارتی در لس آنجلس زندگی و کار می‌کرد به کار برده شد. مارک لاوالی، رئیس تحقیق و توسعه تایمز در بیانیه‌ای مطبوعاتی بیان کرد: مقاله‌ای که از فوتوگرامتری محیطی استفاده می‌کند به اندازه پخش یک برنامه تلویزیونی یک ساعته، حاوی اطلاعات است. ایجاد چنین تجربه یکپارچه‌ای برای خوانندگان، نیازمند وجود شبکه‌های پیشرفته‌ای مانند ۵G است.

اپلیکیشن‌های Beam و Eclipse

Beam نام یک برنامه عکاسی اختصاصی نیویورک تایمز است. تامیچ درباره این برنامه گفته است: به خبرنگاران تایمز این امکان را می‌دهد تا برای گرفتن و آپلود خودکار تصاویر با وضوح بالا برای اتاق خبر از چیزی به جز گوشی‌های هوشمند و دوربین خود استفاده نکنند.

Eclipse  هم به نوعی نسخه ویدیویی Beam به حساب می‌آید. این برنامه با استفاده از قابلیت‌های ۵G فراهم شده توسط شرکت Verizon برای گسترش روزنامه نگاری ویدیویی استفاده می‌شود. Eclipse از فناوری ۵G برای انتقال فایل‌های ویدیویی حرفه‌ای که از استانداردهای کیفی تایمز  برخوردار هستند استفاده می‌کند. این فایل‌ها تقریبا ۱۴ برابر حجیم تر از فایل‌های ویدیویی عادی در گوشی‌های همراه هستند . با این وجود، روزنامه نگاران می‌توانند مطالب ویدیویی خود را در کمترین زمان ممکن به دست سردبیران برسانند.

ارسال ویدیو با فناوری ۵G
اپلیکیشن Eclipse سرعت ارسال ویدیوهای خبری را به شکل چشمگیری افزایش می‌دهد

کانال ارتباطی همیشه در دسترسی که توسط Beam و Eclipse به وجود آمده است، هماهنگی عمیقی را بین اتاق خبر و خبرنگارانی که در اقصی نقاط جهان مشغول تهیه عکس و ویدیو هستند فراهم می‌کند. به عنوان مثال، با قابلیت بازبینی فیلم‌ها در همان زمان فیلم‌برداری، ویراستاران می‌توانند در حالی که خبرنگار هنوز در صحنه است درخواست عکس و فیلم بیشتری کنند.

۵G در دنیای واقعی

ابزارهای توسعه یافته توسط آزمایشگاه فناوری ۵G که در بخش قبل به معرفی آن‌ها پرداختیم تنها ایده‌های موجود در این حوزه نیستند. این تیم پیش از این اجرای چنین ایده هایی را برای بهبود سرعت و کیفیت روزنامه نگاری آغاز کرده است.

به عنوان مثال، زمانی که خبرنگاران نیویورک تایمز به پوشش فرش قرمز اسکار ۲۰۲۰ مشغول شدند،  Verizon از شبکه ۵G برای ارسال و دریافت آنی خبرها بهره برد. بدین ترتیب عکاس نیویورک تایمز با استفاده از Beam آزادانه روی فرش قرمز پرسه می‌زد و بدون وقفه یا توجه به محدودیت‌های انتقال فایل به انجام کارش می‌پرداخت. با این فناوری او در نهایت ۸ برابر عکاس سال قبل با میانگین زمان آپلود ۲.۱ ثانیه عکس ارسال کرد.

با این حال ایجاد ابزارهای قدرتمند همیشه برای اقدامات مؤثر در دنیای واقعی کافی نیست. عواملی مانند آگاهی، در دسترس بودن و دسترسی به منابع نقش بزرگی در شکل دادن به روزنامه نگاری دارند. از آنجایی که اتاق‌های خبر و ارائه‌دهندگان اینترنت ۵G در حال پی بردن به قدرت تحول آفرین ۵G هستند، پروفسور جان پاولیک ۳ ایده برای استفاده بهتر از ابزارهای ۵G موجود در بازار پیشنهاد می‌کند:

  • حمایت بودجه‌ای از روزنامه نگاران برای خرید گوشی‌های هوشمند پیشرفته و سایر دستگاه‌های تلفن همراه که از فناوری ۵G و اتصال ۵G پشتیبانی می‌کنند.
  • آموزش خبرنگاران برای استفاده از ابزارهای جدید موجود در محیط ۵G (مانند واقعیت افزوده، واقعیت مجازی)
  • توسعه فرهنگ اتاق‌های خبر برای حمایت بیشتر از انجام دورکاری.

معایب به کارگیری ۵G در روزنامه نگاری

در حالی که فناوری ۵G قطعا به بهبود تأثیرگذاری اتاق‌های خبر کمک می‌کند، اما به هر صورت نمی‌توان از برخی معایب آن هم چشم پوشی کرد. باید توجه داشت که همه خبرگزاری‌ها بودجه سنگینی که برای سرمایه گذاری بر روی ۳ ایده پیشنهادی پروفسور پاولیک نیاز است را ندارند. از آن گذشته، زمان هم عامل مهمی است. خبرگزاری‌ها همیشه قادر به صرف زمان طولانی برای آموزش خبرنگاران جهت استفاده از ابزارهای جدید و جذاب نیستند. محدودیت دسترسی به اینترنت ۵G حتی در داخل مرزهای کشوری مثل آمریکا هم از دیگر مسائلی است که در این میان وجود دارد.

در نهایت برخی از کارشناسان مانند ویکتوریا مندوزا مدیر عامل MediaPeanut (که یک جامعه دیجیتال با سبک زندگی فناورانه است) به مشکلات امنیتی ناشی از افزایش استفاده از ۵G اشاره می‌کند. اینترنت ۵G به طور قابل توجهی، نقاط مسیریابی بسیار بیشتری نسبت به دیگر نسل‌های شبکه‌های بی‌سیم دارد. تاین نکته از آن لحاظ مهم است که همه این نقاط باید از لحاظ امینتی تحت نظارت قرار بگیرند. چون بدون انجام دادن این کار، امنیت سایبری تا حدودی به خطر خواهد افتاد.

در پایان باید بگوییم هنوز قضاوت درباره دنیای روزنامه نگاری ۵G بسیار زود است. یقینا پتانسیل بالایی برای کشف ابزار و فناوری‌ها برای بهبود خبرگزاری ها، تا زمانی که مسائل امنیتی در حال افزایش نیز به طور مؤثر مدیریت شوند وجود دارد. همانطور که ریچل چان، مدیر استراتژی رسانه و تعامل Verizon، گفته این تازه شروع راهی است که فناوری ۵G می‌تواند به عتنوان چراغ راهنمای آن ایفای نقش کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا