مدلهای جدید لپ تاپ لنوو با پردازنده نسل دهمی سری Comet Lake-H اینتل و کارتهای گرافیک جدید انویدیا رونمایی شدند. گفتنیست که این لپتاپها با چنین قدرتی، بهطور اختصاصی برای گیمرها طراحی شدهاند.
بهتازگی شرکت اینتل، سری جدید پردازندههای نسل دهمی با نام Intel Comet Lake-H را روانه بازار کردهاست. ساعاتی بعد از رونمایی این پردازندهها، جدیدترین کارتهای گرافیک انویدیا نیز به بازار معرفی شد. این دو محصول جدید، قدرت پردازشی بالایی را برای لپتاپهای گیمینگ به ارمغان میآورند، بههمینجهت لنوو قصد دارد از این دو محصول برای افزایش قدرت لپتاپهای گیمینگ خود استفاده کند.
در لپتاپهای جدید لنوو علاوهبر حضور جدیدترین پردازندههای مرکزی نسل دهمی اینتل، میتوان پردازندههای گرافیکی موبایلی سری RTX Super انویدیا را نیز مشاهده کرد. لپتاپهای Legion 7i و Legion 5i دو مدل جدیدی هستند که بهزودی عرضه خواهندشد، قابل ذکراست که این مدلها بهترتیب به عنوان جایگزین لپ تاپ لنوو Legion Y740 و Legion Y540 درنظر گرفتهشدهاند. مدل Legion 7i یک لپتاپ گیمینگ با صفحهنمایش ۱۷ اینچ و Legion 5i مدلی با صفحهنمایش ۱۵ اینچ بهشمار میآیند.
انویدیا بهتازگی فناوری جدیدی بهنام Advanced Optimus نیز معرفی کردهاست. گویا، جدیدترین محصولات لنوو ازجمله نخستین لپتاپهایی هستند که به این فناوری مجهز شدهاند و صفحهنمایش این لپتاپها توانایی ارائه فناوری G-SYNC را دارد؛ این درحالیست که برای افزایش عمر باتری دستگاه، در صورت نیاز میتوان پردازنده گرافیکی مجزا (dGPU) را غیرفعال کرد؛ البته این فناوری جدید خیلی هم بیاشکال نیست، درواقع برای بهرهگیری از آن، پردازنده گرافیکی مجزا باید بهصورت مستقیم به صفحهنمایش متصل باشد. با برقراری این اتصال، فناوری Optimus انویدیا دیگر قادر به استفاده از پردازنده گرافیکی مجتمع (iGPU) برای انجام کارهای سبک نخواهدبود. استفاده از iGPU باعث میشود که مصرف انرژی پایین آمده و عمر باتری لپتاپ طولانیتر شود.
برای حل این مشکل، میتوان از مولتیپلکسر (Multiplexer) استفاده کرد؛ اما مولتیپلکسر درعینحال که مفید است، پیچیدگی خاصی دارد؛ برای مثال یکی از مشکلاتی که استفاده از مولتیپلکسر را محدود میکند این است که کاربر برای جابهجا شدن بین پردازندههای گرافیکی مجبور میشود لپتاپ را خاموش و روشن کند. علاوه بر این، استفاده از این فناوری قیمت نهایی لپتاپ را نیز بالاتر میبرد.
شرکت لنوو، با بهرهگیری از فناوری جدید Advanced Optimus امکان جابهجایی سریع بین پردازندههای گرافیکی را فراهم میکند. باوجود فناوری Advanced Optimus، دیگر نیازی به خاموش و روشن کردن لپتاپ نیست و همین مساله باعث میشود فناوری جی-سینک در تعداد بیشتری از لپتاپها ظهورکند.
پردازندههای جدید اینتل که روز گذشته معرفی شدند، توان طراحی حرارتی (TDP) معادل ۴۵ وات داشته و دارای حافظه Optane اینتل هستند. در این محصولات اینتل، حتی توانایی ارائه فرکانس پردازشی بالای پنج گیگاهرتز هم گزارش شدهاست. پردازندههای جدید این شرکت، بهعنوان اولین پردازندههای موبایلی دنیا شناخته میشوند که میتوانند چنین فرکانسی ارائه دهند. اینتل اذعان میدارد که قویترین مدل محصولاتش یعنی Core i9-10980HK پرسرعتترین پردازنده موبایلی دنیاست. شرکت لنوو هنوز بهطور دقیق مشخص نکرده است که لپتاپهای جدیدش از کدام مدل این خانواده استفاده میکنند.
گزارشها حاکی از آنند که در ساخت لپ تاپ لنوو Legion 5i از کارت گرافیک انویدیا RTX 2060 ، و برای Legion 7i از کارت گرافیک GeForce RTX 2080 Super Max-Q استفاده شده است. استفاده از این نوع کارتهای گرفیکی به این علت است که تنها این مدل از کارتهای گرافیکی انویدیا برای پردازندههای مرکزی اینتل در دسترس هستند، این مساله به ما یادآور خواهدشد که هیچگاه شاهد ارائه مدلهای نامبرده شده از لنوو با پردازنده AMD نخواهیم بود. لنوو برای مدل ۱۵ اینچی جدید خود مجهز به کارت گرافیک RTX 2060 ، قیمت ۹۹۹ دلار و برای مدل ۱۷ اینچیاش که مجهز به RTX 2070 است، قیمت ۱٬۱۹۹ دلار را درنظر گرفتهاست. لازم به ذکراست که قیمت قویترین مدل ۱۷ اینچی و همچنین تاریخ عرضه این محصولات به بازار، هنوز مشخص نشدهاست.
لینک کوتاه: