فیسبوک به اتهام جمعآوری دادههای کاربران از طریق قابلیت تشخیص چهره، مجبور به پرداخت غرامت ۶۵۰ میلیون دلاری در ایالت ایلینوی شده است.
قاضی فدرال در روز گذشته حکم نهایی پرداخت غرامت ۶۵۰ میلیون دلاری توسط فیسبوک را صادر کرده و دستور داده است که مبلغ لازم به ۱.۶ میلیون نفری که نامشان در پروندهی شکایت جمعی در ایالت ایلینوی ثبت شده، «در سریعترین زمان ممکن» پرداخت شود.
وکیل شیکاگوئی «جی ادلسون» (Jay Edelson) اولین بار در سال ۲۰۱۵ در دادگاه Cook County Circuit Court از فیسبوک شکایت کرد و مدعی شد که استفادهی این پلتفرم از دادههای قابلیت تشخیص چهره مطابق قوانین ایالت ایلینوی نیست. در این پروندهی شکایت مطرح شده بود که فیسوک با ابزار Tag Suggestions که صورتهای موجود در تصاویر را اسکن میکند و به نوعی حدسهایی را دربارهی اینکه آن فرد کیست ارائه میدهد، دادههای بیومتریک را بدون اجازهی کاربران جمعآوری میکرده است که خلاف قوانین ایلینوی به حساب میآید.
این پرونده در سال ۲۰۱۸ به یک پروندهی شکایت جمعی تبدیل شد و فیسبوک در سال ۲۰۱۹ استفاده از قابلیت تشخیص چهره در این پلتفرم را اختیاری کرد.
به دستور «جیمز دوناتو» (James Donato)، قاضی ناحیهی شمالی کالیفرنیا، سه مدعی نام برده شدهی پرونده هر کدام ۵ هزار دلار و سایر افراد حاضر در پروندهی شکایت جمعی هر کدام حداقل ۳۴۵ دلار غرامت دریافت خواهند کرد. وی اظهار داشته که این پرونده «نتیجهای برجسته» و «پیروزی بزرگی برای مصرفکنندگان در زمینهی به شدت پرمناقشهی حریم خصوصی دیجیتال» بوده است.
فیسبوک طی بیانیهای در این باره چنین گفته است:
ما خشنودیم از اینکه به توافقی رسیدهایم تا از این مسئله گذر کنیم که به نفع جامعه و سهامداران ما است.
جی ادلسون نیز در گفتوگو با The Chicago Tribune چنین بیان داشته است:
اتفاق مهمی است و این پیام واضح را میرساند که حقوق حریم خصوصی بیومتریک در ایلینوی همچنان پابرجا است.
از سایر اخبار اخیر فیسبوک میتوان به گزارشی مبنی بر توسعهی یک ساعت هوشمند با قابلیتهای پیامرسانی، سلامت و تناسب اندام توسط این شرکت اشاره کرد که سال آینده به عرضه میرسد و ظاهراً مبتنی بر اندروید خواهد بود. همچنین واتساپ بهتازگی توضیحات دقیقتری دربارهی رویکرد جدید خود در به اشتراک گذاری دادههای کاربران این برنامه با فیسبوک ارائه داده است که مدتی است به شدت مورد بحث قرار گرفته است.
لینک کوتاه: