مادر هستید و کارمند؟ توصیه‌هایی برای آن‌که به همه کارهای‌تان برسید- بخش دوم

در بخش اول این گزارش، دو راه‌کار را پیش رو‌ی‌تان قرار دادیم تا به کمک آن‌ها، به بهترین نحو ممکن به مدیریت زمان پرداخته و به تعادل در زندگی نزدیک تر شوید. در این‌جا و در بخش دوم و این گزارش می‌توانید ۵ راهکار دیگر برای محقق کردن این هدف را مطالعه کنید و راهکارهای پایانی در بخش سوم و پایانی این گزارش ارائه خواهند شد.

  ۳- فضاهای خالی زندگی اجتماعی‌تان را پرکرده و یا صرف خودتان کنید:

اگر این‌طور نباشد، کارها و اجبارهای زندگی، شما را می‌دزدند و حس ناامیدی به شما دست می‌دهد. بعد از نگاه انداختن به لیست برنامه ها یا نمودار مسائل‌تان، ضروری است که خیلی واضح بدانید که از چه ساعتی به بعد باید به استراحت پرداخته و وقتان را صرف چه کارهایی می‌خواهید بکنید.

۴- اولویت بندی کنید:

وقتی نمی‌دانید کارهای‌تان را باید از کجا شروع کنید، از این قالب استفاده کنید:

A- کارهای خیلی مهم و اورژانسی که اولویت با آنهاست

B و C- کارهایی در اولویت ثانویه که بسته به اهمیت و اورژانسی بودن دارند.

D- ببینید که آیا این بخش را می‌توانید کمتر کرده و بدین ترتیب، وقت این بخش را به کارهای دیگر اختصاص دهید

۵- حذف کنید

خیلی کارها هستند که به انجام دادن آنها عادت کردیم ولی در واقع کاری ضروری نیستند و کلی وقت ما را تلف می‌کنند. در مورد کارهایی که انجام می‌دهید فکر کنید و یک پاک‌سازی اساسی انجام دهید! مثلا به سرمایه گذاری‌هایتان فکر کنید. ساده تر لباس بپوشید. لاک نزنید. از گل و گیاه های مصنوعی استفاده کنید که درگیر آب دادن به گیاه ها نشوید. کمتر با همکاران‌تان شوخی و خنده کرده و حرف‌های بیخودی بزنید. کمتر وقت‌تان را جلوی تلویزیون و یا روزنامه خواندن تلف کنید.

۶-در وقت صرفه جویی کنید

زمان خیلی ارزشمند است. خیلی وقت‌ها با خودتان فکر می‌کنید که نیازی نیست که به کسی پول بدهید تا فلان کار را برای‌تان انجام دهد؛ چون خودتان از پس آن کار برمی‌آئید. ولی این کار وقت زیادی از شما می‌گیرد و باعث ناامیدی شما می‌شود. برخی از کارها از جمله: نظافت، آشپزی، اتوکاری، خرید، حساب و کتاب منزل، کارهای اداری، مراقبت از کودکان و… را به افراد دیگری بسپارید. از کمک گرفتن نترسید! از دوستان، همسایه‌ها و اقوام؛ انگار به یک مدیر  و مربی شخصی در خانه نیاز دارید.

۷- انجام اتوماتیک امور

موفقیت به معنای سخت کار کردن نیست؛ بلکه به معنای کارکردن هوشمندانه است. دقت کنید که اگر می‌توانید با انجام اتوماتیک برخی کارها، کمی انرژی و زمان ذخیره کنید، حتما این کار را انجام دهید. مثلا منوهای غذایی هر هفته، تبادلات بانکی و پرداخت‌های ماهانه، خریدهای هفتگی و کارهای مشخص روزمره را مشخص کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا